PDA

Εμφάνιση Πλήρους Έκδοσης : Πως σβήνει?



dimperts
09-12-2010, 17:23
Βοηθήστε ρε παιδιά γιατί έχω μπερδευτεί. Έχω ένα 84αρι (turbo) μοντέλο Ιανουάριος 10. ένας φίλος με ένα 700αρι turbo μου είπε ότι πρέπει να σβήνεις τη μηχανή ΠΑΝΤΑ σε νεκρό, ενώ το βιβλίο οδηγιών λέει ότι βάζω το λεβιέ στο R και μετά σβήνω. Βοηθήστε γιατί μπερδεύτηκα 8->

djterris
09-12-2010, 17:38
εγω το σβηνω με την ταχυτητα μεσα παντα...πρωτον αμα σπασει το χειροφρενο να κρατησει και δευτερον εχω ακουσει οτι κλειδωνει το immobilizer...αυτα ξερω....παντως το να βαζεις ταχυτητα καλο κανει...

Garfito
09-12-2010, 17:45
σβηνεις παντα με νεκρο, και μεταανοιγεις το διακοπτη χωρις να βαλεις μπρος, βαζεις R και εισαι οκ,προσπαθηστε να μην σβηνετε με ταχυτητα δεν ειναι καλο

ilman3
09-12-2010, 18:08
γιατι τρως το συμπλεκτη..σβηνεις στο νεκτρο κ μετα το πας στο R

kostastnt
09-12-2010, 18:08
Εγώ στο 450 σβήνω με ταχύτητα και είναι μια χαρά...

smalt
09-12-2010, 18:14
χωρις να ειμαι σιγουρος... νομιζω πως υπηρχει θεμα μονο στο παλιο.. για το καινουγιο μου εχουνε πει οτι μπορω να το σβηνω σε R.. επισης εχω ακουσει οτι οταν γυρναμε το διακοπτη το αμαξι προετοιμαζεται για εκκινηση δηλαδη "βαζει" βενζινη στον κινητηρα κτλ.. τωρα αν τελικα δεν ξεκιναμε τον κινητηρα και βγαζουμε το κλειδι.. τι γινεται? σιγουρα ειναι οκ μια φορα στο τοσο... ομως αν το κανουμε συνεχεια....???

dimperts
09-12-2010, 18:32
Απ' ότι κατάλαβα κανείς δεν ξέρει τίποτα σίγουρο. Στο service εσείς οι παλαιότεροι έχετε ρωτήσει κανέναν ειδικό, ή κάνουμε όλοι υποθέσεις; Ε ρε προβλήματα δεν είχα, προβλήματα βρήκα:-?:-?

ilman3
09-12-2010, 18:38
το manual γραφει να το σβηνεις στο R...στο service θα σου πουν οτι αυτο κανει κακο στο δισκο,πρωτα Ν και μετα R

TYMHS
09-12-2010, 18:40
Εγώ πάντως με το παλιό (πολύ παλιό) 450 σβήνω με νεκρά και μετά γύρισμα κλειδί και όπισθεν, απλώς γιατί το διάβασα εδώ όμως. Το αυτοκίνητο 4 χρόνια τώρα είναι μια χαρά!

speedmike
09-12-2010, 20:44
Το σωστό είναι να το σβήνουμε με νεκρά και μετά γυρνώντας το διακόπτη να βάζουμε ταχύτητα

Sphinxgr
09-12-2010, 22:46
Σωστά. Πρώτα σβήνουμε με νεκρά και μετά βάζουμε ταχύτητα. Αν το σβήνεις με ταχύτητα είναι το ίδιο σα να σβήνεις ένα κανονικό αυτοκίνητο αφήνοντας τον συμπλέκτη

dimperts
10-12-2010, 17:54
Οριστικοποιούμε δηλαδή ότι σβήνω με νεκρά. Αν μετά θέλω να βάλω και ταχύτητα γυρίζω τον διακόπτη στη θέση 1 βάζω R και ξανακλείνω;

Garfito
10-12-2010, 18:44
Οριστικοποιούμε δηλαδή ότι σβήνω με νεκρά. Αν μετά θέλω να βάλω και ταχύτητα γυρίζω τον διακόπτη στη θέση 1 βάζω R και ξανακλείνω;

yeap

dimperts
11-12-2010, 15:54
Οριστική και τελική απάντηση από κάποιον γνώστη που ρώτησα. Σβήνουμε ΠΑΝΤΑ με νεκρά, διότι αν έχει ταχύτητα, είναι σαν να σβήνεις ένα αυτοκίνητο, με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, με ταχύτητα αφήνωντας το τεμπραγιαζ. Κάποια στιγμή θα γίνει η στραβή. Για να υπάρχει ταχύτητα βάζεις το κλειδί στη θέση Ι και τότε βάζεις R. Σε ερώτησή μου, αν βά;ζοντας το κλειδί στη θέση Ι πέφτει βενζίνη για να πάρει μπρος, "ο ειδικός" γέλασε.

Sphinxgr
11-12-2010, 16:08
Σωστά. Πρώτα σβήνουμε με νεκρά και μετά βάζουμε ταχύτητα. Αν το σβήνεις με ταχύτητα είναι το ίδιο σα να σβήνεις ένα κανονικό αυτοκίνητο αφήνοντας τον συμπλέκτη


Οριστική και τελική απάντηση από κάποιον γνώστη που ρώτησα. Σβήνουμε ΠΑΝΤΑ με νεκρά, διότι αν έχει ταχύτητα, είναι σαν να σβήνεις ένα αυτοκίνητο, με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, με ταχύτητα αφήνωντας το τεμπραγιαζ. Κάποια στιγμή θα γίνει η στραβή. Για να υπάρχει ταχύτητα βάζεις το κλειδί στη θέση Ι και τότε βάζεις R. Σε ερώτησή μου, αν βά;ζοντας το κλειδί στη θέση Ι πέφτει βενζίνη για να πάρει μπρος, "ο ειδικός" γέλασε.

Απλή λογική... Αφου οταν σβηνει με ταχυτητα κλωτσάει.

dimperts
13-12-2010, 17:30
Και επεκτείνω την ερώτηση: αυτό ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ή είναι μόνο για το Smart? Και ερωτώ διότι η αδελφή μου έχει ένα Citroen C1 με αυτόματο κιβώτιο και με ρωτάει αυτή πως πρέπει να σβήνει το αυτοκίνητο .....

ilman3
13-12-2010, 18:26
νομιζω εχει θεση P,εκει πρεπει να το σβηνει....στα σμαρτ την R την βαζουμε για λογους ασφαλειας

dimperts
17-12-2010, 20:02
νομιζω εχει θεση P,εκει πρεπει να το σβηνει....στα σμαρτ την R την βαζουμε για λογους ασφαλειας
Όχι δεν έχει θέση Ρ γι' αυτό ρωτάω

ilman3
17-12-2010, 21:40
Όχι δεν έχει θέση Ρ γι' αυτό ρωτάω

τοτε σβηνεις στο Ν...το manual δεν γραφει για τις θελεις του κιβωτιου?