κοιτα...αν και οι απαντησεις που ψαχνεις βρισκονται ηδη μεσα στο φορουμ θα σου πω περιληπτικα τα εξης! :
1)αν εννοεις τον κοφτη τελικης ταχυτητας τοτε αυτον ξεχνα τον μιας και το σμαρτακι με προγραμμα παει παραπανω απο 140...οποτε παει ο κοφτης τελικης..!!!αν παλι εννοεις τον κοφτη στις 6000στροφες καθε ταχυτητας αν και δεν ειμαι 1000% σιγουρος νομιζω δεν υπαρχει πλεον(ουτε αν υπηρχε πριν ειμαι σιγουρος...)αν και δεν θα ταν λογικο και σωστο για τον χρηση κινητηρα σου να το λειτουργεις πανω απο τις 6000 στροφες...(προσωπικη μου γνωμη...)
2)καταναλωση στην αρχη θα ειναι μεγαλη αλλα σιγα σιγα θα στρωσει αν και θα ειναι μεγαλυτερη απο την αρχικη(μαμα)(μην φανταστεις καμια τρελη διαφορα :wink: που ειχες!βεβαια αυτο εξαρταται και απο το ΄ποδι ΄και γενικα απο τον τροπο και τις συνθηκες οδηγησης!
3)το κοντερ δεν ειναι αναγκαιο να το αλλαξεις!εγω ας πουμε με πολλα παραπανω απο ενα προγραμμα και εχω ακομα το 'μαμα'....δεν εχει διαφορα...θα τελικιαζει και εσυ θα επιταχυνεις αν και δεν θα φαινεται..ειναι στην τσεπη και στο γουστο του καθενος! (ασε που μπορει να σε σωσει απο ανεπιθυμητες εμπειριες! πχ...οριο ταχυτητας! αντε να αποδειξει ο αλλος οτι με κοντερ που φτανει τα 140 τελικη εσυ πηγαινες 160!!(μιλαω απο προσωπικη εμπειρια!) το ποσο κοστιζει ας το πει κανενας αλλος γιατι δεν ξερω,αλλα αν δεν βαριεσαι χτυπα ενα τηλεφωνακι στη μικροκαρ!θα σου πουν αυτοι τιμη!(μπανερ πανω αριστερα!)
4)τελος η αξιοπιστια του κινητηρα και η διαρκεια ζωης εξαρταται κυριως απο την χρηση που του κανεις!οπως του φερεσαι ετσι θα σου φερθει!πχ...αναμα-σβησιμο με σωστο τροπο , το να πηγαινεις γκαζι-πατωμα για ταξιδι ολοκληρο δεν θα ελεγα οτι ειναι και οτι το καλυτερο...μαλλον το χειροτερο...μεγαλη καταπονηση της τουρμπινουλας μας,μεγαλη θερμοκρασια στα λαδια(και θυμησου οτι δεν εχουμε ψυγειο λαδιου..)και γενικα πολυ ζορι για τον κινητηρα...η τουρμπινα δουλευει φουλ και χωρις λογο μιας και το ιδιο αποτελεσμα το επιτυγχανεις με λιγοτερη χρηση της τουρμπινας(πιο σωστο πατημα του γκαζιου)..εισαι ακομη στα 20000. υπαρχουν σμαρτ που εχουν φτασει τα 120000χιλιομετρα και ακομα κρατουν,αλλα και σμαρτ που εχουν παραδωσει το πνευμα αρκετα εως πολυ νωριτερα!
και κατι τελευταιο...η τουρμπινουλα μας αν και μικρη ειναι θαυματουργη!με καλη συντηρηση και χρηση δεν νομιζω να εχει προβλημα....!
ελπιζω να βοηθησα!!!! οτι αλλη απορια εχεις ρωτα!!!
Σελιδοδείκτες