Αποτελέσματα 1 μέχρι 11 από 11

Θέμα: intercooler (λύσεις απορίες)

1. intercooler (λύσεις απορίες)

Πιστεύω ότι θα έχετε παρατηρήσει κάποιες φορές όταν ξανά βάζεις μπρος την μηχανή και μετά από είκοσι λεπτά από την τελευταία φορά που την έσβησες να αρχίζει με τον ανεμιστήρα του ιντερκούλερ παρόλο που δεν ήταν σε λειτουργία όταν το έσβησες γιατί;
    Ακόμη έχω δει να λειτουργεί ο ανεμιστήρας του ιντερκούλερ παρόλο που περιμένω με το ρολόι πάνω από δύο λεπτά να σβήσει και με θερμοκρασία στους 85 βαθμούς γιατί;

Ημ. Εγγραφής
    Oct 2007
    Δύναμη Φήμης
    229

Απάντηση: intercooler (λύσεις απορίες)

Το 2ο το εχω παρατηρήσει κι εγώ....ειδικά μετά το παρκαρισμα.
    Να υποθεσω οριακό σημείο θερμοστάτη σε συνδυασμό με την μηδενική ροή αέρα, λόγω ακινησίας του οχήματος τη δεδομένη χρονική στιγμή...?

...Hello SmartManiacs...

Ημ. Εγγραφής
    Feb 2008
    Δύναμη Φήμης
    361

παντως εγω που ρωτησα τον chrido για το νεο f2 μου ειπε οτι δεν σβηνει μονο του οπως το βεντιλατερ.μαλλον θα ισχυει αυτο και για το παλιο.οσον αφορα αυτο που ειπες πιστευω οτι αναβει λογο του οτι μολις σταματς αναπτυσονται τρελες θερμοκρασιες.ειναι τωρα και η ζεστη και το ζωριζει.περιμενεις λιγο πριν το σβησεις?πριν φτασεις να το σβησεις του πινεις το αιμα?
    αυτο που γινεται ειναι μοναδικο........και ΓΟΥΣΤΑΡΩ

εχει ανεμιστηρα το ιντερκουλερ???
    εαν εννοεις τον ανεμιστηρα του ψυγειου(βεντιλατερ αλλιως) τοτε ισως αναψει εαν το εχεις σβησει ενω ειχε υψηλη θερμοκρασια(δε ξερω στους ποσους βαθμους αρχιζει το βεντιλατερ)
    οταν το αμαξι καθεται κρυωνει δυσκολα καθως δεν κυκλοφορουν τα υγρα
    δες σε ποια βουλιτσα αναβει και εαν εισαι εκει κοντα οταν ειναι να το σβησεις αστο λιγο να κυρωσει και ισως αρχισει ο ανεμιστηρας
    ποτε μην σβηνεις το τουρμπο οταν ειναι ζεστο
    εαν το εχεις ζορισει τοτε λιγο πριν φτασεις σπιτι σου πηγαινε πολυ χαλαρα για να κρυωσει

Ημ. Εγγραφής
    Feb 2008
    Δύναμη Φήμης
    361

Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από widowmaker Εμφάνιση Μηνύματος
    εχει ανεμιστηρα το ιντερκουλερ???
    εαν εννοεις τον ανεμιστηρα του ψυγειου(βεντιλατερ αλλιως) τοτε ισως αναψει εαν το εχεις σβησει ενω ειχε υψηλη θερμοκρασια(δε ξερω στους ποσους βαθμους αρχιζει το βεντιλατερ)
    οταν το αμαξι καθεται κρυωνει δυσκολα καθως δεν κυκλοφορουν τα υγρα
    δες σε ποια βουλιτσα αναβει και εαν εισαι εκει κοντα οταν ειναι να το σβησεις αστο λιγο να κυρωσει και ισως αρχισει ο ανεμιστηρας
    ποτε μην σβηνεις το τουρμπο οταν ειναι ζεστο
    εαν το εχεις ζορισει τοτε λιγο πριν φτασεις σπιτι σου πηγαινε πολυ χαλαρα για να κρυωσει
    εχει ανεμιστηρα το intercooler λογο του οτι ειναι πισω στο μοτερ και δεν παιρνει τρελο αερα.ειναι οπως σηκωσεις το καπακι αριστερα.ετσι εχει ανεμιστηρα ο οποιος δεν σβηνει
    αυτο που γινεται ειναι μοναδικο........και ΓΟΥΣΤΑΡΩ

Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από esykas Εμφάνιση Μηνύματος
    Πιστεύω ότι θα έχετε παρατηρήσει κάποιες φορές όταν ξανά βάζεις μπρος την μηχανή και μετά από είκοσι λεπτά από την τελευταία φορά που την έσβησες να αρχίζει με τον ανεμιστήρα του ιντερκούλερ παρόλο που δεν ήταν σε λειτουργία όταν το έσβησες γιατί;
    Ακόμη έχω δει να λειτουργεί ο ανεμιστήρας του ιντερκούλερ παρόλο που περιμένω με το ρολόι πάνω από δύο λεπτά να σβήσει και με θερμοκρασία στους 85 βαθμούς γιατί;
    Ενα ενα ο ανεμιστηρας του ιντερκουλερ ανοιγει μολις ο αερας πολλαπλης εισαγωγης φτασει τους 46 βαθμους.Σβηνει μετα απο 30 δευτερα περιπου αφου σβησεις τον κινητηρα.Δν εχει σχεση με το μπροστινο βεντιλατερ,απλα σε σταση ο αερας εισαγωγης ζεσταινεται γρηγορα για αυτο κ μετα απο λιγα λεπτα στην κινηση αναβει.Αυτο μπορειτε να το σταματησετε αν απλα κινηθειτε ωστε να μπει στην εισαγωγη φρεσκος κρυος αερας(23 εως 35 βαθμων).Τωρα με το που βαζεις μπροστα το μοτερ υστερα απο 20 λεπτα σταση,η πολλαπλη εισαγωγης ειναι ζεστη κ ο αισθητηρας θερμοκρασιας διαβαζει παραπανω απο 46 βαθμους για αυτο κ κατευθειαν μπαινει σε λειτουργια
    Known as ChridO
    423kg/.......hp
    Max Accel: 0,6g's,0-100km/h in 7.8sec
    Max Velocity:197,28kmph
    402,3m at 14,3s@197,18kmph

7. Απάντηση: intercooler (λύσεις απορίες)

ναι γι αυτό λέω οκ κατάλαβα
    ευχαριστώ

8. Απ: Απάντηση: intercooler (λύσεις απορίες)

scoop.jpg

Μετά από σπάσιμο στο κάτω μέρος της "σκούπας" του intercooler, για να μην προχωρήσω στην αντικατάσταση της που είναι ολίγον "μανίκι" έκοψα ένα κομμάτι λεπτό φύλλο αλουμινίου στις διαστάσεις δίνοντας του την κλήση που έχει και η πλαστική απόληξη με αποτέλεσμα βιδώνοντας το επάνω στο απομείναν πλαστικό να έχω πάλι την είσοδο φρέσκου αέρα επάνω στην κίνηση του αυτοκινήτου
    Χονδρικά η τιμή του σπασμένου ανταλλακτικού έχει 37 ευρώ αλλά η διαδικασία της αλλαγής του που έχω δει στα γνωστά site είναι δύσκολη

https://www.fq101.co.uk/how-to-guide...ercooler-scoop

Πληροφορίες Θέματος

Χρήστες που βλέπουν αυτό το θέμα

Υπάρχου 1 χρήστες που βλέπουν αυτό το θέμα. (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Παρόμοια Θέματα

1. Εναλλακτικές λύσεις απόκτησης Smart
    Από Ευδοξία Ρέντα στο forum Γενικά Θέματα
    σχόλια: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 10-02-2023, 06:59
  2. Λονδίνο και λύσεις από το 2007
    Από corfuman στο forum Γενικά Θέματα
    σχόλια: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 02-02-2023, 03:44
  3. INTERCOOLER
    Από kos700 στο forum Turbo - Intercooler - Σκάστρα
    σχόλια: 13