Σελίδα 3 από 11 ΠρώτοΠρώτο 12345 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Αποτελέσματα 51 μέχρι 75 από 263

Θέμα: Smart Fortwo: 71ps ή 84ps

Ημ. Εγγραφής
    Nov 2007
    Δύναμη Φήμης
    191

Απάντηση: Αγορα... Παρακαλω συμβουλεψτε με!

αποψη σου που συντομα θα καταριφθει οταν θα αρχισουν τα προβληματα γιατι ακομα ειναι νωρις δεν εχει κανει κανενας 60.000 χιλ για να ξερουμε οποτε μιλαμε με οσα ξερουμε για ολα τα τουππμπο. ολοι το γνωριζουν και ειναι κοινα αποδεκτο οτι ενας τουρμπισιος κινητηρας εχει λιγοτερη ζωη απο εναν ατμοσφαιρικο. αυτο τα λεει ολα.

Ημ. Εγγραφής
    Jan 2008
    Δύναμη Φήμης
    192

το παν είναι θέμα χρήσης και συντήρησης και φροντίδας...υπό ιδιές συνθήκες χρήσης και οι δύο κινητήρες έχουν παρεμφερή διάρκεια ζωής. αν νομίζεις ότι το ατμοσφαιρικό μπορείς να το σπας όσο είναι κρύο ή να μην πηγαίνεις σαν κότα στην αρχή τότε επανέλενξε τις πληροφορίες σου.

Ημ. Εγγραφής
    Nov 2007
    Δύναμη Φήμης
    191

το θεμα ειναι φιλε μου οτι το ατμοσφαιρικο ειναι λιγοτερο ζημιαρικο και θελει λιγοτερη προσοχη απο το τουπμπισιο. αυτο ειναι γεγονος, υπαρχει βεβαια και η περιπτωση που καποιος εχει τουρμπο και το προσεχει και παν ολα καλα και αλλος εχει ατμοσφ και το εχει παρει στο χερι (σπανια). αλλα αλλο λεμε αν καταλαβες οτι το ατμ θελει λιγοτερη προσοχη. το τουρμπο θελει υπομονη και κανενας δεν την εχει την σημερινη ημερα. εγω ξερω οσους εχουν τουρμπο να τα σκιζουν και να τα περνουν στα χερια απο οτι απο αυτους που εχουν απλα. τωρα δεν προκιτε να σου αλλαξω γνωμη και ουτε θελω απλα επιμενεις σε κατι που ειναι κοινα αποδεκτο οτι απο τα 100 τουρμπο τα 90 τα περνουν στο χερι ενω στα απλα γινεται το αντιστροφο. οταν παιρνεις τουρμπο το παιρνεις για να το σκας αμα δεν το σκας περνεις ατμοσφ με λιγοτερους ιπους.
    Τελευταία επεξεργασία από POLIDIAXIRISI; 20-04-2008 στις 19:36

Ημ. Εγγραφής
    Jan 2008
    Δύναμη Φήμης
    192

το θέμα με την υπομονή το προσπερνώ καθώς αποτελεί απάντηση πανικού.επαλειθεύονται τα ανωτέρο περί χρήσης και συντήρησης. αν ο άλλος παίρνει τουρμπο και το σπάει δεν είναι θέμα αντοχής κινητήρα αλλα χρήσης. το 90 στο χέρι είναι πάλι θέμα χρήσης καθώς είναι σίγουρο ότι όλοι τα σπάνε. αυτό δεν μειώνει την αξιοποιστία του κινητήτα αλλά είναι ξανά θέμα χρήσης. απο την στιγμή που μπορεί να πάρει κάτι με περισσότερη ισχύη γιατί να προτιμήσει κάτι με λιγότερη; επειδή όταν του λένε να το πάει λίγο πίσω επειδή εμποδίζει αυτός θα λέει περίμενε να ζεσταθεί;
    οτιδήποτε μεταλικό όταν πυρακτώνεται και ψύχεται απότομα παθαίνει φθορές, είτει αυτό λέγεται τουρπό, είναι μοτέρμ είτε είτε είτε....
    τώρα αυτό με το όσοι παίρνουν τουρμο το σκάνε και όσοι οχι δεν το σκάνε αποτελεί μυθοπλασία....αν ο άλλος είναι "ελαφρόμυαλος" με οτιδήποται θα το σκάει....

Ημ. Εγγραφής
    Nov 2007
    Δύναμη Φήμης
    191

αντε καλα. καλο πασχα.

Ημ. Εγγραφής
    Jan 2008
    Δύναμη Φήμης
    192

εύχομαι το αυγό σου να τα σπάσει όλα !

Ημ. Εγγραφής
    May 2007
    Δύναμη Φήμης
    218

Εδω στα γνωστα μοτερ του Βαγκ γρουπ και το μονο προβλημα (χωρις βελτιωση) ειναι η τουρμπινα που συγγνωμη αλλα θεωρειται πλεον "αναλωσιμο" του μοτερ μετα απο καποια χμ οπως συμβαινει και με το δισκο-πλατω...μετα απο καποια χμ ξερεις οτι θα το αντικαταστησεις. Αρα εχουμε και λεμε, ανακεφαλαιωση:
    1) χαμηλη πληρωση τουρμπο στο νεο φορ2 σημαινει πολυ χαμηλες φθορες σε σχεση με αντιστοιχο τουρμπατο και πολυ λιγη εως καθολου αναμονη στο σβησιμο (θελετε να μου πειτε οτι μεχρι να παρκαρετε ολοι πηγαινετε τεζες? το χουμε ξανασυζητησει το θεμα αυτο, ψαξτε στο φορουμ.τελος)

2) με το σκεπτικο αυτο τοτε καλο ειναι ο καταναλωτης να γυρισει την πλατη του σε ολα τα μοντελα του βαγκ γκρουπ αφου κατα τα λεγομενα σας -ειδικα το 1400αρι- ειναι για πεταμα πχ στα 50.000κμ!

3) Ατμοσφαιρα η τουρμπο ειναι τελικα θεμα προτεραιοτητων. Οπως αναφερθηκε, ενα τεστ ντραιβ θα λυσει καθε απορια...Οπως ανεφερα και στο προηγουμενο ποστ μου, το φορ2 πρωτης γενιας εχει δημιουργησει φοβια.

Ημ. Εγγραφής
    Sep 2007
    Δύναμη Φήμης
    870

Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από Pluto Εμφάνιση Μηνύματος
    Εδω στα γνωστα μοτερ του Βαγκ γρουπ και το μονο προβλημα (χωρις βελτιωση) ειναι η τουρμπινα που συγγνωμη αλλα θεωρειται πλεον "αναλωσιμο" του μοτερ μετα απο καποια χμ οπως συμβαινει και με το δισκο-πλατω...μετα απο καποια χμ ξερεις οτι θα το αντικαταστησεις. Αρα εχουμε και λεμε, ανακεφαλαιωση:
    1) χαμηλη πληρωση τουρμπο στο νεο φορ2 σημαινει πολυ χαμηλες φθορες σε σχεση με αντιστοιχο τουρμπατο και πολυ λιγη εως καθολου αναμονη στο σβησιμο (θελετε να μου πειτε οτι μεχρι να παρκαρετε ολοι πηγαινετε τεζες? το χουμε ξανασυζητησει το θεμα αυτο, ψαξτε στο φορουμ.τελος)

2) με το σκεπτικο αυτο τοτε καλο ειναι ο καταναλωτης να γυρισει την πλατη του σε ολα τα μοντελα του βαγκ γκρουπ αφου κατα τα λεγομενα σας -ειδικα το 1400αρι- ειναι για πεταμα πχ στα 50.000κμ!

3) Ατμοσφαιρα η τουρμπο ειναι τελικα θεμα προτεραιοτητων. Οπως αναφερθηκε, ενα τεστ ντραιβ θα λυσει καθε απορια...Οπως ανεφερα και στο προηγουμενο ποστ μου, το φορ2 πρωτης γενιας εχει δημιουργησει φοβια.

αναλωσιμο το turbo?αν η vw κα ι η σμαρτ ηταν σιγουρη για την αξιοπιστια των μηχανων της δεν θα εδινε μονο 2 ολοκληρα χρονια εγγυηση(οταν εχουμε φτασει απο 5 εως και 10 για μηχανικα μερη).το test drive δεν μπορει να σου πει τιποτα για την αξιοπιστια η τις αναγκες συντηρησης που εχουν τα 2 μοτερ......sorry για το off topic
    BLACK SHADOW

Αν κανεις ταξιδακια προτιμησε το 71,σαν παραπανω νευρο το 84αρι θα σε ικανοποιησει.Για να διατηρεις υψηλη μεση ωριαια ταχυτητα πρεπει να δουλευει ο κινητηρας στην περιοχη των 4000στροφων.Κ εδω,οπως κ στο προηγουμενο μοντελο υπαρχει προβλημα σχεδιασμου πολλαπλης,για αυτο μπορει κ να υπαρχει προβλημα θερμοκρασιας καυσαεριων.Η τιμη ειναι καλη
    Known as ChridO
    423kg/.......hp
    Max Accel: 0,6g's,0-100km/h in 7.8sec
    Max Velocity:197,28kmph
    402,3m at 14,3s@197,18kmph

Ημ. Εγγραφής
    Dec 2007
    Δύναμη Φήμης
    276

Αν θές την άποψή μου, εγώ το 71 θα έπαιρνα..Αυτη είναι η χρήση του κ πάει κ καλά μάλιστα.. Είτε εντός είτε εκτός πόλης.. Δεν βρίσκω κάτι αρνητικό στο 71.. Τώρα στο 84 έχει κ θετικά κ αρνητικά..Θετικό μόνο το γκάζι, ροπή, παιχνίδι κ τα αρνητικά τα γνωστά..Περίμενε να ζεστάνει (γιατί ολα τα τούρμπο θέλουν), στάξε παραπάνω βενζίνη, συντήρηση κ φυσικά το αβέβαιο της νέας τουρμπίνας που σε κάνα χρόνο κ ΑΜΑ, θα ξέρουμε τα αποτελέσματά της..

Ημ. Εγγραφής
    Dec 2005
    Δύναμη Φήμης
    276

Οτι πιεζεται περισσοτερο η μηχανη με το turbo , ναι πιεζεται ... αλλα οχι μονη της ...υπαρχουν ανθρωποι με αυτοκινητα 5.000 cc που ποτε μεσα στην πολη δεν περασαν τα 80 χλμ την ωρα ...που ποτε δεν εκαναν μια σπορ εκκινηση ...που ποτε δεν ''επαιξαν'' . Γιατι τοτε τα αγορασαν ? για 5 Κυριακες το χρονο ? Στην αυτοκινηση δεν υπαρχουν καποιοι ''εξυπνοι'' (που πηραν φθηνα ενα αξιοπιστο ''σκυλι'' ) και οι ''βλακες'' (που θελουν κατιτις περισσοτερο και ας αντεξει πιο λιγο)

Εγω με τα 84 αλογα , αν θελω, παω σαν εσενα με τα 72 και ολα καλα ...αλλαζω ευλαβικα στις 2.500 , δεν κανω μαγκιες , φθανω και σβηνω (το αντιστροφο ομως δυσκολα γινεται )

Οποιος κυνηγαει την απολυτη αξιοπιστια , ναι ας παει στο ατμοσφαιρικο smart ...ή καλυτερα να περιμενει κανα χρονο το toyota και να παρει και καμμια 10ετια εγγυηση (τοσο βλεπω να την πηγαινει η Toyota Hellas ως απαντηση στις επεκτασεις του Σαρακακη και Κορεατικων).

Πολλοι κατασκευαστες γυρνουν στο τουρμπο (1.4 TSI , 1.2 TCE κλπ) και η παρεχομενη εγγυηση δεν εχει σχεση με ολα αυτα (τα Τoyota πχ στην Αγγλια εχουν 3 χρονια εγγυηση).Πλεον τα Hyundai , kia κλπ δινουν εγγυησεις μεγαλυτερες πολλων Ευρωπαικων σε μια λογικη ''Παρτο εσυ και τα βρισκουμε μετα '' ..δηλαδη μηπως το Κινεζικο Noble ειναι πιο αξιοπιστο απο το ατμοσφαιρικο Smart μονο και μονο επειδη δινει τριετη εγγυηση ?

Τι προβληματα θα βγαλει το νεο smart 84 bhp στα 100.000 χλμ δεν τα ξερω ...αν καποιος τα ξερει ας μας ενημερωσει υπευθυνα.

Ημ. Εγγραφής
    Oct 2004
    Δύναμη Φήμης
    1188

Ημ. Εγγραφής
    Nov 2007
    Δύναμη Φήμης
    203

Πρώτα απ΄όλα ο κινητήρας είναι Mitsubishi και ως γνωστών Mitsubishi=αξιοπιστία.
    Προσωπικά έχω το 84αρι εδώ και 2 μήνες περίπου και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου, χτες πήγα με την wife Σούνιο για καφέ και σε 2 δύσκολες προσπεράσεις το turbo ήταν εκεί και με βοήθησε.
    Τα μείον όπως είπαν και τα άλλα παιδιά είναι το ζέσταμα κρύωμα, τα πιο τακτικά service και η κατανάλωση, εγώ έχω υπομονή να περιμένω 1 λεπτό πριν ξεκινήσω και 1 λεπτό μετά που θα φτάσω, εσύ?

Ημ. Εγγραφής
    May 2007
    Δύναμη Φήμης
    218

Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από ilman3 Εμφάνιση Μηνύματος
    αναλωσιμο το turbo?αν η vw κα ι η σμαρτ ηταν σιγουρη για την αξιοπιστια των μηχανων της δεν θα εδινε μονο 2 ολοκληρα χρονια εγγυηση(οταν εχουμε φτασει απο 5 εως και 10 για μηχανικα μερη).το test drive δεν μπορει να σου πει τιποτα για την αξιοπιστια η τις αναγκες συντηρησης που εχουν τα 2 μοτερ......sorry για το off topic
    Επιτηδες δινει 2 χρονια φιλε μου, οπως αλλωστε και η Μερσεντες κτλ. Αυτο δε σημαινει οτι δεν εχουν αξιοπιστα μοτερ. Υπαρχουν αναλωσιμα και αναλωσιμα. Τακακια λαδια κτλ που τα αλλαζεις σε τακτα χρονικα διαστηματα και αλλα οπως καταλυτης, δισκο-πλατω που ξερεις οτι καποια στιγμη θα χρειαστουν αλλαγη, σε αυτη την κατηγορια μπαινει κατ'εμε και το τουρμπο. Οταν αγοραζεις εισαι συνειδητοποιημενος υποτιθεται αλλα εδω κανουμε την τριχα τριχια οσον αφορα το φορ2 λες και φοραει κανα τρελλο μοτερ με τρελλη πιεση τουρμπο κτλ κτλ..πραγμα που απεχει πολυ απο την πραγματικοτητα. Ζεσταμα στο αυτοκινητο μας ολοι λιγο πολυ κανουμε, δεν ξερω κανεναν ασχετως μοντελου κτλ που το πρωι οταν πχ παει στη δουλεια του ξεπαρκαρει η βγαινει απο το γκαραζ του με τερμα γκαζι...το ιδιο ισχυει και για τα τουρμπο. Μια φορα μονο ειχε τυχει να γνωρισω εναν τυπο με τογιοτα σελικα ΤΣ του την ειχε βαρεσει εναν χειμωνα και ξεκιναγε καθε πρωι με κρυο μοτερ κ το πηγαινε στις 8500 στροφες. 1,2,3, πηρε το μοτερ στο χερι... αυτο πιστευω τα εξηγει ολα.
    Τελευταία επεξεργασία από Pluto; 21-04-2008 στις 10:17

Ημ. Εγγραφής
    Jan 2008
    Δύναμη Φήμης
    192

Απάντηση: 71ps ή 84ps

αυτά έλεγα και εγώ παραπάνω....
    τόση βιασύνη και βαρεμάρα πια? που δεν μπορείτε να περιμένεται 1 λεπτάκι? υπερβολές όλα αυτά. να συμπληρώσω στα παραπανω που είπα: καλύτερα να το έχεις και να μην το αποζητάς, παρά να μην το έχεις και να το αναζητάς.(αναφερόμενος στην επιπλέον δύναμη).

Ημ. Εγγραφής
    Sep 2007
    Δύναμη Φήμης
    207

Εγω εχω το τουρμπο και δε το μετανιωσα στιγμη το αντιθετο μαλλον

Ενα θα σου πω αν το εχεις ως δευτερο και μονο για μεσα στην πολη τοτε ατμοσφαιρα,για οποιδηποτε αλλο λογο τουρμπο.-

Ημ. Εγγραφής
    May 2006
    Δύναμη Φήμης
    265

Σημαντικός παράγοντας που δεν τον έχει αναφέρει κανένας είναι η κατανάλωση μεταξύ των 2 μοντέλων. Αν κοιτάξεις τις καταναλώσεις του 84 τότε σίγουρα θα αρχίζεις να το συγκρίνεις..... με το golf tsi παρά με το 71.

Ημ. Εγγραφής
    Mar 2008
    Δύναμη Φήμης
    189

καλησπέρα στους κατόχουν του νέου μικρού. εγώ εχω το παλιό 700 με 17600 χλμ κ μεχρι τωρα ευτυχως δε μου εχει βγάλει κάτι. Απο ότι εχω ακούσει κ απο όλες τις συζητήσεις που εχω κάνει εχω συμπεράνει οτι τα προβλήματα στα 700 ξεκινάνε απο το μοτέρ κ όχι απο τη τουρμπίνα. Δηλ. όλα καίνε λάδια (φθορά στα πιστόνια - μηχανικά μέρη). Απο τα παραπάνω θεωρώ οτι το 1000άρι θα είναι πολύ πιο αξιόπιστο κ θα τραβάει πιο πολά ζόρια.

Ημ. Εγγραφής
    Jan 2008
    Δύναμη Φήμης
    190

στην οικογενεια εχουμε και τα δυο και το 71 και το 84 και επειδη το smart ειναι ενα αυτοκινητο πολης και μονο,θα σου πω κατι που ισως να σε βγαλει απο τη δυσκολη θεση.τσακωνομαι συνεχεια με τον αδελφο μου για το ποιος θα παρει το 71 (για μετακινησεις εντος πολης παντα).αν βεβαια πηγαινεις ταξιδακια τοτε παρε το 84.ελπιζω να βοηθησα.

Ημ. Εγγραφής
    Oct 2007
    Δύναμη Φήμης
    194

Εγώ πάντως πήρα το 71 για τν λόγω του ότι δν είναι τούρμπο..
    ¶σε το να κρυώσει...άσε να ζεσταθεί...αξιοπιστία...κατανάλωση...κτλ
    LIMITS WERE MADE TO BE BROKEN!!!
    BeOneOfUs

Ημ. Εγγραφής
    Apr 2007
    Δύναμη Φήμης
    326

Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από ChridO Εμφάνιση Μηνύματος
    Αν κανεις ταξιδακια προτιμησε το 71,σαν παραπανω νευρο το 84αρι θα σε ικανοποιησει.Για να διατηρεις υψηλη μεση ωριαια ταχυτητα πρεπει να δουλευει ο κινητηρας στην περιοχη των 4000στροφων.Κ εδω,οπως κ στο προηγουμενο μοντελο υπαρχει προβλημα σχεδιασμου πολλαπλης,για αυτο μπορει κ να υπαρχει προβλημα θερμοκρασιας καυσαεριων.Η τιμη ειναι καλη
    Χρήστο για ποιό λόγο να προτιμήσει κάποιος το 71 αν κάνει ταξίδια? Δεν χρειάζεται η εξτρά 'δύναμη' του turbo στις προσπεράσεις?
    cdi

Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από 7am Εμφάνιση Μηνύματος
    Χρήστο για ποιό λόγο να προτιμήσει κάποιος το 71 αν κάνει ταξίδια? Δεν χρειάζεται η εξτρά 'δύναμη' του turbo στις προσπεράσεις?
    ναι αλλα χρειαζεται και η αδιαφορια για την κατασταση της τουρμπινας/πολλαπλης....
    ...η γνώση είναι δύναμη...
    ---roadster coupe 1000 B---

Ημ. Εγγραφής
    Apr 2007
    Δύναμη Φήμης
    326

Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από djvolis Εμφάνιση Μηνύματος
    ναι αλλα χρειαζεται και η αδιαφορια για την κατασταση της τουρμπινας/πολλαπλης....
    Έχεις δίκιο, οπότε το θέμα είναι στο πόσο χρειάζεται η τουρμπίνα στους ταξιδιώτες και πόσο μεγάλες είναι οι διαδρομές εν σχέση με την καταπόνηση της τουρμπίνας - αν καταλαβάίνω καλά.

Thanx Volis
    cdi

εν τω μεταξυ μια λεπτομερια η οποια μας διαφευγει μεχρι τωρα (και θα μας διαφευγει μεχρι τουλαχιστον να χουμε αξιολογο δείγμα) ειναι η ανθεκτικότητα της νεας πολλαπλης στο 84αρι... μην είμαστε 100% σιγουροι οτι αυτη εχει βελτιωθει...(και αν ναι σε τι ποσοστο?) just my 2 cents
    ...η γνώση είναι δύναμη...
    ---roadster coupe 1000 B---

Ημ. Εγγραφής
    Dec 2005
    Δύναμη Φήμης
    276

Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από 7am Εμφάνιση Μηνύματος
    ..οπότε το θέμα είναι στο πόσο χρειάζεται η τουρμπίνα στους ταξιδιώτες και πόσο μεγάλες είναι οι διαδρομές εν σχέση με την καταπόνηση της τουρμπίνας - αν καταλαβάίνω καλά.
    Πιστευω πως εχει να κανει με τα ''συνηθη'' δρομολογια ...ενα ταξιδι Αθηνα-Λαρισα γινεται ευκολα και χωρις προβληματισμους αφου κατα βαση κινεισαι σε ''καλη'' Εθνικη.Σε ενα ταξιδι ομως πχ Αθηνα -Αμφιλοχια , η τουρμπινα θα σου κανει τη ζωη ευκολη αφου οι προσπερασεις ειναι συνεχεις και ,καποιες φορες, οριακες.

Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από djvolis Εμφάνιση Μηνύματος
    εν τω μεταξυ μια λεπτομερια η οποια μας διαφευγει μεχρι τωρα (και θα μας διαφευγει μεχρι τουλαχιστον να χουμε αξιολογο δείγμα) ειναι η ανθεκτικότητα της νεας πολλαπλης στο 84αρι... μην είμαστε 100% σιγουροι οτι αυτη εχει βελτιωθει...(και αν ναι σε τι ποσοστο?) just my 2 cents
    Μηπως κυκλοφορησει ως ξεχωριστο ανταλλακτικο και επισημα ? αν ναι , θα μιλαμε για πολυ μικρο κοστος αλλαγης...

Σελίδα 3 από 11 ΠρώτοΠρώτο 12345 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Πληροφορίες Θέματος

Χρήστες που βλέπουν αυτό το θέμα

Υπάρχου 1 χρήστες που βλέπουν αυτό το θέμα. (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Παρόμοια Θέματα

1. smart pulse 71ps (κάλυμα κινητήρα)
    Από steliospulse στο forum Γενικά Θέματα
    σχόλια: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 11-02-2023, 01:04
  2. Fortwo 451: 61ps ή 71ps (Pure VS Passion / Pulse)
    Από Αντώνης στο forum Γενικά Θέματα
    σχόλια: 77
    Τελευταίο μήνυμα: 10-02-2023, 22:20

Σελιδοδείκτες

Σελιδοδείκτες

Δικαιώματα Δημοσίευσης

• Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δε μπορείτε να δημοσιεύετε απαντήσεις
  • Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε επισυναπτόμενα αρχεία
  • Δε μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • BB code είναι σε λειτουργία