PDA

Εμφάνιση Πλήρους Έκδοσης : My Forfour Brabus Upgrade 210hp



Notis
27-11-2007, 12:57
Το μωρό μου πλέον έχει φτάσει αισίως τα 210Hp. Υπέυθυνη είναι η RT-Dynamics η οποία αξίζει να αναφερθεί οτι είναι και ο πρώτος βελτιωτής ο οποίος κατάφερε να προγραμματίσει εγκέφαλο Forfour Brabus καθώς και Mitsubishi Colt CZT την στιγμή στην οποία κορυφαίοι βελτιωτές στον κόσμο δεν το έχουν καταφέρει ακόμα.

GeoGlx
27-11-2007, 15:25
ωραίος :)

MaD
27-11-2007, 15:34
φερτο και σε καμιά συνάντηση να το δούμε από κοντά!
μπορείς να μας πεις και το κόστος της μετατροπής?

Notis
27-11-2007, 16:02
600€ το πρόγραμμα και 200€ το κιτ φιλτροχοάνης της Κ&Ν

MaD
27-11-2007, 16:30
μια χαρά!
ξέρεις αν κάνει και προγράμματα για τα υπόλοιπα forfour?

panos..
27-11-2007, 16:42
ti 0-100 εχεισ με τα 210 αλογα?

pepito
27-11-2007, 18:54
μια χαρά!
ξέρεις αν κάνει και προγράμματα για τα υπόλοιπα forfour?


κανει προγραμματα για ολα τα >forfour

mysmart.gr
27-11-2007, 18:57
Απλα να αναφερω οτι ειναι ιδιος ο εγκεφαλος του CZT με του f4,plug n play

mysmart.gr
27-11-2007, 18:58
Στο can-bus

pepito
28-11-2007, 17:16
Απλα να αναφερω οτι ειναι ιδιος ο εγκεφαλος του CZT με του f4,plug n play
Απλα να αναφερω κ εγω οτι δεν ειναι plug and play και οτι ο εγκεφαλος αφαιρειται απο το αυτοκινητο και ανοιγεται για να γινει η χαρτογραφηση.












y

MaD
28-11-2007, 17:26
πολύ ενδιαφέρον
μάλλον θα το επισκεφτώ

pepito αν περάσεις ρώτα αν υπάρχει κάτι για το 1,100

pepito
28-11-2007, 17:30
εχει κ δινει 10 αλογα

mysmart.gr
28-11-2007, 17:46
Eγω δεν μιλαω για το πως γινεται η χαρτογραφιση αλλα το οτι αν ανταλλαξεις εγκεφαλους μεταξυ CZT κ brabus f4,κ φτιαξεις τα immo,παιζουν,αλλα κατι θα ξερεις καλυτερα εσυ

gavanos
28-11-2007, 22:15
Ξεφύγαμε από το θέμα μας. Το θέμα είναι η αναβάθμιση του f4 brabus και όχι το τί κάνει η RT Dynamics:thumb:

kakimoto
28-11-2007, 23:52
Σχετικα με τον προγραμματισμο του czt λιγο δυσκολο να γινει.....!!:g:

gavanos
29-11-2007, 03:19
:offtopic:

Notis
29-11-2007, 14:19
0-100 εχω περίπου σε 6.4.

coupeloverz
15-04-2008, 14:37
Πιο γρηγορο απο s3? η opc με 240 αλογα?

Supermarios76
15-04-2008, 16:09
καλη φαση! :a04: πρεπει να πηγαινει γαματα! εμενα το δικο μου οπως το πηρα μου ειπε ο προηγουμενος οτι εχει 190 αλογα. μια χαρα ειναι! θα πρεπει αυτη τη στιγμη να εισαι ο πιο γρηγορος στο κλαμπ. :a26: γαμωτο,... κι ελεγα οτι ημουν ο πιο γρηγορος!...:a09: παντως, μπραβο σου!!!

klkwnsta
15-04-2008, 16:52
Γεια σου ρε Νόταρε με τν σμαρτάρασου!!!

Off topic Στείλε μου σε pm please τν δυευθυνση της rt
Είχαμε πάει να ελένξουμε τν σμαρτουλα που πήρες απο μένα εκεί...

6.4????
ΟΥΟΥ Α ΟΥΟΥ

djvolis
15-04-2008, 17:21
ΚΟΛΥΖΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 56
17122 Νέα Σμύρνη
τηλ: 210-9373976

Venom
20-04-2008, 01:16
τι 210??????????????? είσαι ωραίος !!! αντε και στα 250 σύντομα !!!!:a01:

GIANMAN
26-10-2008, 14:06
Και το δικό μου cztείναι φτιαγμένο στον RTέχει βγάλει 210 άλογα σε πρώτη φάση και χωρίς πολλά πολλά.. τώρα βέβαια ενδέχεται να είμαι κάτι παραπάνω απ αυτά αλλά δεν έχει σημασία.. Κάποιος ανέφερε για S3 κ OPC.. απλά θα πω ότι κάθε αλλαγή ταχύτητας και ένα αμάξι (περίπου) πίσω... 0-100 για τον φίλο πρέπει να είναι κάπου στο 6.4 όπως λέει και πιθανόν και ελάχιστα πιο κάτω αν βγει σωστά η δύναμη στον δρόμο. Καταλαβαίνω ότι είπα διάφορα πραγματάκια και ίσως να είμαι εκτός θέματος αλλά αυτό ας το δει η διαχείριση..
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com<img src=" /><o:p></o:p>
<o:p></o:p>
ΥΓ ενημερωτικά.. όσο αφορά την διεύθυνση του RTέχει αλλάξει εδώ και λίγους μήνες και έχει μεταφερθεί στην Συγγρού κοντά στην BMW Σπανός(δεν ξέρω ακριβώς)<o:p></o:p>

Schiller
28-10-2008, 18:33
Απλα να αναφερω κ εγω οτι δεν ειναι plug and play και οτι ο εγκεφαλος αφαιρειται απο το αυτοκινητο και ανοιγεται για να γινει η χαρτογραφηση.y


Χωρις να θελω να ειρωνευτω την δουλεια του συγκεκριμενου βελτιωτη σιγα το κατορθωμα τοτε....

Τα ιδια εχουμε ζησει και στο VW group (απο το αλλο αυτοκινητο μου) με τους παραλληλους εγκεφαλους του Μπουλεκου κια αλλες πατεντες.

Το να ανοιξεις τον εγκεφαλο και να κολλησεις ενα τσιπακι, ειναι ευκολο, το δυσκολο ειναι να βρεις τα κλειδια και το interface που θα σου επιτρεψουν να προγραματιζεις σειριακα τον εγκεφαλο.

linaki
22-12-2008, 13:58
super!! Καλές..κόντρες!!!! Αν παίζει τίποτα για το 1.1 θα παω κ γω!!

ekellis1
04-05-2009, 19:48
Ομοίως και το δικό μου forfour brabus έφτασε τα 210 άλογα!!
με πρόγραμμα της piasini καΙ kit induction 57i της k&n.
to κιτ εισαγωγής είναι του colt czt, γιατί για brabus δεν υπάρχει, αλλά φοράνε το ίδιο μοτέρ, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα.

Για να πώ την αλήθεια δυναμομέτρηση δεν το έκανα αλλά σύμφωνα με την piasini και την k&n πήγε στα 210, και δεν υπάρχει λόγος να ζορίσω το αμάξι.

djvolis
05-05-2009, 09:07
Το να ανοιξεις τον εγκεφαλο και να κολλησεις ενα τσιπακι, ειναι ευκολο, το δυσκολο ειναι να βρεις τα κλειδια και το interface που θα σου επιτρεψουν να προγραματιζεις σειριακα τον εγκεφαλο.ειναι καποια τσιπακια που εξ ορισμου δεν προγραμματιζονται σειριακα.

gavanos
05-05-2009, 09:11
Ομοίως και το δικό μου forfour brabus έφτασε τα 210 άλογα!!
με πρόγραμμα της piasini καΙ kit induction 57i της k&n.
to κιτ εισαγωγής είναι του colt czt, γιατί για brabus δεν υπάρχει, αλλά φοράνε το ίδιο μοτέρ, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα.

Για να πώ την αλήθεια δυναμομέτρηση δεν το έκανα αλλά σύμφωνα με την piasini και την k&n πήγε στα 210, και δεν υπάρχει λόγος να ζορίσω το αμάξι.

Μα με μια δυναμομέτρηση δεν το "ζορίσεις" το αυτοκίνητο...Κακ

gavanos
05-05-2009, 09:16
και δεν υπάρχει λόγος να ζορίσω το αμάξι

Μα με μια δυναμομέτρηση δεν ζορίζεται το αυτοκίνητο...Απλά χρησιμοποιώντας μια σχέση στο κιβώτιο βασικά, μετράνε την ιπποδύναμη...Σου το προτείνω ανεπιφύλακτα λοιπόν, όχι τίποτα άλλο, για να δεις και στην πράξη πόσα άλογα από αυτά που "υπόσχονται" έχει το αμαξάκι σου:a26:

djvolis
05-05-2009, 09:30
αυτο πραγματικα θα ηταν ακρως ενδιαφερον

ekellis1
08-05-2009, 15:14
Παιδια πωταω, δεν ειμαι σιγουρος :παιζει κανα ρολο στην δυναμομετρηση για το smaty forfour brabus οτι εχει μονιμο ESP;; Μπορω δηλαδη να κανω αφοβα δυναμομετρηση;; Αν ναι ξερετε κανα εγκυρο και αξιοπιστο δυναμομετρο στην θεσσαλονικη;;

djvolis
08-05-2009, 15:27
μετα απο το ανοιγμα βγαινει εκτος απο μονο του esp..(στην αρχη σε κολλαει και μετα απενεργοποιειται)

ekellis1
11-05-2009, 20:33
φιλε djvolis δε ξερω αν εχεις κανει δυνεμομετρηση στο μαξι σου (αληθεια ποιο smart εχεις;;) αλλα εγω λιγο που το εψαξα, δεν ειναι και οτι καλυτερο!!
τραβαει πολυ ζορι, χωρια που σπασνα μερικα πανω στη δυναμομετρηση!!
αρα γιατι να μπω σε τετοια διαικασια;;
αφου βλεπω βελτιωση στο αμαξι μου!!!
ενταξει μπορει να μην πηγε 210 hp, αλλα σιγουρα 200++
εβαλα προγραμμα piasini και kit induction k&n.

εχουμε συνεχεια....

jos
12-05-2009, 18:34
φιλε djvolis δε ξερω αν εχεις κανει δυνεμομετρηση στο μαξι σου (αληθεια ποιο smart εχεις;;) αλλα εγω λιγο που το εψαξα, δεν ειναι και οτι καλυτερο!!
τραβαει πολυ ζορι, χωρια που σπασνα μερικα πανω στη δυναμομετρηση!!
αρα γιατι να μπω σε τετοια διαικασια;;
αφου βλεπω βελτιωση στο αμαξι μου!!!
ενταξει μπορει να μην πηγε 210 hp, αλλα σιγουρα 200++
εβαλα προγραμμα piasini και kit induction k&n.

εχουμε συνεχεια....

Το έχει δυναμομετρήσει 3 φορές το αμάξι που έχει τώρα (ένα Smart Roadster)
Η δυναμομέτρηση δεν ζορίζει το αυτοκίνητο περισσότερο από ότι θα ζοριστεί σε ένα πάτημα του γκαζιού με 4η στην Εθνική. Άλλωστε η ολη διαδικασία της δυναμομέτρησης προσομοιώνει τέτοιες συνθήκες.
Ο λόγος που σου έχουν προτείνει τόσοι την δυναμομέτρηση είναι γιατί είναι συχνό φαινόμενο η "βελτίωση" να μην είναι τόσο μεγάλη ή ακόμα και βελτίωση. Ειδικά επειδή τα άλογα που αναφέρεις είναι περισσότερα από το συνιθισμένο αποτελεσμα στα Forfour Brabus μας έχει κινηθεί η περιέργεια καταπόσο η πραγματικότητα ανταποκρίνεται σε αυτά που σου έχουν πει. Για να σου δώσω μια τάξη μεγέθους συνήθως στα Roadster και τα For2 τα άλογα που υπόσχεται το πρόγραμμα έχουν μια απώλεια της τάξης του 10%. Οπότε στην δική σου περίπτωση αν ισχύει η ίδια αναλογία έχει διαφορά αν έχεις 210 ή 190... Φυσικά αν είσαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα τότε μπορεί και να μην μετράει για εσένα αν σου είπαν αλήθεια ή όχι.

coupeloverz
13-05-2009, 07:51
+1000 jos
κ για ν μιλαμε με νουμερα απολυτως ρεαλιστικα.
115 προγραμμα φοραω κ φιλτρο jr .στη δυναμομετρηση εβγαλε 97 αλογα.διαφορα στο δρομο υπαρχει.αλλα απ τα 97 ως τα 115 απεχει παρασαγγες.

που θελω ν καταλληξω.40ευρω ειναι.δωστα τοσα δινουμε ολοι ν δεις που βρισκεσαι.κανενας δν αμφισβητει τα λεγομενα σου κ θελουμε δυνατα σμαρτακια.οχι για εμας ...για την τσεπη σου κ για τα λογια του βελτιωτη σου.να εχεις μετρημενα αποτελεσματα ειτε ν τον συγχαρεις ειτε ν τν αντικρουσεις.
φιλικα πανος

ekellis1
13-05-2009, 22:34
παιδιά ειλικρινά δεν με συγκινεί η δυναμομέτρηση, χωρίς να αποκλείω να κάνω προσεχώς, για τον απλό λόγο ότι βλέπω αρκετή διαφορά ακόμη και απο χαμηλές στροφές.
Εγινε άριστη τοποθέτηση του kit induction 57i (το συνιστώ ανεπιφύλακτα - και μπορώ να βοηθήσω σε αγορές μέσω internet- παίρνω χρόνια απο ebay (paypal) ) , με τοποθέτηση σωλήνα για να τραβάει αλερα απο κάτω στη χοάνη αλλά και διατηρώντας την μανίσια "σκούπα" για να φέρνει αέρα απο μπροστά.
Το πρόγραμμα έχει στρώσει (2.000 Km πλέον) και απλά να πώ ότι το αμάξι έγινε κροτίδα!!
Διαφορά βλέπω σε όλες τις τχαύτητες ενώ πιο αισθητή είναι με 4η και 5η λόγω αυξησης της ροπής.

Εχει βάλει κανείς σκάστρα σε forfour brabus;; Τι προτείνεται;;

ekellis1
13-05-2009, 23:17
[quote=jos;708295]Το έχει δυναμομετρήσει 3 φορές το αμάξι που έχει τώρα (ένα Smart Roadster)

Ο λόγος που σου έχουν προτείνει τόσοι την δυναμομέτρηση είναι γιατί είναι συχνό φαινόμενο η "βελτίωση" να μην είναι τόσο μεγάλη ή ακόμα και βελτίωση. Ειδικά επειδή τα άλογα που αναφέρεις είναι περισσότερα από το συνιθισμένο αποτελεσμα στα Forfour Brabus μας έχει κινηθεί η περιέργεια καταπόσο η πραγματικότητα ανταποκρίνεται σε αυτά που σου έχουν πει.



Δε ξέρω αν έχεις forofur brabus ή αν έχεις ψάξει για πρόγραμμα σε forofur brabus αλλά φίλε το 90% όσων έχουν κα΄νει βελτιώσεις σε forofur brabus ή σε colt czt είναι της piasini.
Και για να σου φύγει η απορία δες λίγο εδώ :
http://www.piasiniengineering.it/file/t_tuning.aspx?ID=1930&lang=It
Οσο για το kit induction δες εδώ
http://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod=57-0649

Σύμφωνα με τα υποσχόμενα το αμάξι πληρε 28+5=33 hp. Το πρόγραμμα δεν έχει μεγάλη απόκλιση σε turbo κινητήρες. Φυσικά μπαίνει super unleaded και τέλεια συντ'ηρηση!!

jos
14-05-2009, 08:48
Δεν αμφισβητώ αυτά που λες, απλά η εμπειρία έχει δείξει ότι τουλάχιστον στο Smart τα άλογα δεν είναι αυτά που είχαν υποσχεθεί οι προγραμματάδες. Επσης όπως σου είπα το Brabus με πρόγραμμα του μέλους μας που είχαμε μετρήσει ήταν 197 άλογα.
Χαίρομαι πάντως που είσαι ευχαριστημένος από την μετατροπή σου και σου έυχομαι πολλά ευτιχισμένα χιλιόμετρα!

Sphinxgr
14-05-2009, 10:07
Αν κάνεις μια αναβάθμιση στο αμάξι λογικό είναι να πηγαίνει καλύτερα, το καλύτερο είναι όμως να το μετράς σε δυναμόμετρο και μια φορά απλά για την πιστοποίηση του πόσα άλογα έχεις πραγματικά. Όσο για τη σχέση με S3 κλπ ρόλο παίζει το βάρος και το κιβώτιο κατά κύριο λόγο, δεν σημαίνει πως στα 170χμ και τα 2 θα έχουν την ίδια δύναμη - ροπή.

bullet_1800
14-05-2009, 10:53
Η εισαγωγή είναι αυτή της K&N ? Σου έχει βγει καλή?

ekellis1
15-05-2009, 00:56
ναι το κιτ εισαγωγης ειναι το 57-0649 k&n.
πολυ καλο αλλά και ψαρωτικό (απο ήχο)!!
αφησα την μανίσια " σκούπα " για να φέρνει αέρα απο μπροστά (που καταλήγει στο φιλτροκούτι) αλλά έβαλα και τον σωλήνα που φαίνεται στην εικόνα (απο το φλάς κάτω μέχρι την χοάνη) και πραγματικά κάνει πολύ καλή δουλειά!!

οι κάτοχοι του forfour brabus : ποια σκάστρα προτείνεται;; δοκιμασμένη!!

ekellis1
21-05-2009, 23:05
Αν κάνεις μια αναβάθμιση στο αμάξι λογικό είναι να πηγαίνει καλύτερα, το καλύτερο είναι όμως να το μετράς σε δυναμόμετρο και μια φορά απλά για την πιστοποίηση του πόσα άλογα έχεις πραγματικά. Όσο για τη σχέση με S3 κλπ ρόλο παίζει το βάρος και το κιβώτιο κατά κύριο λόγο, δεν σημαίνει πως στα 170χμ και τα 2 θα έχουν την ίδια δύναμη - ροπή.


Αποφάσια μες στην βδομάδα να πάω για δυναμομέτρηση.
Ξέρει κανείς έγκυρο και αξιόπιστο δυναμόμετρο στην Θεσσαλονίκη;;

ekellis1
01-06-2009, 21:52
παιδια μια ερωτηση προς ολους.
χθες με αναψε λαμπακι διαγνωσης κινητηρα, πρωτη φορα.
το πηγα σημερα στην smart, το βαλαν στον εγκεφαλο, δεν βρηκαν καμια βλαβη, ολα οκ και το αποδωσαν στην κακης ποιοτητας βενζινης!!
η αληθεια ειναι οτι παντα βαζω σουπερ αμολυβδη, απλα χθες ημουν βολο και εβαλα απο ενα βενζιναδικο απο ενα χωριο εκει (eko - παλι ομως σουπερ αμολυβδη)
το θεμα ειναι οτι εκαναν μηδενισμο βλαβων!! εσβησε το λαμπακι και ολα καλα!!
ρωταω : υπαρχει εστω και μια μικρη περιπτωση να σβηστηκε το προγραμμα που φοραω;;δλδ λεω να το διαβασε ο εγκεφαλος το προγραμμα σαν ξενο σωμα , να το θεωρησε βλαβη, και να το εσβησε;;;
να τρελαθω η οχι;;

περιμενω ιδεες!!!!!!


(οσο αφορα το λαμπακι επειδη το αμαξι πηγαινε κανονικοτατα, πιστευω οτι κατι στιγμιαιαο το διαβασε ο εγκεφαλος σαν βλαβη και εμεινε αναμμενο - προσωπικα πιστευω οτθι επειδη ημουν 2,30 ωρες ψιλοπατητος, 150+ κατι επειξε με την k&n και τα μειγματα αλλα οκ...)

djvolis
01-06-2009, 23:23
οχι δεν μπορουν ετσι απλα να σου σβησουν το προγραμμα ετσι απλα μην αγχωνεσαι

gavanos
02-06-2009, 09:24
Όπως τα είπε και ο απο πάνω...Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, οπότε όλα καλά! :a26: