Εμφάνιση Πλήρους Έκδοσης : μαζικές έξοδοι..
Ως γνωστόν στις επίσημες εξόδους/συναντήσεις του club αρκετές φορές, καταλήγουμε σε κάποιο κατάστημα για φαγητό είτε ποτό.
Έχω παρατηρήσει (και σίγουρα όχι μόνο εγώ) ότι κάποια μέλη συνήθως "ξεχνάνε" να πληρώσουν το μερίδιο τους (και αρκετοί φεύγουν και νωρίτερα) οπότε την ώρα της λυπητερής, τα σπασμένα (τα οποία δεν είναι και λίγα) τα χρεώνεται ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος (αν μπορώ να το πω έτσι) και κάποιοι από του moderators.
Πιστεύω οτι αν μη τι άλλο είναι κάτι άνανδρο αλλά και απρεπές...
Δεν θέλω να προχωρήσω σε άλλους χαρακτηρισμούς ή κρίσεις.
Αντ' αυτού προτείνω τρεις εφικτές λύσεις για να εξαλείψουμε το φαινόμενο..
1.Να μην πηγαίνουμε σε κατάστηματα για φαγητό είτε ποτό. (άκυρη λύση απλά αναφέρεται γιατί μπορεί και αυτό να γίνει)
2.θα χωρίζουμε τις παραγγελίες ανα τραπέζι (ώστε να ξέρουμε τι εφαγε αλλά και τι πληρώνει ο καθένας)
3. θα φτιάξουμε καταστάσεις με τα άτομα που θα έρθουν (ή που συνήθως έρχονται) και όπως περνάει ο σερβιτόρος να πάρει παραγγελίες ταυτόχρονα το δικό μας μέλος, που 8α ναι κ υπεύθυνο γι αυτό το ρόλο, θα καταγράφει τι και ποιος το παραγγελνει. (απαιτεί λιγο μεγαλύτερη οργάνωση αλλά πιστεύω ποιο αποτελεσματική λυση γενικά μιας πέραν του ελέγχου που έχουμε στα μέλη μας, αποτρέπουμε και το χοντρό γδύσιμο του μαγαζιού)
θα πρότεινα και άλλες λύσεις όπως ταβέρνες με γνωστούς κλπ., αλλά δε το κάνω μιας και ήδη έχουν ακουστεί αβάσιμες κατηγορίες από κακόβουλους, οπότε φανταστείτε τι θα λένε αν γίνει και αυτό!! (θα περιμένω ακόμα και photoshop στο λαιμό του lgeor ή του gavanos με χρυσάφια κρεμάμενα:p...ΕΛΕΟΣ!!!:confused::confused:)
Νομιζω πως ειναι ψιλοαπαραδεκτο να συμβαινει κατι τετοιο.
Επισης νομιζω πως σ αυτα τα πραγματα δεν πρεπει να υπαρχουν ντροπες και οσοι το κανουν θα πρεπει κατ ιδιαν να τα ακουσουν και πιστευω πως αυτη ειναι η λυση.
Επιδη ομως μπορει να ειναι ασχημο κατι τετοιο η επομενη καλυτερη ο διαχωρισμος των παραγγελιων ανα τραπεζι.
Κριμα παντως....
Συμφωνώ και επαυξάνω. Ίσως ένας 'ταμίας' moderator θα ήταν χρήσιμος(?). Επίσης, καλό θα ήταν να μήν περιμένουν 40 άτομα να πάρουν όλοι ρέστα απο το Λάμπρο, εκτός και άν έχουμε περάσει πρώτα από εκκλησία ή έχουμε βγεί για τα κάλαντα...
Και κάτι άλλο, καλό είναι να αφήναμε και λίγο φιλοδώρημα. Νομίζω πως όλοι μας κάποτε σερβίραμε ποτά ή φαγητά και ξέρουμε πως είναι να φεύγει παρέα με τόσα άτομα και να μήν αφήνει δεκάρα τσακιστή...
Εδώ που τα λέμε, ίσως να χρωστάω κάτι παραπάνω για τις 3 μπύρες που ήπια; Παρακαλώ ενημερώστε...
Sphinxgr
01-06-2007, 15:14
Παρότι δύσκολο, το καλύτερο για πολλούς λόγους θα ήταν, η χρέωση ανά τραπέζι, με ανεξάρτητους αναλυτικούς λογαριασμούς… Δε θεωρώ καθόλου σωστό κάποιος να τρώει ένα σουβλάκι και να πληρώνει 10.
Όχι το καραγκιοζιλίκι που έφερε ο τύπος χθες το βράδυ, το βάφτισε λογαριασμό και θεωρούσε πως ήταν καλυμμένος…
Κέντρα κόστους:
Heavyweight. Πληρωμές με συνεισφορά +30% επί της τελικής τιμής ανά κεφάλι. Πχ VAN, MAD....
Lightweight. Κανονικές πληρωμές
Feather: Όλα τα καλά κορίτσια: πληρωμές 2 για 1 (άτομα)
Κάβα: Κανονικό τιμολόγιο και εξτρά τις μπύρες... πχ Bάτραχος και 7am
atlantis
01-06-2007, 15:43
Αρχικα θα διαφωνησω στο οτι πολλα μελη φευγουν νωριτερα ετσι ωστε την ωρα του λογαριασμου να την γλυτωσουν.Ειμαι απο τα μελη που φευγουν νωριτερα λογο κουρασης και αρκετα πλεον πρωινου ξυπνηματος,φευγοντας ομως παντα φροντιζουμε με τον Μιχαλη να αφηνουμε λεφτα σε αρκετα εμπιστο ανθρωπο ετσι ωστε να καλυψει και το δικο μας μεριδιο...
Απο κει κ περα σιγουρα δεν θεωρω καθολου σωστο ατομα τα οποια δεν τρωνε και παρα πολυ και δεν πινουν ουτε μπυρα να πληρωνουν κατα πολυ παραπανω απο αυτα που εχουν παραγγειλει...
....κάποια μέλη συνήθως "ξεχνάνε" να πληρώσουν το μερίδιο τους (και αρκετοί φεύγουν και νωρίτερα) ....
προς θεού δεν αναφέρομαι σε σένα και το Μιχάλη...αναφέρομαι στους "ξεχασιάρηδες" που έιτε ξεχνούν αλλά μένουν μέχρι τέλους είτε φεύγουν νωρίτερα. Δε θέλω να παρεξηγηθώ
Sphinxgr
01-06-2007, 15:53
Φυσικά και δε συμφωνώ πως τα μέλη που φεύγουν δεν πληρώνουν και φυσικά δεν κατηγορείται κανείς, κανέναν αυτή τη στιγμή ούτε χρειάζεται να απολογηθεί κανείς. Γενικά μιλάμε. Από την άλλη δε νομίζω να το κάνει κανείς, εσκεμμένα αυτό. Απλά πάντα γίνονται λάθη απόλλους, ειδικά όταν αφορά μαθηματικά. (μέχρι και η μπεκροκανάτα ο Βάτραχας κάνει:p:p:p)
Το ζήτημα είναι να θεσπίσουμε ένα πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο θα γίνονται οι χρεώσεις σε τέτοιες καταστάσεις και να είναι όλα δίκαια. Δε νοείτε να πληρώνει ο άλλος τα 10απλά αποτι τρώει-πίνει, πάντα, για χάριν ευκολίας του λογαριασμού.
Εγώ από την άλλη πιστεύω ότι είναι κάπου στη μέση η λύση. Από τη μια μεριά δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να μετράει τις μπουκιές του άλλου και να του απαγορεύει να φάει όσο θέλει και ότι θέλει από τη στιγμή που και ο ίδιος μπορεί να κάνει το ίδιο.
Από την άλλη μεριά αν κάποιος πιστεύει ότι επειδή έφαγε ένα σουβλάκι δεν πρέπει να πληρώσει το μερίδιο που του αναλογεί και πρέπει να πληρώσει μονό αυτά που έφαγε και ήπιε κανείς δεν μπορεί να του πει κάτι.
Η λύση που προτάθηκε για ξεχωριστούς λογαριασμούς και πάλι δεν πρόκειται να βοηθήσει σε τίποτα γιατί είναι πολύ απλά μικρότερο το τραπέζι. Και ούτε μπορεί να βοηθήσει η λογική του όσοι τρώνε πολύ κάθονται και μαζί γιατί αν πάει έτσι γιατί να μην μπορώ να κάτσω στο ίδιο τραπέζι με τον Σφήγκα και τον 7am που τρώνε λιγότερο και μπορεί να είμαστε και οι καλύτεροι φίλοι??
Προσωπική μου άποψη πάντα είναι ότι από την στιγμή που περνάμε όλοι καλά με όλους και διασκεδάζουμε όπως χτες το να πληρώσουμε 10 ευρώ δεν είναι τίποτα. Και πριν βιαστεί κανείς να σκεφτεί το οτιδήποτε έχουν τύχει πολλές φορές που έχω έρθει με τη γυναικά μου μαζί έχει πιει μονό μια κόκα-κόλα και το μερίδιο ήταν 15 ευρώ * 2.
Τελειώνοντας δεν πιστεύω ότι κάποιος έφυγε νωρίτερα για να γλιτώσει από τον λογαριάσω. Αν το ποσό που έδωσε στον έμπιστο του φίλο είναι μικρότερο από το κανονικό θα πρέπει αυτός που πηρέ τα λεφτά να αναπληρώσει το χαμένο ποσό και να τα βρει με αυτόν που έφυγε για να μην έχουμε τέτοια περιστατικά.
vatraxos
01-06-2007, 16:07
Παιδιά ας είμαστε λίγο ρεαλιστές.
Βγαίνουμε παρέα 50 ατόμων για φαί. Όλοι μας με καλή διάθεση κ για να περάσουμε καλά.
Δεν γίνεται να κάθεται κάποιος από εμάς να σημειώνει τι τρώει ο καθένας κ μετά να του ζητάει τα αντίστοιχα χρήματα! αυτό είναι παρανοϊκό! Ακόμα κ αν είναι εφικτό (για μένα δεν είναι), κάποιος σίγουρα δεν θα περνάει καλά!
Ίσως έχει μια λογική ο λογαριασμός ανά τραπέζι. Μερικές φορές γίνεται. Εχτές δεν έγινε, στο μέλλον ίσως γίνεται πιο συχνά.
Τέλος, όταν κάποιος βγαίνει για φαί με 50 άτομα, έχει δεχτεί πως δεν γίνεται να πληρώσει αυτά ακριβώς που τρώει. Τι να κάνουμε! Βασιζόμαστε στην καλή θέληση του καθενός, ο οποίος αν έχει καταναλώσει εμφανώς περισσότερα από το μέσο όρο, θα θελήσει να αφήσει κ περισσότερα χρήματα από το μέσο κόστος.
Και μη ξεχνάμε ότι έχουμε πάει πολλές φορές για φαγητό. Αυτές στις οποίες έχει δημιουργηθεί τέτοιο πρόβλημα, είναι λίγες.
vatraxos
01-06-2007, 16:10
Τελειώνοντας δεν πιστεύω ότι κάποιος έφυγε νωρίτερα για να γλιτώσει από τον λογαριάσμο.
Συμφωνώ κ σε αυτό.
Όσο για κάτι αντίστοιχα σχολιάκια που ακούστηκαν εχτές από παιδιά που μετράνε μόνο ημέρες στο club μας, να σημειώσω ότι θα είναι καλό να μετράμε αυτά που λέμε όταν δεν ξέρουμε πρόσωπα και πράγματα!
Βασικα εφαγα μια ωραιοτατη ξενερα με αυτο που εγινε χθες το βραδυ. Δεν ειμαι σε θεση να ξερω πως εγινε, αλλα μαλα$@* που συνεβει. Την αλλη φορα να παμε για πικ-νικ με τα ταπερακια προς αποφυφη παρεξηγισεων και εμφανισης αθιγγανιστικων κρουσματων στα μελη του κλαμπ.Αλλα καθενας θα σημαδεψει τα κεφτεδακια του για να μην εχουμε τα ιδια προβληματα...
Sphinxgr
01-06-2007, 16:19
Από την άλλη μεριά αν κάποιος πιστεύει ότι επειδή έφαγε ένα σουβλάκι δεν πρέπει να πληρώσει το μερίδιο που του αναλογεί και πρέπει να πληρώσει μονό αυτά που έφαγε και ήπιε κανείς δεν μπορεί να του πει κάτι
Από μπροστά... Γιατί από πίσω όλο και κάποιος θα πει κάτι. Και επειδή όλοι το ξέρουν, κάνεις δεν έχει γυρίσει ποτέ να πει “εγώ δίνω τόσα” και να χαλάσει το μέσο όρο πληρωμής (και τις καρδιές) των υπολοίπων. Γιαυτό και προτείνω οι πληρωμές να γίνονται με κάποιο σωστότερο τρόπο όποιες και δυσκολίες να δημιουργεί αυτός, από το να μετράμε κεφάλια.
Και πριν βιαστεί κανείς να σκεφτεί το οτιδήποτε έχουν τύχει πολλές φορές που έχω έρθει με τη γυναικά μου μαζί έχει πιει μονό μια κόκα-κόλα και το μερίδιο ήταν 15 ευρώ * 2.
Εμένα προσωπικά με χαλάει ο άλλος να πληρώσει περισσότερα απο αυτά που έχει καταναλώσει... Και να καταλάβω κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσω να πληρώσει. Έτσι όπως το θέτεις, χρωστάς σε κανέναν να δώσεις τα 30ευρώ (ή οποιοδήποτε τέτοιο ποσό)τσάμπα? Για την παρέα ήρθες όχι για να πάρεις μέρος σε έρανο.
Εμένα προσωπικά με χαλάει ο άλλος να πληρώσει περισσότερα απο αυτά που έχει καταναλώσει... Και να καταλάβω κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσω να πληρώσει. Έτσι όπως το θέτεις, χρωστάς σε κανέναν να δώσεις τα 30ευρώ (ή οποιοδήποτε τέτοιο ποσό)τσάμπα? Για την παρέα ήρθες όχι για να πάρεις μέρος σε έρανο.
Όχι φιλαράκι μου δεν τα χρωστω σε κανέναν. Απλά ΕΓΩ και αυτό έγραψα την λέξη προσωπικά στην αρχή αν περάσω καλά και είμαι ευχαριστημένος δεν θα κολλήσω στο 15ευρω.
Πάντως όλη αυτή η συζήτηση το μονό που καταφέρνει να κάνει είναι να χαλάσει μια ωραία συνάντηση και να δημιουργήσει εντυπώσεις που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα
Sphinxgr
01-06-2007, 16:30
Όχι φιλαράκι μου δεν τα χρωστάς σε κανέναν. Απλά ΕΓΩ και αυτό έγραψα την λέξη προσωπικά στην αρχή αν περάσω καλά και είμαι ευχαριστημένος δεν θα κολλήσω στο 15ευρω.
Μη μπερδεύεσαι Σταυρο, δε μιλάμε συγκεκριμένα, για μένα, για σένα ή τον Α και τον Β. Απλά μου έδωσε αφορμή το παράδειγμα σου. Μιλάμε γενικά για τις συναντήσεις και επειδή εσένα δε σε πειράζει δε σημαίνει πως δε πειράζει άλλα μέλη...;)
Δεν αντιλέγω, αλλά σε ένα τραπέζι με 40(!) άτομα τι είναι προτιμότερο να φας ΟΣΟ θέλεις και να πληρώσεις το μερίδιο που σου αναλογεί η να γίνει λογαριασμός ανά άτομο?? Γιατί μονό με ατομικό λογαριασμό μπορεί να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα (που για μένα δεν είναι καν πρόβλημα αλλά παρεξήγηση).
Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.
Εγώ πάντως χρωστάω κάτι παραπάνω για 2 κομμάτια πίτσα από την 1η μου συνάντηση και 3 extra μπύρες από χθές.
Sphinxgr
01-06-2007, 16:44
Να χωριστεί σε 10αδες και να κανει η κάθε 10αδα τα κουμάντα της μόνη της...
Ούτε ένας θα πληρώσει τα σπασμένα, ούτε μεγάλη απόκλιση θα υπάρχει και θα μπορεσουν να γίνουν και ποιο αντικειμενικές χρεώσεις ανα άτομο στην κάθε ομάδα (πχ δεν έφαγες, δώσε το κουβέρ μονο ή ήπιες 5 κασόνια μπύρες μόνος σου και οι άλλοι τίποτα, δώσε παραπάνω )
Και το ξαναλέω τι είναι πιο δίκαιο και όχι τι ειναι πιο βολικό.
Παιδια ομολογω!Εγω φταιω για ολα ...εγω ηπια τη σοδα!
Sphinxgr
01-06-2007, 16:46
Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.
Εγώ πάντως χρωστάω κάτι παραπάνω για 2 κομμάτια πίτσα από την 1η μου συνάντηση και 3 extra μπύρες από χθές.
Θα πληρώσεις με τόκο εσύ... Δε σε ξεχνάμε:D:D:D Κρατάμε βιβλία και περιμένουμε να ανέβει δυσβάστακτα το χρέος σου για να σε έχουμε στην επιβλεψη μας...
Θα πληρώσεις με τόκο εσύ... Δε σε ξεχνάμε:D:D:D Κρατάμε βιβλία και περιμένουμε να ανέβει δυσβάστακτα το χρέος σου για να σε έχουμε στην επιβλεψη μας...
Ομόλογα του δημοσίου δέχεστε;
Παιδια ομολογω!Εγω φταιω για ολα ...εγω ηπια τη σοδα!
Εντάξει καλά θα είναι να μην το σκίζουμε το θέμα.
Κανένας δεν έχει αναφερθεί προσωπικά σε εσένα και ούτε έχει υπονοήσει τίποτα.
Καλό θα ήταν όμως να γράψεις τι είναι αυτό που σε ενόχλησε και ξενέρωσες όπως είπες. Μέσα από το διάλογο όλα μπορούν να λυθούν χρονιά τώρα γιατί πολύ απλά το ξενέρωνα σου να έγινε από παρεξήγηση. Δεν γνωρίζω τι έγινε αυτό και το θέτω σαν παρεξήγηση.
Συμφωνώ κ σε αυτό.
Όσο για κάτι αντίστοιχα σχολιάκια που ακούστηκαν εχτές από παιδιά που μετράνε μόνο ημέρες στο club μας, να σημειώσω ότι θα είναι καλό να μετράμε αυτά που λέμε όταν δεν ξέρουμε πρόσωπα και πράγματα!
Αν και δεν έκανα κανένα σχόλιο, επειδή μετράω μέρες στο club, επιτρέπεται να κάνω;
Θα κάνω λοιπόν: ελπίζω να μην εννοείς αυτό που γράφεις ή δεν το γράφεις σωστά. Αν πιστεύεις ότι κάποιος που μετράει μέρες στο club κακώς είπε κάτι, καλό θα ήταν να του εξηγήσεις τις καταστάσεις που σαφώς δεν ξέρει και προφανώς θα πρέπει να ξέρει(όπως τουλάχιστον εσύ πιστεύεις) διαφορετικά θα συνεχίσει να κάνει τα ίδια σχόλια (εκτός και αν αλλάζει γνώμη με τα φεγγάρια).
Επίσης αν κάποιοι από αυτούς που μετράνε πολλές μέρες στο club τους πειράζουν τα σχόλια αυτών που μετράνε λίγες (καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα) καλό θα ήταν να το πει γιατί προσωπικά δεν ξεχωρίζω τα μέλη βάση αυτών των κριτηρίων (πέραν της οικειότητας που σαφώς και θα έχουν τα παλαιότερα μέλη) και μέχρι τώρα δεν μου έδειξαν κάτι διαφορετικό τα όσα παιδιά έχω μιλήσει μαζί τους.
Αυτό ήταν το σχόλιό μου αν και λίγο OFF TOPIC!
mixalhs_101
01-06-2007, 17:03
προς θεού δεν αναφέρομαι σε σένα και το Μιχάλη...αναφέρομαι στους "ξεχασιάρηδες" που έιτε ξεχνούν αλλά μένουν μέχρι τέλους είτε φεύγουν νωρίτερα. Δε θέλω να παρεξηγηθώ
βασουλα ο Βολιης δε νομιζω πως αναφερεται σε μας,δε πιστευβω να κολλαγε μας πει κατι αν ειχε προβλημα,προφανως για να το λεει κατι ξερει....
XXiV
Βασικα εφαγα μια ωραιοτατη ξενερα με αυτο που εγινε χθες το βραδυ. Δεν ειμαι σε θεση να ξερω πως εγινε, αλλα μαλα$@* που συνεβει. Την αλλη φορα να παμε για πικ-νικ με τα ταπερακια προς αποφυφη παρεξηγισεων και εμφανισης αθιγγανιστικων κρουσματων στα μελη του κλαμπ.Αλλα καθενας θα σημαδεψει τα κεφτεδακια του για να μην εχουμε τα ιδια προβληματα...
βασικα επειδη την καναμε νωριτερα,τι παιχτηκε εχθες!?
η αποψη μου τωρα!
ναι μεν δεν ειναι ωραιο και λογικο εγω (πχ) να φαω μια μεριδα και ο διπλανος μου να φαει 2πατατες μια γυρο μια τζατζικι μια τυροκαφτερη μια σαγανακι μια χωριατικη,α! και πιασε και 5-6 μπυριτσες! και να πληρωσουμε και οι 2 25 ευρω!
στο κανονα της λογικη και στη παρεα των 3-4 αντε 5 ατομων,ο καθενας θα πληρωσει αναλογικα!
στη φαση ομως οπως τωρα ε,ειναι λιγο φυσιολογικο να πληρωσεις και κερατιατικα,απλα καλο ειναι να υπαρχει λίγο "καλη θ΄ληση" και καποιος που εχει φαει τον αγλεορα οπως ο φιλος μου στο παραδειγμα απο πανω ε,να πει παιδια ποσο βγαινει το ατομο? πχ 25ευρω απο μενα παρτε 30! παντα στα πλαισια της καλης θελησης και της φιλιας και μπλα μπλα μπλα!
Συμφωνώ κ σε αυτό.
εδώ τα χαλάς ρε βάτραχε, είναι πολύς ο κόσμος που μετράει μέρες στο club, έτσι παίρνει πολλούς η μπάλα. Φιλικά στο λέω, είτε ξεκαθάρισε το επιτόπου ή ακόμη και άν ειπώθηκε κάτι, δώσε τόπο στην οργή και θυμήσου πόσα έχεις ακούσει εδώ μέσα...
Ούτος ή άλλως, δέν μπορούμε να είμαστε τέλεια όλοι μαζί αλλά μιά φορά στις 2 εβδομάδες πιστεύω πως μπορούμε να συνυπάρξουμε από κοντά για κανα 2ωρο!
Χιουμορ εκανα, αλλα η αληθεια ειναι πως οντως εγω ηπια τη σοδα.
Αυτο που με ξενερωσε ειναι πως ενω θεωρουσα δεδομενο οτι μαζευοντας τα χρηματα για το λογαριασμο θα περισευανε κιολας, ισως γιατι ο καθενας θα αφηνε 1-2 Ευρω παραπανω απο αυτα που "λογικα" εφαγε, προς αποφυγη μπλεξιματος, μπερδεματος και τελοσπαντων για το φιλοτιμο ρε γαμωτο.Αλλα αυτο ειναι στην ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ του καθε ατομου. Γιατι αυτοματως οι αγνωστοι εκθετουν τους οργανωτες, απαξιουν τη προσπαθεια τους και το χρονο που αφιερωνουν.Ταυτοχρονα ειναι σαν να κοροιδευουν τους παντες εστω και αν εγινε εξ αμελειας.Δεν παυει να αισθανομαι οτι παιζω μια νυχτα στο παλερμο και νιωθω οτι στο κουτελο μου και στα κουτελα ολων εχει γραφθει η λεξη μαλ@&@$.
Με κανει να αισθανομαι οτι σπαταλαω το χρονο μου, αλλα ευελπιστω οτι δεν θα επαναληφθει το ιδιο σεναριο. Για το θεμα των μεριδιων που επρεπε να πληρωσει ο καθενας νομιζω πως σας απανταω στη τριτη σειρα. Αυτα ειχα να δηλωσω και τιποτα παραπανω.
μπορούμε κάλλιστα να εφαρμόσουμε σύστημα από Club στην Αγγλία.
Ο Χ παίρνει παραγγελία. Παίρνει νουμεράκι από το σερβιτόρο. Τρώει, ξανατρώει, πίνει κτλ κτλ τελειώνει και στο τέλος πάει και πληρώνει
ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΝΑ ΜΙΣΟΕΥΡΟ.....
Χιουμορ εκανα, αλλα η αληθεια ειναι πως οντως εγω ηπια τη σοδα.
Αυτο που με ξενερωσε ειναι πως ενω θεωρουσα δεδομενο οτι μαζευοντας τα χρηματα για το λογαριασμο θα περισευανε κιολας, ισως γιατι ο καθενας θα αφηνε 1-2 Ευρω παραπανω απο αυτα που "λογικα" εφαγε, προς αποφυγη μπλεξιματος, μπερδεματος και τελοσπαντων για το φιλοτιμο ρε γαμωτο.Αλλα αυτο ειναι στην ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ του καθε ατομου. Γιατι αυτοματως οι αγνωστοι εκθετουν τους οργανωτες, απαξιουν τη προσπαθεια τους και το χρονο που αφιερωνουν.Ταυτοχρονα ειναι σαν να κοροιδευουν τους παντες εστω και αν εγινε εξ αμελειας.Δεν παυει να αισθανομαι οτι παιζω μια νυχτα στο παλερμο και νιωθω οτι στο κουτελο μου και στα κουτελα ολων εχει γραφθει η λεξη μαλ@&@$.
Με κανει να αισθανομαι οτι σπαταλαω το χρονο μου, αλλα ευελπιστω οτι δεν θα επαναληφθει το ιδιο σεναριο. Για το θεμα των μεριδιων που επρεπε να πληρωσει ο καθενας νομιζω πως σας απανταω στη τριτη σειρα. Αυτα ειχα να δηλωσω και τιποτα παραπανω.
Προσωπικά σε βρίσκω σωστό σε όλα όσα αναφέρεις. Γι΄ αυτό ανέφερα πριν ότι η παρέα μετράει και ας δώσω και 10 ευρώ παραπάνω αναφέροντας το παράδειγμα με την γυναικά μου.
Το θέμα για μένα είναι ότι οποίος συμμετέχει πρέπει να έχει και την ευαισθησία να πληρώνει αυτά που του αναλογούν, γιατί δεν είναι δυνατόν ούτε να πληρώνει το υπόλοιπο ένας και ούτε ένας να κάνει το security αν πλήρωσαν όλοι. Από τη στιγμή που λεμέ ότι τα λεφτά είναι Χ ευρώ τότε ένας ένας πρέπει να πάει σε αυτόν που τα μαζεύει και να πληρώσει και όχι να σφυρίζει κλεφτικά!
Μόλις τώρα μπήκα στο forum και διάβασα τις 2 σελίδες αυτού του topic.
Νομίζω ότι το κάνουμε θέμα περισσότερο από όσο πρέπει.
Θα εστιάσω σε μερικά πράγματα που "αποκόμισα" από αυτό το topic:
1. Σαφώς και σε αυτό το topic (όπως και σε όλα τα άλλα) η γνώμη του κάθε μέλους έχει την ίδια βαρύτητα, είτε το μέλος αυτό είναι "νέο" είτε "παλιό". Προσωπικά (και όχι μόνο εγώ) ποτέ δεν έκανα τέτοιο διαχωρισμό και ούτε πρόκειται να κάνω.
2. Σαφώς αυτά τα πράγματα σε παρέες των 50 ατόμων είναι λογικό να συμβαίνουν (όχι συχνά, αλλά συμβαίνουν).
3. Αν το κοιτάξουμε λογικά, το να πληρώσει ο καθένας αυτά που τρώει ακριβώς δεν γίνεται. Εδώ σε παρέες 6 ατόμων πηγαίνουμε και γίνεται διαίρεση στα 6 (με εξαίρεση εάν κάποιος δεν φάει τίποτα). Πόσο μάλλον σε παρέα 50 ατόμων.
4. Αυτό που θα γίνει την επόμενη φορά, για να μην υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα, είναι να χωρίζουμε το λογαριασμό ανά 4 ή 6 άτομα για 2 λόγους: Πρώτον για να είναι πιο δίκαιο το "διά 4 ή 6", και δεύτερον για να είναι πιο εύκολα ελεγχόμενος ο λογαριασμός (π.χ. δεν είμαι σίγουρος αν όντως ήρθαν στο τραπέζι 16 χωριάτικες).
5. Θα κλείσω με το σημαντικότερο από όλα κατά τη γνώμη μου. Ότι γράφεται εδώ μέσα, γράφεται όχι για να γίνει λαϊκό δικαστήριο, αλλά επειδή είμαστε μια παρέα, και επειδή η γνώμη όλων μας είναι σημαντική στο να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο θέμα, και αυτή η παρέα να εξακολουθεί να περνάει το ίδιο όμορφα όπως χτες. Γιατί χτες, ήταν άλλη μια ακόμα πολύ όμορφη συνάντηση, μια ακόμα πιο όμορφη τρελοπαρέα. Και είναι τόση η χαλάρωση που προκαλεί σε εμένα προσωπικά (και στους περισσότερους από όσο γνωρίζω) αυτή η μέρα, ειδικά τη στιγμή που όλη την εβδομάδα είμαστε μέσα στο άγχος και το τρέξιμο, που πραγματικά το εάν έφτασαν τα χρήματα για το λογαριασμό είναι ελάχιστης σημασίας. Λίγο περισσότερη οργάνωση χρειάζεται και από την επόμενη φορά το πρόβλημα θα έχει λυθεί. :thumb:
Ο «γέρος» με κάλυψε απόλυτα. Αυτό που πρέπει να κάνει εντύπωση σε όλους είναι πως μια ΠΑΡΕΑ 40 ατόμων και όχι παρέες που στο σύνολο τους ήταν 40 όλοι και όλοι χτες πέρασε καλά και με του 40 να είναι μέσα στον χαβαλέ και την πλακά. Νομίζω ότι αυτό τα περνάει όλα γιατί πιστεύω πως καταλάβετε για να γίνει κάτι τέτοιο κάτι πιο βαθύτερο υπάρχει από την internetiki σχέση που έχουμε δημιουργήσει μέσο του smartmania.
maria fonlaou
01-06-2007, 18:35
Καλή αρχή έκανα ως νέο μέλος.Δέν ήρθα καθόλου.Η αλήθεια είναι οτι ήθελα πολύ να έρθω και τελικά δεν μπόρεσα.Θέλω όμως να πιστεύω οτι η επόμενη φορά θα είναι πολύ σύντομη και η παρουσία μου σίγουρη.:sorry:
lambrosmic
01-06-2007, 18:39
Όσο καιρό ειμαί μέλος στο club πρώτη φορά αντιλαμβάνομαι οτι χτές υπήρξε πρόβλημα με λογαριασμό.
Έχω βρεθεί παρέα σε μεγάλα φαγοπότια του Club και με τρελούς λογαριασμούς...Η γνώμη μου είναι οτι το χτεσινό ήταν μια άτυχη στιγμή.
Μπορούμε να βρούμε τρόπο ώστε ένα μέλος να μήν πληρώνει για δύο.
Συμμερίζομαι της άποψης να υπάρξει Ταμίας και την αναλογία τραπεζιού/λογαριασμού.
:29_3_16: Και όπως λεεί και η σοφή παροιμία-
"ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ" :thumb:
vatraxos
02-06-2007, 00:30
Επειδή λοιπόν έχετε απόλυτο δίκιο όσοι παρεξηγήσατε το παραπάνω ποστ μου, ζητάω καταρχήν συγγνώμη από όλους όσους μπορεί να θεώρησαν (λανθασμένα) ότι αναφέρομαι σε αυτούς.
Εν συνεχεία, κ επειδή εγώ πρώτος τσαντίζομαι αφάνταστα με ποστ που κατηγορούν αερολογώντας (παπαρολογώντας κατά συνέπεια), να πω συγκεκριμένα ότι αναφέρομαι στο μέλος (ας μην κατονομάσω) που σχολίασε ενώ μαζεύαμε τα χρήματα στο τέλος λέγοντας "Να οδηγούμε λότους ξέρουμε, να πληρώνουμε αυτά που τρώμε δεν ξέρουμε" (or something), αναφερόμενος σε άνθρωπο που έχει δώσει πολλά σε αυτό το ρημάδι το club πολύ πριν ο συγκεκριμένος μάθει τι είναι σμαρτ!
Και πάλι συγγνώμη παιδιά από τα λοιπά νέα μέλη.. είμαι ο τελευταίος που θα υποστήριζε ότι ένα νέο μέλος θα πρεπε να αντιμετωπίζεται διαφορετικά από ένα παλιό. Θα κεράσω τις επόμενες μπύρες :D
vatraxos
02-06-2007, 00:51
Και επειδή τελικά το ποστ μου δεν το έκανα ακριβώς όπως θα ήθελα, αλλά πέρασε η ώρα που είχα για να κάνω edit, το ξαναποστάρω όπως το θέλω!!!
@ valotas, 7am, αλλά και όποιο άλλο νέο μέλος (δικαιολογημένα) ενοχλήθηκε από το (τουλάχιστον ατυχές έως και κακό) ποστ μου και απλά δεν μπήκε στη διαδικασία να το σχολιάσει.
Επειδή λοιπόν έχετε απόλυτο δίκιο όσοι παρεξηγήσατε το παραπάνω ποστ μου, ζητάω καταρχήν συγγνώμη από όλους όσους μπορεί να θεώρησαν (λανθασμένα) ότι αναφέρομαι σε αυτούς.
Εν συνεχεία, κ επειδή εγώ πρώτος τσαντίζομαι αφάνταστα με ποστ που κατηγορούν αερολογώντας (παπαρολογώντας κατά συνέπεια), να πω συγκεκριμένα ότι αναφέρομαι στο μέλος (ας μην κατονομάσω) που σχολίασε ενώ μαζεύαμε τα χρήματα στο τέλος λέγοντας "Να οδηγούμε λότους ξέρουμε, να πληρώνουμε αυτά που τρώμε δεν ξέρουμε" (or something), αναφερόμενος σε άνθρωπο που έχει δώσει πολλά σε αυτό το ρημάδι το club πολύ πριν ο συγκεκριμένος μάθει τι είναι σμαρτ. Και φυσικά χωρίς να έχει ιδέα αν έχει πληρώσει ο συγκεκριμένος, τι έχει πληρώσει κ πόσες φορές για αυτό το club.
Αυτό που λέω λοιπόν, είναι ότι όταν κάποιος έρχεται για πρώτη φορά σε μια τέτοια συνάντηση σε μια παρέα που κάποιοι κάνουν προσπάθειες για να λειτουργεί ομαλά, είναι καλό να είναι σχετικά καλοπροαίρετος και να μη (κατά)κρίνει μη γνωρίζοντας. Είναι λίγο άδικο.
Και πάλι συγγνώμη παιδιά από τα λοιπά νέα μέλη.. είμαι ο τελευταίος που θα υποστήριζε ότι ένα νέο μέλος θα πρεπε να αντιμετωπίζεται διαφορετικά από ένα παλιό. Θα κεράσω τις επόμενες μπύρες :D
Και επειδή τελικά το ποστ μου δεν το έκανα ακριβώς όπως θα ήθελα, αλλά πέρασε η ώρα που είχα για να κάνω edit, το ξαναποστάρω όπως το θέλω!!!
@ valotas, 7am, αλλά και όποιο άλλο νέο μέλος (δικαιολογημένα) ενοχλήθηκε από το (τουλάχιστον ατυχές έως και κακό) ποστ μου και απλά δεν μπήκε στη διαδικασία να το σχολιάσει.
Εν συνεχεία, κ επειδή εγώ πρώτος τσαντίζομαι αφάνταστα με ποστ που κατηγορούν αερολογώντας (παπαρολογώντας κατά συνέπεια), να πω συγκεκριμένα ότι αναφέρομαι στο μέλος (ας μην κατονομάσω) που σχολίασε ενώ μαζεύαμε τα χρήματα στο τέλος λέγοντας "Να οδηγούμε λότους ξέρουμε, να πληρώνουμε αυτά που τρώμε δεν ξέρουμε" (or something), αναφερόμενος σε άνθρωπο που έχει δώσει πολλά σε αυτό το ρημάδι το club πολύ πριν ο συγκεκριμένος μάθει τι είναι σμαρτ. Και φυσικά χωρίς να έχει ιδέα αν έχει πληρώσει ο συγκεκριμένος, τι έχει πληρώσει κ πόσες φορές για αυτό το club.
Αυτό που λέω λοιπόν, είναι ότι όταν κάποιος έρχεται για πρώτη φορά σε μια τέτοια συνάντηση σε μια παρέα που κάποιοι κάνουν προσπάθειες για να λειτουργεί ομαλά, είναι καλό να είναι σχετικά καλοπροαίρετος και να μη (κατά)κρίνει μη γνωρίζοντας. Είναι λίγο άδικο.
Δεκτή η συγνώμη αν και δεν με πείραξε τόσο το γεγονός του (υποτιθέμενου) διαχωρισμού. Αυτό που με πείραξε περισσότερο είναι γιατί δεν εξήγησες στο μέλος ότι κάνει λάθος και που κάνει λάθος! Και όλα αυτά πάντω με καλή διάθεση γιατί σε μεγάλες παρέες που τα άτομα δεν γνωρίζονται πολύ καλά, εύκολα υπάρχουν παρεξηγήσεις. Η απάντηση δεν γνωρίζεις για αυτό μην μηλάς δεν είναι επιχείρημα!
Και να πω και κάτι άσχετο με το συγκεκριμένο θέμα αλλά σχετικό με την έξοδο μας. Είδα αρκετά μέλη να εκφράζουν ένας είδος παραπόνου που δεν αφοίσαμε κάτι παραπάνω στο μαγαζί (αν κατάλαβα καλά). Με συγχωρείτε αλλά προτιμώ το 1 ευρώ παραπάνω να το δώσω σε ένα παιδί στα φανάρια (που υπάρχει και μια μικρή περίπτωση να το έχει ανάγκη) παρά σε ένα μαγαζί που σε λογαριασμό 508 ευρώ, ζήτησε 508 ευρώ. Εκτώς και αν ήταν τιμή έκπτωσης τα 508 που αν δεν κάνω λάθος σε τέτοιες περιπτώσεις στρογγυλοποιούν το ποσό είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. Όσο λοιπόν γύφτος είμουν εγώ(και όλοι οι υπόλοιποι βέβαια) που δεν έδωσα το κάτι παράπάνω, τόσο ήταν και ο υπεύθυνος του μαγαζιού που τα ζήτησε!
Παιδάκια για να χαλαρωσουμε λίγο... Είμαστε στο topic των βελτιώσεων και η εικόνα αυτή μόνο βελτίωση δεν δείχνει, αν θέλετε να βγάλτετε τα μάτια σας, sorry αλλα μπορειται να τα βγάλετε μια χαρά και prive.
Ναι, όντως θα συμφωνήσω στο να μην γίνονται σχόλια όταν δεν ξερουμε,
ναι, θα συμφωνησω στο οτι καλό θα ήταν να προταθούν λύσεις για αποφυγή άλλων τέτοιων καταστασεων και να θυμίσω οτι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται άρα η εύρεση λύσης ειναι αυτό που μας "καιει" αυτην την στιγμη.:bigwink:
vatraxos
02-06-2007, 21:25
για να συνεχίσω το ποστ της Γιοβάννας, θα τονίσω τη βασική αιτία κ του αρχικού μου ποστ, που θεωρώ βασική λύση για να μην έχουμε αντίστοιχα με το προχθεσινό παρατράγουδα.
Όταν βγαίνετε/ουμε με ένα κλαμπ, με τόσα πολλά άτομα τα περισσότερα από τα οποία δεν γνωρίζετε/ουμε, είναι βασικό να υπάρχει καλή θέληση από όλους. Για να περάσουμε καλά κ να μην έχουμε προβλήματα. Όταν ο καθένας ψάχνει να βρει πρόβλημα, ε θα το βρει.
Αν υπάρχει καλή θέληση, είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο η λύση βρίσκεται πάντα επι τόπου κ όλα κυλούν ομαλά. ;)
Τα OFF TOPIC posts διαγράφηκαν ;)
Τα OFF TOPIC posts διαγράφηκαν ;)
Αν εξαιρέσεις το αρχικό post του Παναγιώτη και 3-4 ακόμα, όλα τα άλλα είναι off-topic και θα έπρεπε να σβηστούν.
Ο Παναγιώτης επισήμανε ένα πραγματικό γεγονός και πρότεινε κάποιες λύσεις. Είμαι σίγουρος ότι σκοπός του δεν ήταν να θίξει κανέναν προσωπικά.
Ας μην ξεφεύγουμε λοιπόν και ας εστιάσουμε στο πρόβλημα.
Όντως πολλές φορές αντιμετωπίζουμε προβλήματα στον λογαριασμό, είτε αυτός είναι σε τραπέζι φαγητού 50 ατόμων, είτε σε καφέ 20 ατόμων.
Στην δεύτερη περίπτωση (καφές) η λύση είναι απλή και την έχουμε εφαρμόσει. Ο καθένας πληρώνει το δικό του και τέλος η ιστορία.
Σε φαγητό όμως δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Η πιο εφικτή και σωστή λύση είναι ο λογαριασμός να χωρίζεται σε τραπέζια (παρέες).
Μετά από όλα αυτά που έγιναν τις τελευταίες μέρες αναλαμβάνω εγώ και οι υπόλοιποι mods να φροντίζουμε να γίνεται η ανάλογη συνεννόηση με το εκάστοτε μαγαζί, έτσι ώστε να μην μειώσουμε τις πιθανότητες να υπάρξουν τέτοια θέματα στο μέλλον.
Μετά από όλα αυτά που έγιναν τις τελευταίες μέρες αναλαμβάνω εγώ και οι υπόλοιποι mods να φροντίζουμε να γίνεται η ανάλογη συνεννόηση με το εκάστοτε μαγαζί, έτσι ώστε να μην μειώσουμε τις πιθανότητες να υπάρξουν τέτοια θέματα στο μέλλον.¶ψογα!! you got the point (αν και το χα γράψει αλλά το ποστ το πήρε η μπάλα με τα offtopic :g:αλλα δε πειράζει!:thumb:)
αν χρειαστείτε επιπλέον βοήθεια call me! γαυγίζω καλά!!