σήμερα ήρθε σπίτι μου το περιοδικό της Μερσέντες και αναφέρεται στο αυτοκίνητο αυτό
θα το σκαναρω και θα το ανεβάσω
από ότι θυμάμαι λέει πως μέχρι τις ταχύτητες των 8 χιλιομέτρων την ώρα το αυτοκίνητο είναι κλειστό αν πατάς μόνο το φρένο και με το που πατάς το γκάζι παίρνει μπροστά. το πως? το αναφέρει λίγο
αναμονή μέχρι το βραδάκι
στην EKKA μου ειπα οτι μπορω να παραγγειλω άμεσα όποια έκδοση θέλω pure, pulse, passion με mhd και 200 euro παραπάνω.
Σήμερα το έκανα Test-Drive και το παρήγγειλα αμέσως. Είναι απίστευτο. Μόλις φρενάρεις στο φανάρι και έχεις κάτω από 10km ξαφνικά δεν ακούς τον κινητήρα καθόλου. Με το που αφήνεις το φρένο και πατάς γκάζι ακούς ένα βρρρρρούμ και ξεκινάς λες και ο κινητήρας απλά ήταν εντελώς αθόρυβος ενώ στην ουσία ήταν σβηστός.
Κάναμε 8km μέσα στην πόλη και η κατανάλωση έδειξε 4.4lt/100km
Παρήγγειλα με τη μία το Passion, μάυρο-μάυρο με μπέζ εσωτερικό, τιμόνι Pulse, ηλ/κούς καθρέφτες, προβολείς ομίχλης και ντουλαπάκι, σύνολο: €13780.
Το γεμίσαμε τίγκα (ξεχείλισε η βενζίνη) πριν ξεκινήσουμε και όταν γυρίσαμε πήρε 0,352lt μέχρι να ξεχειλίσει ξανά.
Είχε ένα ειδικό μπουκάλι με μεζούρα σε ml.
Τελευταία επεξεργασία από Karateka_147; 03-03-2008 στις 19:03
Εφοδιασμένο με την τεχνολογία micro hybrid drive, το smart mhd αποτελεί μία εναλλακτική, φιλική προς το περιβάλλον πρόταση και εξασφαλίζει με τη start/stop λειτουργία του μειωμένη κατά 8% κατανάλωση καυσίμου (4,3 λίτρα/100 χλμ), χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (103 g/χλμ), καθώς και μειωμένα επίπεδα θορύβου.
Το smart mhd συνδυάζεται με τον κινητήρα των 71 ίππων και είναι ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση του. Πιο συγκεκριμένα, αντί της συμβατικής μίζας διαθέτει μία γεννήτρια, η οποία εκμεταλλεύεται τις «αδρανείς φάσεις» του κινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας σβήνει όταν το σύστημα αντιληφθεί ότι πατάμε φρένο και η ταχύτητα πέφτει κάτω από τα 8 χλμ/ώρα.
Μόλις το όχημα βρεθεί σε πλήρη στάση, τοποθετείται αυτόματα η 1η σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ όταν το πόδι απομακρυνθεί από το φρένο ο κινητήρας επανατίθεται άμεσα και ομαλά σε λειτουργία και πατώντας το γκάζι επιταχύνουμε. Παράλληλα, η λειτουργία του συστήματος micro hybrid drive μπορεί να απενεργοποιηθεί απλά με το πάτημα ενός διακόπτη (ECO/OFF), που βρίσκεται μπροστά από τον επιλογέα ταχυτήτων.
Επιπλέον, δύο ενδείξεις στον πίνακα οργάνων ενημερώνουν τον οδηγό για την κατάσταση λειτουργίας του συστήματος (πράσινη ένδειξη είναι ενεργοποιημένο, κίτρινη είναι ενεργοποιημένο αλλά δεν μπορεί να τεθεί ακόμη σε λειτουργία). Το smart mhd διατίθεται ως coupe και ως cabrio στις γνωστές εκδόσεις pure, pulse & passion και σε βασικές τιμές που διαμορφώνονται ως εξής:
smart coupe pure mhd 71 hp: 10.800 ευρώ
smart cabrio pure mhd 71 hp: 13.800 ευρώ
γενικα οι τιμες ειναι +400 ευρω
pulse coupe απο 13.030
passion coupe απο 12.681
pulse cabrio απο 16.030
passion cabrio απο 15.681
www.4troxoi.gr
BLACK SHADOW
ομορφο και οικο..λογικο.. αλλα και παλι εχω μια απορία.
ΓΙΑΤΙ?
το honda hybrid, εχει το ιδιο ακριβως συστημα στον κινητηρα του με το smart mhd , με την μονη διαφορά το οτι εχει και μπαταριες...που τις χρησιμοποιει για την επιταχυνση και μονο, εχει ξεχωριστη φορολογικη μεταχειρηση? μπαινει στον δακτυλιο, μειωμενα τελη κυκλοφοριας...? ΓΙΑΤΙ?
ειναι ακριβως το ιδιο, εκτος της μπαταριας...
Η mercedes/smart μεγαλη απουσα παλι....mercedes hellas εισαι εδω?
![]()
γιατι πολυ απλα δεν ειναι υβριδικο....μονο τα υβριδικα εχουν την "ειδικη"μεταχειριση
smartmaniac 1000%
το μονο ποθ μπορει και κανει αυτο το υβριδικο ειναι να σου χαλασει την μιζα τιποτα παραπανω(κατα την γνωμη μου).πιστευω οτι θα εχει μικροτερη διαρκεια ζωης απο τις αλλες εκδοσεις.και αν το σκεφτεις τα 400 ευρω που δινεις παραπανω τα κες σε 1 με 2 χρονια με μια απλη εκδοση.οποτε ερχεται μια η αλλη.το σκεφτομουνα και εγω αλλα αν τα βαλεις κατω θα δεις τελικα οτι ειναι σχετικα ασυμφωρο.και το mini που εχουμε εχει αυτο το πραγμα.το πρωτο πραγμα που κανουμε μολις μουμε μεσα παταμε το κουμπι απενεργοποιησης για να μην το κανει αυτο....οσον αφορα τα χρωματα πηρα ακριβως το ιδιο(πολυ ωραια επιλογη)αλλα και ο εξοπλισμος ειναι πολυ καλος.....ελπιζω να βγουν λαθος ολες οι σκεψεις μου για το υβριδικο και να το απολαυσεις χωρις προβληματα
αυτο που γινεται ειναι μοναδικο........και ΓΟΥΣΤΑΡΩ
δεν ειναι καθολου το ιδιο.το honda εχει και αυτο το συστημα που σταματα το κινητηρα αλλα εχει ΚΑΙ τις μπαταριες και μπορει να κανει καποια χλμ με αυτες χωρις να μπει μπροστα ο κινητηρας.Το σμαρτ εχει απλα αυτο το συστημα που σου κανει οικονομια στα καυσιμα με το να σβηνει το κινητηρα στα φαναρια.το ποια αυτοκινητα θα εχουν ξεχωριστη φορολογικη μεταχειρηση βγαινει απο το αν πληρουν καποιους κανονες της ΕΕ και οχι αν η εταιρια παραγωγης ειναι παρων η απουσα![]()
BLACK SHADOW
Τελευταία επεξεργασία από Karateka_147; 12-03-2008 στις 16:38
Κάνεις λάθος αναφορά για το HONDA, το συγκεκριμένο HYBRID ΗΟΝDA δεν λειτουργεί μεμονομένα κάποια χλμ χωρίς καύσιμα και με κινητήρια δύναμη μόνο απο τις μπαταρίες οπως αναφέρεις, (μόνο το μοντέλο prius της εταιρείας toyota μπορεί να το κάνει αυτό και μόνο για 3,5 χλμ που εαν τελειώσει η ενέργεια της μπαταρίας παίρενι μόνος του ο κινητήρα εμπρός και φορτίζει τις μπαταρίες) στο ΗΟΝDA, βοηθάνε οι μπαταρίες στην εκκίνηση, επιτάχυνση και γλυτώνουν κατανάλωση καύσιμων με αυτόν τον τρόπο,απο άλλα συμβατικά μοντέλα που κυκλοφορούν, εχει καταναλώσεις περίπου στα 5.0 ltr με 5,5 ltr εντός πόλης.
Εαν μείνει το auto απο καύσιμα ....τότε παίρνεις τα ποδαράκια και ψάχνεις πρατήριο υγρών καυσίμων.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 9830001 HONDA Π.Φάληρο.![]()
Εχοντας οδηγήσει λίγο το Mhd μπορώ με σιγουριά να σου πώ ότι η διαφορά στην κατανάλωση σε κάποιον που το οδηγεί καθημερινά θα είναι πολλαπλάσια των 400Ε που είναι η επιβάρυνση. Επίσης πιστεύω ότι εφόσον η μίζα του έχει κατασκευαστεί να κάνει ακριβώς αυτή την δουλειά δεν θα χαλάει έυκολα. Το πόσο προσεγμενη δουλειά έχει γίνει φαίνεται από την πρώτη στιγμή που το βζει κανείς μπροστά. Το αμάξι παίρνει με τελείως διαφορετικό τρόπο από το απλό.
pedia ego exo parageilei to mhd exete akousei kana provlima? an einai prolaveno na to akiroso![]()
Eχθές ήμουν στην αντοπροσωπεία να ρωτήσω πότε έρχεται το δικό μου και ήταν και ένα παιδί που είχε το mhd εδώ και 2 μήνες. Σε συζήτηση που είχα μαζί του μου είπε ότι είναι απόλυτα ευχριστημένος και ειδικά όταν έχει πολύ κίνηση όπου το αμάξι είναι πολύ οικονομικό και αθόρυβο.
Πήγα και εγώ για να παραγγειλω το mhd και μιλώντας ,με τον πολίτη μου είπε ότι σαν συντήρηση η διάφορα με το απλό είναι κάθε 60000χλμ αλλάζει κάποιον ιμάντα για την μπαταρία.(δεν κατάλαβα ακριβός τι είναι αλλά το κόστος είναι περίπου 60-100 ευρώ από ότι μου είπε) αλλά όταν στάματα ο κινητήρας σταματά και το air-conditionβγάζοντας μονό αέρα. Αυτό είναι πρόβλημα για την Αθηνά το καλοκαίρι αλλά το απενεργοποιείς και όλα καλά.
Αύριο παραλαμβάνω το mhd μου, οπότε θα σας έχω αναλυτικό review μετά το Σ/Κ.
Επίσης θα μετρήσω και καταναλώσεις με και χωρίς το ECO ενεργοποιημένο.
Παραγγειλα πριν απο 2 βδομάδες το Cabrio Passion mhd.
Δυστυχώς όμως θα το έχω Οκτώμβρη μιας θα αρχίσει η παραγωγή τους από Σεπτέμβρη.....
Υπομονή.......
Αν είναι εύκολο κάποιος κάτοχος mhd να μας πει μέσες καταναλώσεις...
ευχαριστώ...![]()
Ποιο καλό παιδί θα μου χαρίσει ένα smart roadster;
Την Τρίτη ή την Πέμπτη θα παραλάβω τελικά το δικό μου.
Υπομονή λίγες μέρες για να έχω μία πρώτη εκτίμηση. Πρέπει να αδειάσει το ρεζερβουάρ και να δω με πόσα λίτρα θα ξαναγεμίσει για να έχουμε ακριβή μέτρηση.
Υπάρχου 1 χρήστες που βλέπουν αυτό το θέμα. (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Σελιδοδείκτες