Καλη μαγκια...... Μπραβο σου!!!![]()
Το πολυποθητο πρόβλημα για τους κατώχους παλαιοτέρων Smart με το immobilizer μπρελόκ με ΕΝΑ κουμπάκι! Αυτό το πορτοκαλί πλαστικό μετά από πολλές χρήσεις και άσχημες πιέσεις (πχ όταν τελειώνει η μπαταρία) και με νύχια χαλάει! Ανταλλακτικό ΔΕΝ υπάρχει όσο και να ψάξουμε! Η λύση που δίνει η Mercedes και όλοι είναι η αντικατάσταση του κλειδιού, με κόστος από 100 Euro. Ψάχνοντας ΠΟΛΥ και μετά από ψάξιμο σε συνεργείο να βρώ κάτι που να μου κάνει βρήκα την εξής λύση και την παρουσιάζω στο smartmania ως παγκόσμια αποκλειστικότητα!
Κατασκευή Κουμπιού για το μπρελοκάκι!
Υλικό:
Μια μεγάλη πλάκα από πλαστικό ευκαμπτο αρκετά, σκληρό επίσης, σαν καοτσουκ. Το βρήκα στο συνεργείο ενός γνωστού που το έχει για άλλη δουλειά και δεν θυμάτε πλέον που το βρήκε.
Εργαλεία:
Ένας κόφτης (σαν ξυράφι που είναι)
Αυτό (δεν θυμάμαι πως μου το είπε):
Αυτό κάνει τρύπες σε υλικά. Το βαράς από πάνω με σφυρί για να κάνει τρύπες στο υλικό. Μέχρι και ξύλο τρυπάει! Διαμέτρου 11-12 mm
Το αποτέλεσμα είναι:
Αφού κάνουμε όσα χρειαζόμαστε τα κόβουμε στην μέση επειδή είναι αρκετά παχύ το πλαστικό.
Μετά πάμε στον τροχό
και τα λειένουμε γύρω γύρω και από τις επάνω πλευρές.
Επίσης τα ίσιώνουμε, μερικά βγαίνουνε στραβά.
Αφου τα τροχίσουμε είναι κάπως έτσι:
Το επόμενο βήμα είναι να τους κάνουμε μία εγκωπή για να "πιάνει" το κουμπάκι το πλαστικό.
Πρέπει να προσέχουμε ΠΟΛΥ στον τροχό αφενός μην χτυπήσουμε και αφετέρου μην χάσουμε τα κουμπάκια μας!
Το πλαστικό με τις τρύπες:
Για την τοποθέτηση ανοίγουμε το κλειδί, σαν να του αλλάζουμε μπαταρία
και τοποθετούμε το πλαστικό. Αυτό σφηνώνει και δεν φεύγει με τίποτα (από μόνο του).
Προσέχουμε μόνο η εγκωπή που κάναμε να "κοιτάει" προς το κλειδί (το μεταλλικό).
και στο τέλος το αποτέλεσμα μας είναι κάπως έτσι.
Θετικά του κόλπου. Μηδαμινό κόστος, το κουμπί ΔΕΝ ξαναχαλάει ακόμα και αν το πατάμε με τα νύχια μόνο (ειδικά οι γυναίκες) και είναι και αρκετά εμφανίσιμο.
Όποιος χρειάζεται κουμπάκι έχω κάνει αρκετά. Ας μου στείλει πμ να κανονίσουμε να του δώσω. Εφτιαξα 14 κομμάτια και τα δύο μπήκανε στα κλειδιά μου (είχανε χαλάσει και τα δύο).
![]()
Experience is simply the name we give our mistakes.
- Oscar Wilde
----------------------------------------------------------------------------------------
Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει τη σιωπή σου, δεν μπορεί να καταλάβει ούτε τα λόγια σου.
- J.R.R. Tolkien, 1892-1973, Άγγλος συγγραφέας
Καλη μαγκια...... Μπραβο σου!!!![]()
ΠΡΟΤΑΣΗ........Απο εδω και περα ο Ktop θα ονομαζετε Κυρος Γραναζης.
Εισαι μακραν ο μιστερ πατεντας Ktop
Και λιγα ειναι.
- Oscar Wilde
----------------------------------------------------------------------------------------
Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει τη σιωπή σου, δεν μπορεί να καταλάβει ούτε τα λόγια σου.
Πολυ καλο! ευγε!![]()
Γουσταρω τις πατεντες με φινετσα!![]()
Ματσ, μουτσNo bam, boom
πατεντιάρη...
![]()
...Hello SmartManiacs...
αυτο το υλικο που εβαλες ειναι απο ταινιοδρομο που εχουν τα ορυχεια εξοριξης λιγνιτη. ειναι καουτσουκ![]()
Κι εγώ το υλικό για καουτσούκ το κόβω.Ενδέχεται βέβαια να είναι και λάστιχο ενισχυμένου τύπου και μόνωσης απο αυτά που βάζουν στα πατώματα υποσταθμων για προστασία απο υψηλή τάση.(Σκεφτόμενος μάλιστα αυτό που έγραψε ο φίλος μας οτι ήταν ''πλάκα υλικού'').
...Hello SmartManiacs...
ΜΠΡΑΒΟΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΑΞΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΜΙΑΣ Κ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟ ΝΑ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ
ετσι...αρχηγος
Απίστευτος!!!!!
Κ.Γρανάζης κανονικά!!!!
ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ.
Πολύ καλό πράγματι!
Το εργαλείο στην πέμπτη φωτογραφία που δε θυμάσαι τί είναι πρέπει να είναι "σγρόμπια" αν κατάλαβα καλά και απο τη χρήση του.
εγώ πάντως πλήροσα 170 Ευρουλάκια για το ίδιο πρόβλημα......
αψογη κατασκευη
- Oscar Wilde
mister γραναζη BRAVO!!!!!!!! το αποτελεσμα ειναι τελειο!!και για ακομη τελιωτερο θα μπορουσες να τα περναγες 2 χερακια σπρευ - πορτοκαλη-μαυρο,και μετα βερνικη!! αλλα και τωρα πρωτοτιπησες!!! μακραν η καλητερη πατεντα και ελληνικη!! θα μπορουσες να βγαλεις λεφτα φιλε μου μεσω e-bay!!
θα μπορουσα να ειχα 2 κουμπακια για την κοπελα μου???
www.ehair.gr
Human hair extensions - Τρέσσες - Τρέσσες με κλίπς
Aξεσουάρ κ Είδη Κομμωτηρίου
![]()
Παρα πολυ καλη ιδεα.....ειχε σπασει τελειως το ενα μου κλειδι (οπως το δικο σου) και το αλλο εχει χαλασει λιγο..Δεν ειχα δει αυτο το θεμα....ετσι πηγα και πηρα κλειδι..78 ευρω.......
παντως παρα πολυ καλο....!!!!!
Οι γυναικες ειναι θησαυρος...Γιαυτο πρεπει να τις θαβουμε...
OBJECTS IN MIRROR ARE LOSING!!!!
Φυσικά!!! Είτε να κανονίσουμε, είτε σε συνάντηση/αλητεία (νυχτερινή κατάσταση) να βρεθούμε να σου δώσω.
Καλά έκανεσ κι εγώ έχω βγάλει κλειδάκι 3ο και το έχω στο ντουλάπι σε περίπτωση ανάγκης. Τελευταία το έβαλα κι εγώ, δεν είχα χρόνο να τα φτιάξω έτσι μαζικά. Αν δεν έχει αποπρογραματιστεί το κλειδί σου μπορείς να σου δώσω ένα να το φτιάξεις και να παίζει!
- Oscar Wilde
Ενα μεγαλο Μπραβο
XANIA KAI PALI XANIA..........
Για δείτε και αυτό πάντως...
http://www.rclick.co.uk/
Μπορείτε να αντικαταστείσετε το χοντροκομμένο κλειδί του smart με πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις!!!
Ακόμα και με πτυσσόμενο.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αλλάξεις το logo του κατασκευαστή.
Τελευταία επεξεργασία από DVCam; 22-01-2008 στις 15:09
Το ένα μου κλειδί πάντως το έχω βάλει σε κλειδί από Caynne!!!
Που να δέιτε fortwo με κλειδί Porsche Cayenne!!!
Υπάρχου 1 χρήστες που βλέπουν αυτό το θέμα. (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Σελιδοδείκτες