Emena pantws an de mou to ksanaekane de tha me anyshxouse!
Mia fora mporei na tyxei. Kai mena mou exei sbhsei kai den epairne mia fora alla pote ksana opote einai tyxaio gegonos
Καλησπέρα, έχω ένα Smart for2 Passion του 02/'05. Προχθές όπως πήγα να παρκάρω μόλις έβαλα όπισθεν και άρχισε να πηγαίνει προς τα πίσω το smart έσβησε.Μόλις πήγα να το βάλω μπροστά έκανε ένα τσίριγμα και δεν έπαιρνε. Ξαναέσβησα έβαλα νεκρά και μετά πήρε κανονικά. Έχει τύχει σε κανέναν τίποτα παρόμοιο, να ανησυχώ ή όχι?
Emena pantws an de mou to ksanaekane de tha me anyshxouse!
Mia fora mporei na tyxei. Kai mena mou exei sbhsei kai den epairne mia fora alla pote ksana opote einai tyxaio gegonos
Γεια σε ολους Παιδια εχω ενα σμσαρτ 600cc 1999 μοντ και εχω το εξης προβλημα.Οταν ειμαι παρκαρισμενος με Ν (νεκρα) και θελω να βαλω R(Οπισθεν) για να ξεπαρκαρω δεν την περνει και στο καντραν γραφει 0 δηλαδη οτι δεν εχει ταχυτητα.Αν βαλω 1 κανω λιγο μπρορτα και μετα ξαναδοκιμασω τοτε την περνε την R (Οπισθεν) μηπως ξερι καποιος γιατι το κανει και τι μπορω να κανω::: ευχαριστω...
Φίλε malamas δεν νομίζω να έχεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα... Απ'όσο ξέρω κατά την αλλαγή από νεκρά (Ν) σε όπισθεν (R) ή σε πρώτη (1) θα πρέπει να έχεις το πόδι σου στο φρένο... Αν δεν πατάς φρένο τότε και στις δύο περιπτώσεις αυτό που πέρνεις ως ένδειξη στο καντράν είναι το (0)...
Δοκίμασε το και πες μου....!!!
Αν το πρόβλημά σου συνεχιστεί, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς την γνώμη κάποιου μηχανικού. Τα παιδιά του club σίγουρα θα έχουν κάποιον να σου προτείνουν!
Σωστα τα λες nosnx!!!
ΤΟ ΛΑΧΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΨΥΡΙΖΕΙ Κ ΤΟ ΞΕΡΩ ΕΓΩ Κ Ο chrido ||29|
Ευχαριστω πολυ παιδια το δοκιμασα και ειναι ετσι οπως τα λετε μπηκε η οπισθεν κανονικα
thanks' polistas!!!!!
malamas χαίρομαι που είναι όλα ΟΚ!!!
Χθες ηταν η τριτη φορα που μου συνεβη το παρακατω ...αρα ουτε ιδεα μου ειναι ,ουτε κανω εγω κατι λαθος.
Πανω σε μανουβρα παρκαρισματος με ελαφρα ανηφορικη κλιση , οπου δουλευω σχεδον παντα το Hill Assist και οχι το χειροφενο , ενω πατησα γκαζι να παω οπισθεν , το αμαξι κυλισε μπροστα λες και δεν παταγα τιποτε ...ουτε γκαζι , ουτε φρενο. Προλαβα να πατησω φρενο (επειδη κοιταζα προς τα πισω η αληθεια ειναι οτι τα εχασα στην αρχη) λιγο πριν τρακαρω εναν καδο σκουπιδιων)
Μην φανταζεστε καμμια τρελη ανηφορα ...ισα ισα ειχε μια κλιση ...αρχες ανηφορας ηταν.
Ειναι η τριτη φορα που μου συμβαινει αυτο ...σχεδον παντα παρκαρω σε δρομους με κλιση και τα πραγματα πανε καλα ..το hill assist κανει θαυματα σε τετοιες περιπτωσεις ... ελα ντε που ομως φθανει μια φορα για να γινει η ζημια. Την πρωτη φορα νομιζα οτι εφταιγα εγω , τη δευτερη ειχε μεγαλη κλιση ο δρομος και υπεθεσα οτι το hill assist δεν βασταει με την οπισθεν.
Τωρα ομως δεν υπαρχει δικαιολογια αφου δεν ειναι θεμα hill assist .Ειναι σαν παταω γκαζι και το αμαξι να μην ακουει (μονο με οπισθεν μου εχει συμβει)
Και τις τρεις φορες που εχει συμβει , κανω γρηγορες αλλαγες απο πρωτη σε οπισθεν (δηλαδη μανουβρες παρκαρισματος) αλλα παντα βλεπω το R στην ενδειξη του ταμπλο πριν αφησω το φρενο. Και τις τρεις φορες ηταν σε παρκαρισμα επιστροφης οποτε το κιβωτιο ηταν ''ζεστο'' .
Μπορειτε να σκεφτειτε κατι ? Ανησυχω γιατι δεν ειναι κατι που μπορω να το δειξω σε καποιον αφου , οπως ειπα , εχει συμβει 3 φορες στους 5 μηνες :?
ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.Αρχικά καταχωρημένο από Tricky";p="120028
ΚΑΝΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΡΓΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ.
ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ Η ΕΝΔΕΙΞΗ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΣΑΣΜΑΝ :wink:
Σφίγγω τα δόντια μου και έχω παρηγοριά μου
μόνο το όνειρό μου κι όσο αντέξει η καρδιά μου
θα είμαι εδώ και καλά να το θυμάστε
και αφού δε σέβεστε, θα με φοβάστε.
L.G
Το κιβωτιο ταχυτητων του σμαρτ δεν ειναι απο τα καλυτερα. Εμενα καποιες φορες τρωει κολλημα σε αλλγη απο νεκρα. Θελει καποια δευτερολεπα να ξυπνησει. Το hill assist επισης εχει χρονο 7 δευτερολεπα νομιζω. Οτιδηποτε πανω απο τοσο ειναι εκτος λειτουργιας. Ειναι ισα ισα για να προλαβεις να κανεις αλλαγη απο φρενο σε γκαζι στην ανηφορα και οχι για να ναψεις τσιγαρο.
Σηκωνεις χειροφενο, βαζεις οπισθεν, πατας γκαζι να σηκωσει στροφες, κατεβαζεις χειροφρενο και το αυτοκινητο κραταει και παει πισω χωρις προβλημα.
Υπαρχει το δυναμομετρο, ο δρομος και τα λογια..........
1.2bar 4th gear without methanol http://rt-dynamics.com/eshop/photos/SMART%20700%20cc%20120PS.JPG
1.65 ct/2 over με μεθανολες 47 C θερμοκρασια εισαγωγης. cps oversize πιστονια. arrow μπιελες. bonalume δισκοπλατο βολαν. Ποσο να ειναι τωρα;
Διόρθωση: το Hill Assist κρατάει περίπου 1sec (και λιγότερο). Ισχύει από τη στιγμή που θα αφήσεις το φρένο (έχοντας ταχύτητα στο κιβώτιο) μέχρι να περάσει αυτός ο χρόνος.
Απαραίτητη προϋπόθεση, να υπάρχει ταχύτητα στο κιβώτιο (όχι νεκρά δηλαδή) και να μην είναι σηκωμένο καθόλου το χειρόφρενο (να μην είναι αναμένο το λαμπάκι του χειρόφρενου στο ταμπλό). Η χρήση του χειρόφρενου καταργεί το Hill Assist.
Ευχαριστω παιδια ...μαλλον θα ειναι η γρηγορη αλλαγη απο πρωτη σε οπισθεν ... θα κοιταω να αποφευγω τις γρηγορες κινησεις οταν υπαρχει κλιση.
Οσο αφορα το Hill assist , για μενα ειναι μαγικο συστημακαι για το παρκαρισμα και για την οποια εκκινηση σε ανηφορα.Πολυ χρησιμο. Τοσο που ηθελα να κραταει και παραπανω απο 0.8 δευτερολεπτα.
Αλλωστε , οπως λεει και ο Gavanos , ευκολα το απενεργοποιεις σηκωνοντας λιγο το χειροφρενο (ισα να αναψει το λαμπακι). Χρησιμο κολπο οταν θες να ξεπεταχθεις απο στενο σε λεωφορο αμεσα.
Οταν θες να ξεπεταχθεις απο στενο σε λεωφορο πεταγεσαι με τις παντες σαν τον Χαρο και αρχιζεις τα αναποδα μεχρι να ισιωσεις. Αν δεν ειναι καλη η ασφαλτος και εχεις και λιωμενα λαστιχα οτι καλυτερο
Υπαρχει το δυναμομετρο, ο δρομος και τα λογια..........
1.2bar 4th gear without methanol http://rt-dynamics.com/eshop/photos/SMART%20700%20cc%20120PS.JPG
1.65 ct/2 over με μεθανολες 47 C θερμοκρασια εισαγωγης. cps oversize πιστονια. arrow μπιελες. bonalume δισκοπλατο βολαν. Ποσο να ειναι τωρα;
Filtate simfono me President oti kaneis arketa grigores allages alla kai oti o xronos den xepernaei to 1 second tora ofeilo na po oti mou'xoun tixei periptoseis apo pelates pou me tin poti matia ipothetame kati tetoio alla apo tin alli eixe iparxei kai provlimataki sto siblekti apo tixon vroxes, xomata, igrasies ktl ktl prama pou diorthonete kai me elaxisto kostos apla sto anafero mi pas pouthena to koitaxoun kai sou poun: EEE KIRIE THELETE EPIGONTOS SASMAN SIBLEKTI!!! Apo tin alli pragma diskolo einai na xreiazese disko plato exartate vevaia ti Km exei to amaxi. Pantos ito kai na nai min se anisixei to provlima einai amidro!!!Αρχικά καταχωρημένο από Tricky";p="120028
Pote exei xana panselino?!!!!
Xρονικη καθυστερηση,λογω κλισης κ hill assyst
Known as ChridO
423kg/.......hp
Max Accel: 0,6g's,0-100km/h in 7.8sec
Max Velocity:197,28kmph
402,3m at 14,3s@197,18kmph
Καλημέρα,
Εδώ και δυο μέρες παρατήρησα τα εξής, τα οποία και με ανησύχησαν....
Όταν ξεκινάω με πρώτη, και όποτε βάζω όπισθεν, το κιβώτιο δεν πέρνει την ταχύτητα άμεσα, αλλά μετά απο 1-2 δευτ. και κουμπώνει απότομα , σαν να τρώω κλωτσιά απο πίσω.......
Δέν παρουσιάζει τίποτα άλλο, σε καμία άλλη αλλαγή, δεν πατινάρει, και γενικά δεν παρουσιάζει κάτι παράξενο.....
Εχω 27.000 χλμ. μοντελο 2004 , 700cc....passion
πρίν απο 3-4 ημερες παρκαρισμένος σε ανηφόρα, δεν μπορουσα να ξεπαρκάρω διότι είχε πολυ ολισθιρό οδόστρομα, και πρέπει να ζορίστηκε......συνδέεται το γεγονός ??
Μπορεί να κάνω και λάθος οπότε δεκτές οι διορθώσεις. Από τα λεγόμενα του κ. Παρη Παπαιωάννου, έμαθα ότι αυτό το ελαφρύ κλώτσημα οφείλεται στο ότι τα πλαστικά τα οποία στηρίζεται η μηχανή έχουν φαγωθεί και θέλουν αλλαγή. Και γι'αυτό δημιουργείται ένα κενό μεταξυ μηχανής και σασμάν με αποτέλεσμα να νιώθεις το κλώτσημα.
Η αλλαγή πλαστικών/ελαστικών δεν κοστίζει μαζι με τα εργατικά παραπάνω από 100 ευρω (χονδρικα).
cdi
μιλας για βασεις μηχανης που ειναι τρεις ...και ειναι λιγο παραπανω..
...η γνώση είναι δύναμη...
---roadster coupe 1000 B---
Σωστά...βάσεις μηχανής,
αλλά η τιμή είναι όντως αυτή που ανέφερα.
cdi
και πώς γίνεται να φαγωθουν οι βάσεις......έτσι απλά ???
φυσιολογική φθορά ??
και γιατι να συμβαίνει κατα την εκκίνηση ή εν κινηση με 10-15 χλμ/ωρα....και οχι κατα την αλλαγη σε όλες τις ταχύτητες ??
η τιμη ειναι ΠΟΛΥ παραπανω και για τις 3,κοντα στα 200+...
η το η τιμη που σου πα,ηταν για roadster,οπου ειναι 253 αρα για f2 ειναι καμια 200αρα αντε κατι λιγοτερο!
παρ ολα αυτα επειδη ετυχε και μου χαν κρεμασει και οι 3 βασεις μηχανης,το αμαξι δεν ειχε τετοια προβληματα!
Το κλώτσημα τότε που οφέιλεται?
Και εμένα όταν (με το σειρειακό) κόβω ταχύτητα, αλλά χωρίς να σταματήσω, και αυτόματα κατεβαίνουν οι ταχύτητες και πχ από 2η πάει σε 1η., άν πατήσω γκάζι την ώρα που γίνεται αυτό το κατέβασμα, η μηχανή δεν πιάνει αμέσως και υπάρχει ένα κενο και αμέσως μετά ένα κλώτσημα...υπάρχει λόγος που γίνεται αυτό?
cdi
νομιζω οτι κατι παιζει με τις στροφες του κινητηρα,μπορει να κανω και λαθος βεβαια.
Υπάρχου 1 χρήστες που βλέπουν αυτό το θέμα. (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Σελιδοδείκτες