PDA

Εμφάνιση Πλήρους Έκδοσης : ΠΡΟΒΛΗΜΑ, "ΚΛΩΤΣΑΕΙ" ΤΟ ΑΜΑΞΙ SMART FORFOUR



nickaps
15-06-2017, 23:19
Καλησπερα παιδια!
Τον τελευταιο καιρο αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το σμαρτακι μου.Κατα την εκκινηση και οταν αναπτυσσω ταχυτητα και στη συνεχεια μειωνω, το αμαξι "κλωτσαει"...ταυτοχρονα καποιες φορες αναβει κ η λυχνια του κινητηρα(σβηνει ομως μετα απο καποιες ωρες)....σβηνω ξανα βαζω μπροστα και λειτουργει σωστα(αν και τελευταια θελει αρκετα αναψε-σβησε μεχρι να λειτουργησει και παλι σωστα) και οσο περναει ο καιρος τοσο χειροτερευει το προβλημα(δλδ το κανει σχεδον σε καθε εκκινηση και οταν αναπτυσσω μεγαλη ταχυτητα και στη συνεχεια μειωνω περαν απ το "κλωτσιμα", οι ταχυτητες μπαινουν "καρφωτες"...τοσο που φοβαμαι μη σπασει κ κανενα σασμαν).Δυο φορες που το πηγα στο συνεργειο μου ειπε οτι ηταν ρυθμιση συμπλεκτη.Εκανε λοιπον τη ρυθμιση ο μαστορας...και μετα απο 2-3 μερες ξανα τα ιδια.Την τελευταια φορα μαλιστα που πηγαινα μου εκανε κι αλλο "κολπο"....ειχα αναπτυξη αρκετα μεγαλη ταχυτητα(πανω απο 100) και στην πορεια σταματησα σε κατι φαναρια.Με το που πηγα να ξεκινησω...πουθενα γκαζι.Σβηνω και στο ταμπλο δεν εδειχνε καμια απολυτως ενδειξη(ουτε Α ουτε Ν ουτε 0...μονο ενα κενο) και συνεπως το αμαξι δεν επαιρνε ουτε μπροστα(αφου νομιζα οτι αφησε την τελευταια του πνοη).Μετα απο 3-4 λεπτα πηρε τελικα...και καταφερα και εφτασα στο συνεργειο.
Εκει εβγαλε τον ενεργοποιητη του συμπλεκτη...τον καθαρισε, αλλα με προειδοποιησε οτι μπορει να το ξανακανει και συνεπως να χρειαστω καινουριο ενεργοποιητη.Την επομενη μερα...φυσικα και εκανε ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.
Θελω λοιπον και τη δικη σας γνωμη, αν καποιος γνωριζει ή εχει αντιμετωπισει κατι παρομοιο....και αν ξερετε ποσο περιπου μπορει να κοστιζει ενας ενεργοποιητης.
Πραγματικα η βοηθεια σας θα μου ειναι πολυτιμη καθ οτι τυραννιεμαι μηνες τωρα μ αυτη την ιστορια....ευχαριστω!

billys.vtec
20-06-2017, 00:45
Καλο είναι να κανεις εκμάθηση συμπλέκτη και σαζμαν πρώτα ...και μετά βλέπεις για αλλαγή...