Εχει ξαναζητηθει το θεμα περι ψυγειο λαδιου εκτενεστερα με παρα πολλες γνωμες,κανε μια αναζητηση
Παιδια χρειαζεται στα Roadster μας επιπλεον ψυγειο λαδιου?Τι καλυτερευει η τι χειροτερευει?Αν οντως καλυτερευει ποιο ειναι το καλυτερο για να μπει?Aυτο που μπαινει ετσι...
η ετσι που αλλαζει ολο το κομματι με αλλο?
και μια τετοια μετατροπη ποσο στοιχιζει?Δωστε τα φωτα σας οι ειδικοι...
Υ.Γ. και ενα σχεδιαγραμμα με το πως ειναι...
![]()
Εχει ξαναζητηθει το θεμα περι ψυγειο λαδιου εκτενεστερα με παρα πολλες γνωμες,κανε μια αναζητηση
Known as ChridO
423kg/.......hp
Max Accel: 0,6g's,0-100km/h in 7.8sec
Max Velocity:197,28kmph
402,3m at 14,3s@197,18kmph
Απλα θα ηθελα να ξερω ποια ειναι καλυτερη απιλογη απο αυτα τα 2....
απο οτι βλεπω ειναι το ιδιο πραγμα και στης δυο φωτο.....
μονο που σε δειχνει σε ποιο σημειο μπαινει.....
μονο που στην πρωτη εχει βηδωμενο και τον ανταπτορα για την πιεση και θερμοκρασια.....
Οχι στο 2ο ειναι ολοκληρο το συστημα σαν να ειναι απο το εργοστασιο...δηλαδη οπως ειναι στο 82 το ψυγειο αλλα εχει τρυπες πανω για να μπουν σωληνακια...
To πρωτο ψυγειο αντικαθιστα το εργοστασιακο η λειτουργουνε και τα δυο μαζι?
Δηλαδη εισαι της γνωμης οτι δεν κανει να βαλεις προσθετο ψυγειο λαδιου στο roadster?
οπως ειπε και ο jos πρεπει να το κανει καποιος που ξερει....
Μαλλον αυξανετε και η ποσοτητα του λαδιου που χρειαζεσαι....
Υπαρχει και η λυση με το να βαλεις μπροστα το ψυγειο λαδιου αλλα θελει μπολικη δουλεια και δεν ειναι και σιγουρο το οτι δουλευει κανονικα....
Το ψυγειο λαδιου και το WLLK του Brabus ειναι αυτα που επιδρουν θετικα στο roadster.....
Για μπροστα δεν ειναι καλο..δεν αξιζει γιατι δεν δουλευει σωστα απ'οσο διαβασα στο ποστ για ψυγειο λαδιου σε f2.Απλα θελω να ξερω αν ειναι καλο για το δικο μας...οποτε με βαση τα λεγομενα σας καλο ειναι να βαλω σε εναν καλο μηχανικο...οκ...και στοιχιζει τοσο?360?η οχι?Μπαινει οπως και στο f2 η αλλαζεις κατι στο εργοστασιακο ψυγειακι και το βαζεις?
Κοστος 350-400 νομιζω
Προσέξτε λίγο το εξής. Δεν ξέρω αν έχει ξανα αναφερθεί...
Πόσο πολύ μπορεί να το πιέζετε στις καθημερινές σας βόλτες, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΙΣΙΜΑΤΑ,
το roadster σας ώστε η χρήση (επιπλέον) ψυγείου λαδιού να έιναι απαραίτητη?
Σκφετείτε λίγο το εξής. Το λαδάκι το καημένο,για να παρέχει σωστή λίπανση και προστασία στον κινητήρα πρέπει να φτάσει σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία λειτουργίας, σε ένα συγκεκριμένο ιξώδες, ώστε να εισέρχεται ανάμεσα στα κινητά μέρη.
Αν βάζετε έτσι κουτουρού ψυγεία λαδιού απλώς για να έχετε στη λίστα σας ότι "φοράει και ψυγείο λαδιού", τότε καταστρέφετε τον κινητήρα σας. Και μην νομίζεται ότι το λάδι θα κρυώνει μόνο όταν κινείται το αυτοκίνητο. Οι κυψέλες παρέχουν αυξημένη επιφάνεια απαγωγής θερμότητας πράγμα που ρίχνει έστω και λίγο την θερμοκρασιά ακόμα και σε στάση.
Σκεφτείτε ότι το λόγο που δεν σκίζετε το αυτοκίνητό σας όταν είναι κρύο (αυξημένη φθορά),τον προκαλείτε μόνοι σας με τέτοιες "προσθήκες".
Ψυγείο λαδιού προσωπικά θα έβαζα μόνο αν έτρεχα σε πίστες.
Τώρα για ένα καλό intercooler αλλάζει το θέμα! Έίμαι απόλυτα θετικός! Στη σωστή θέση και στις ΣΩΣΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ, μόνο πλεονεκτήματα μπορεί να προσφέρει!
Το SMART είναι ΙΔΕΑ...
we cannot direct the wind , but we can adjust the sails! Τι είπε το άτομο!!!!!!!!!!
δηλ ειναι δυνατον με 30-35 βαθμους κελσιου κ μποτιλιαρισμα Η σκισιμο σε ταξιδι η κ σταση ακομα να τη ριξη τη θερμοκρασια τοσο ώστε να χει προβλημα.με την απλη λογικη μου μου φαινεται παραδοξο.δεν ειμ ειδικος απλα με ξενισε αυτο
Αν και δεν είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνω ακριβώς τι θες να πεις το πρόβλημα με το ψυγείο λαδιού είναι ότι δουλεύει συνέχεια, όχι μόνο το καλοκαίρι με τους 30-35 βαθμους. Σκέψου τι θα γίνει αν πηγαίνεις μια βόλτα προ Ν. Μάκρη για παράδειγμα από το βουνό χειμώνα με 5 βαθμούς εξωτερικη θερμοκρασία... Είναι 15 χιλιόμετρα σχεδόν συνεχόμενη κατηφόρα...
αυτο εννοω...
αυτο που με προβληματισε ειναι πως η μηχανη κρατα το λαδι καυτο ανακυκλωνοντας το..τεσπα...απλη απορια ηταν...ασχετη με το θερμοστατη.αναφερομουν στο ποστ οτι ''εχει αρνητικες συνεπειες''
ευχαριστω παντως
Και όμως μπορείς να έχεις τρόμπα εξωτερική που μπορεί να έχει θερμοστάτη. απλά τότε στο extra ψυγείο δεν θα κυκλοφορεί το λάδι του κινητήρα αλλά άλλο λάδι που θα ψέχει το λάδι του κινητήρα...
Temperature Switches.
Use to control oil pump action. EWS/1F is a single pole switch and connects to earth on the rise and disconnects on the fall at 110oC, remember component into which it is inserted must be earthed. EWS/1G is a two pole surface mounted switch with two screw holes, connect into earth line, makes on the rise at 100oC and breaks on the fall at 82oC.
καλα χαιρω πολυ...αν ειναι να βαλεις δευτερο κυκλωμα ψυγειου λαδιου βαζεις και νερου η αντιπηκτικου...μιλαμε για παρεμβολη του ψυγειου στο υπαρχον κυκλωμα.
...η γνώση είναι δύναμη...
---roadster coupe 1000 B---
Εγώ δε μίλησα για καμία αντλία απορώ που κατάλαβες απο τα λεγόμενα μου πως έχει αντλία??
εγώ είπα ουσιαστικά πως έχει διακόπτη θερμοευαίσθητο. τίθεται σε λειτουργία περίπου στους 80c.
Δε το έβγαλα απο το μυαλό μου! ρίξε μία ματιά εδώ:
http://www.evilution.co.uk/index.php...381&men=Engine
να δείς τι λέει για το ψυγείο του mocal.
Δε παρεμβάλεις κανένα νέο κύκλωμα, είναι επάνω στη sandwich plate.
και όχι μόνο υπάρχει με θερμοστάτη αλλα και με διακόπτη ιξώδους.
http://www.thinkauto.com/plist010106gweb.pdf
ρίξε μία ματιά στο κατάλογο του mocal εκεί που λέει viscovalve και εκεί που λέει oilstat valve.
oilstat can be used to control flow to the cooler.
we cannot direct the wind , but we can adjust the sails! Τι είπε το άτομο!!!!!!!!!!
εχεις δικιο ζητω συγγνωμη, οντως στο σαντουιτς εχει πανω επιλογη(πολυ εξυπνο παρεπιμπτωντος δε ξερω ποσο αξιοπιστο ομως)...για την ποσοτητα λαδιου δε γραφει τιποτα..
...η γνώση είναι δύναμη...
---roadster coupe 1000 B---
Υπάρχου 1 χρήστες που βλέπουν αυτό το θέμα. (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Σελιδοδείκτες