άψογο το αποτέλεσμα, πολύ καλή δουλειά
Καλησπέρα,
σήμερα το Smartακι (ένα κόκκινο/μάυρο 600cc passion του 1999) μου απέκτησε για δώρο πρωτοχρονιάς θήκη γυαλιών. Πιστεύω πως είναι από τα πιο χρήσιμα πραγματάκια που μπορούμε να βάλουμε.
Βέβαια έχει μία μικρή θυσία. Δύο τρύπες στο εσωτερικό πλαστικό πάνω από τον καθρέπτη. Φυσικά και δεν φαίνονται, αλλά έγιναν.
Το όλο concept δεν είναι δική μου ιδέα αλλά από το evilution
Διαλέγεται Interior mods Και μετά από το δεξί μενού πάτε στο Sunglasses Holder (προς το τέλος).
Βήμα 1ο πέρνουμαι την θήκη από ebay, την Opel κτλ (εγώ την πήρα από ebay.co.uk σύνολο ~15 λύρες αγγλίας (~20 Ευρώ).
παίρνουμε τα εργαλεία μας. Θα χρειαστούμε:
- ένα τρυπάνι με μύτη 5mm
- ένα μαρκαδόρο (για το σημάδεμα)
- δύο πριτσίνια των 5mm, τα οποία τα κόβουμε στην μέση (καθ' ύψος)
για να "κάτσουνε" καλύτερα.
- ένα πριτσιναδόρο
- και ένα τροχό προαιρετικά (για να λειάνουμε την μία πλευρά της θήκης για να "κάθεται" καλύτερα.
Βήμα 2ο, κόβουμε τα πριτσίνια στο κατάλληλο ύψος.
Βγάζουμε τον πύρρο, και κόβουμε την πάνω μεριά από το αλουμηνάκι.
Μετά το ξαναβάζουμε στην θέση του. Το ύψος μπορούμε να το δούμε επί τόπου,
αλλά είναι το μισό από το κανονικό. Αυτό γιατί εκείνη την ώρα δεν βρήκα
πριτσίνια των 5mm στο επιθυμητό ύψος.
Βήμα 3ο, λειένουμε την θήκη σε τροχό. Προσεκτικά για να μην την χαλάσουμε παραπάνω απ'οσο πρέπει.
Βήμα 4ο. Αυτό το βήμα μπορεί να είναι λιγάκι επίπονο για τους περισσότερους.
Για μένα ήτανε. Τώρα θα πρέπει να τρυπήσουμε (ναι καλά διαβάσατε, να τρυπήσουμε)
το πλαστικό που είναι μπροστά από τον καθρέπτη (προς τον οδηγό).
Παίρνουμε την θήκη, την βάζουμε περίπου εκεί που βλέπουμε πως μας βολεύει/αρέσει
και μαρκάρουμε την πρώτη τρυπούλα. Μαρκάρουμε και την δεύτερη (εγώ πήρα μέτρο για να είναι στο ίδιο σημείο).
Μετρήστε και απο την αρχή του πλαστικού επάνω αλλά και από το πλάι για να μην βγεί "παράτερη".
Μετά παίρνουμε το τρυπάνη και σιγά σιγά (γλυστράει το τρυπάνι πάνω στο πλαστικό οπότε ΠΡΟΣΟΧΗ μην σας ξεφύγει)
κάνουμε τις τρυπούλες.
Δοκιμάστε να δείτε αν χωράει το πριτσίνι μέσα. Αν δεν χωράει, με το τρυπάνι πάλι "ανοίξτε" λίγο παραπάνω την τρύπα
και δοκιμάστε πάλι μέχρι να χωράει ακριβώς.
Καλό είναι να μην γίνει μεγαλύτερη η τρύπα για να μην μας φύγει η θήκη και μας μείνει η τρύπα!
Βήμα 5ο. Αφού ξεπεράσαμε την φοβία και κάναμε τις τρύπουλες, βάζουμε την θήκη με τα προτσίνια και παίρνουμε τον πριτσιναδώρο
(το εργαλείο που τα "δένουμε") και πιέζοντας το πριτσίνη προς τα μέσα για να πάρει τυχόν "μπόσικα" και να "δέσει" καλύτερα.
Μετά το χαρακτηριστικό ήχο (σαν σπάσιμο) που ακούγεται βγαίνει ο πύρρος που εξέχει. Κάνουμε το ίδιο και για την άλλη τρύπα.
Μην ανυσηχήτε, η θήκη έχει καλληματάκι και καλύπτει πλήρως τα πριτσίνια!
Βήμα 6ο, απόλαμβάνουμε την νέα μας θήκη!
Εδώ είναι χωρίς τα γυαλιά μου:
Κι εδώ με τα γυαλιά στην θήκη:
ΥΓ Συγνώμη για την ποιότητα των φωτογραφιών είχα μόνο το κινητό μαζί μου.
Μόλις μπορέσω θα βγάλω και άλλες, ίσως και τα εργαλεία, αν και το έχει αναλυτικότερα
στο evilution.co.uk.
Οι φωτογραφίες σε μεγάλο μέγεθος:
Καλή χρονιά για όλους και τα Smart τους.
![]()
Experience is simply the name we give our mistakes.
- Oscar Wilde
----------------------------------------------------------------------------------------
Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει τη σιωπή σου, δεν μπορεί να καταλάβει ούτε τα λόγια σου.
- J.R.R. Tolkien, 1892-1973, Άγγλος συγγραφέας
άψογο το αποτέλεσμα, πολύ καλή δουλειά
Φαινεται αψογο![]()
Ματσ, μουτσNo bam, boom
αρκετα καλη δουλεια και αλλο ενα χρήσιμο do it yourself! μπραβο!
Ευχαριστώ πολύ
Όπως είπα το θεωρώ από τα καλύτερα κι εγώ μέσα στο evilution και από τα πιο εύκολα.
Άσε που είναι χρήσιμο γιατί έχω ήδη γρατζουνίσει τα γυαλιά μου, μιας και τα έβαζα εκεί στην θηκούλα, τα ξέχναγα και μετά πέταγα το κινητό από πάνω!![]()
- Oscar Wilde
----------------------------------------------------------------------------------------
Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει τη σιωπή σου, δεν μπορεί να καταλάβει ούτε τα λόγια σου.
ωραιος ο παιχτης![]()
BLACK SHADOW
Μπραβο φιλε μου , χρησιμο tip και θα το τιμησω στο κοντινο μελλον.
![]()
ομορφο κ ευκολο![]()
dm 4891
nikol
σε οσους αρέσουμε για τους αλλους δεν...
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των ανόητων είναι ότι προσέχουν τα σφάλματα των άλλων και δεν βλέπουν τα δικά τους.
Αυτό που βλέπω μου αρέσει πάρα πολύ...
Ισως είναι μια λύση για να μην τα πετάω απο δω κι απο εκεί οπως συνηθίζω![]()
...Hello SmartManiacs...
...Είναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα...
αψογη μοντιφα...καμμια θηκη που να κανει για roadster αραγες???
+10!!
...η γνώση είναι δύναμη...
---roadster coupe 1000 B---
Να δώ το roadster από κοντά να σου πώ αν παίζει να το βάλεις.
- Oscar Wilde
αυτη δε παιζει...για αυτο σκεφτομουν καμμια αλλη...
...η γνώση είναι δύναμη...
---roadster coupe 1000 B---
H συγκεκριμένη με τίποτα!
Είδωμεν. Βασικά δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλες.
Αυτή είναι από Opel, αλλά και στα υπόλοιπα τουτούνια δεν έχω δει κάτι άλλο.
Κάπως έτσι είναι.
- Oscar Wilde
που ειναι οι φωτο ρε παιδια????
Το thread είναι παλιό (το τελευταίο μήνυμα είναι πριν 3 χρόνια), οπότε γι αυτό πλέον δεν φαίνονται οι φωτο.
Καταλάβατε ή να κάνω και κακά
αααααααααααα......................
κακως.....!!!!!
Μπορεί να τις βρεί ο δημιουργός τις φώτο ξανά ?
Δεν είναι τίποτε το φοβερό μπαίνει ανάμεσα στα 2σκίαστρα τη σημαδεύεις για τις τρύπες τρυπάς κ στερεώνεις με τα πριτσίνια
ας ελπίσουμε να 'έχει ο Ktop τις φοτο κ να τις ανεβάσει ξανά
dm 4891
nikol
σε οσους αρέσουμε για τους αλλους δεν...
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των ανόητων είναι ότι προσέχουν τα σφάλματα των άλλων και δεν βλέπουν τα δικά τους.
Υπάρχου 1 χρήστες που βλέπουν αυτό το θέμα. (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Σελιδοδείκτες