καληπερα και απο μεναπηγα προχθες να κανω ενα service το a/c λογο καλοκαιριου.οταν το βαλαμε στο μηχανημα εδειχνε 270 γραμμαρια φρεον.μετα απο το service και την τοποθετησει φρεον (να πω οτι εβαλε 600 γραμμαρια δεν ξερω αν πρεπει τοσα) δεν εβγαζε καθολου κρυο αερα.μετα απο λιγο ψαξιμο ειδαμε οτι δεν γυρναει καθολου ο κομπρεσορας παρολο που με το που το αναβω ανεβαζει στροφεσ.δν μπορω να καταλαβω τι εχει καμια βοηθεια?
Παλι ο κυριος Καβρακος εδωσε τα φωτα του.....
ευχαριστο πολυ φιλε μου το φανταστηκα μηπως ειναι αυτο το προβλημα ναι 700αρι ειναι.
Γιατί ρε παιδιά, 600 γραμ. δεν παίρνει το 700άρι;
Enjoy the silence...
και εγω ρε esteban 600γραμ. ειδα στο βιβλιαρακι του μηχανηματος στον ηλεκτρολογο που το πηγα αλλα μηπως θελει να βαλεισ λιγοτερο?
τελικα λυθηκε το προβλημα.με την βοηθεια του κυριου καβρακου.εκτος οτι μου ειχανε κανει αλλαγη φρεον με αερα κοπανιστο ειχε φυγει ενα καλωδιο απο τον κομπρεσορα και το βρηκε ο μακης και τα παιδια του.ολα καλα....thanks
Υ.Γ το 700αρι τελικα παιρνει μεχρι το πολυ 480 γραμμαρια φρεον.
καλησπερα παιδια αλλαξα λαδακια στο καθιερωμενο 5000 χλμ και μου ξαναεβγαλε το ιδιο προβλημα δεν κομπλαρει ο κομπρεσορας μαλλον ο doctor καβρακος θα με βοηθησει
υπαρχει περιπτωση να βαλανε περισσοτερο λαδι και να επηρεαζει το αιρκοντισιον δεν νομιζω αλλα το ρωταω για σιγουρια
Δεν λειτουργει ο κομπρεσορας οταν δεν υπαρχει φρεον.Εφοσον το καλωδιο της βαλβιδας ειναι στη θεση του,θελει παλι φρεον
Known as ChridO
423kg/.......hp
Max Accel: 0,6g's,0-100km/h in 7.8sec
Max Velocity:197,28kmph
402,3m at 14,3s@197,18kmph
Μια απλή ερωτησούλα μιας κια είμαι νεος στο club... Το αυτοκίνητο μου f2 600cc οταν λειτουργώ το air condition εν κινηση, δουλευει κανονικά και αποδοτικά. Οταν σταματάω σε φαναρι, πεφτει η αποδοση του και σταματαει να βγαζει κρυο αερα, παρα μονο σεδον ζεστό, που μυριζει κιολας, καπως! Που είναι το προβλημα??
το ότι μυρίζει μάλλον δεν εχεις φιλτρο καμπίνας (γύρης) έχω και εγω το ίδιο θεματάκι, το άλλο λογικό ειναι
smartDr28roadster
Μετά δίνει κανονικά ψύξη στην καμπίνα.. Για να καταλάβω, όταν το αυτοκίνητο είναι στο ρελαντι (φανάρι) δεν έχει την δυνατότητα να δώσει δύναμη στον κομπρεσορα του air condition και γι αυτο δεν δουλεύει?? Και μέσα στην Αθηνα που είσαι σταμάτα ξεκίνα πως γίνεται να δροσιστείς? Γιατί εκεί αντιμετοπίζω το πρόβλημα με την ζέστη, είδικα το καλοκαίρι... Όταν λέω οτι μυρίζει, εννοω αυτην την αποπνιχτικη μυρωδία σαν έλλειψη οξυγόνου που "βγαζουν" εξάλλου και όλα τα air condition άμα τους κλέισεις το κομπρέσσορα, ενω εχουν δουλέψει για ώρα και τους αφήνεις μονο τον αέρα... Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
ΒΑΛΑΜΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΦΡΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΓΚΑΖΙΙΙΙΙΙΙΙ........
Τhanks για τις συμβουλές... Άμα είσαι ο γνωστός Καβράκος που διαβάζω τόσο θετικά σχόλια στο forum θα περάσω για ενα γενικό έλεγχο του αυτοκινήτου άμεσα!!!. Μένω και κοντά...
Καλημέρα σ'όλα τα μέλη,
Τον Ιούλιο απέκτησα ένα smart fortwo 700cc του 2003 για την γυναίκα μου,το πήγα σ' έναν έβαλε φρέον στο air condition,λειτουργο΄θσε μια χαρά.Μετά το πήγα στο συνεργείο κάνω το service όλα εντάξει.Το smart έμεινε στον γκαράζ ακίνητο 30 ημέρες λόγω διακοπών, μετά την επιστροφή απο τις διακοπές η απόδοση του air condition έχει πάσει κατά πολύ.
Γι' αυτό τον λόγο σας στέλνω το μήνυμα.
Ευχαριστώ.
Καλως ηρθες στην παρεα μας,χρησιμοποιησε την αναζητηση κ θα βρεις οτι το θεμα εχει ξανα απαντηθει
Known as ChridO
423kg/.......hp
καλως ηρθες και απο μενα. καλο ειναι να κανεις μια βολτα απο το συνεργειο που σου εβαλε φρεον να κανει ελεγχο για διαρροη.
ΒΑΛΑΜΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΦΡΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΓΚΑΖΙΙΙΙΙΙΙΙ........
ναι να πας..μπορει να εχει τριπισει καποιο σωληνακι η να εχει διαροη το κομπρεσερ η το ψυγειο!!!ολα μπορει να συμβουν!
Καλησπερα πηγα σε ενα συνεργειο να δει τι a/c και μου ειπε οτι εχει τρυπησει το ψυγειο του a/c,ξερει κανεις αν επισκεβαζεται το ιδιο αν οχι ποσο κοστιζει καινουργιο μαζι με τοποθετηση+φρεον?
Παρε κ μια δευτερη γνωμη,μεταχειρισμενο παντως εχει γυρω στα 120 ευρω κ το φρεον κανενα 50αρικο εξαρταται που θα πας
Known as ChridO
423kg/.......hp
καλημερα σε ολη την smartoparea.
παιδια εχω (?) και εγω ενα προβλημα με το a/c
χθες για πρωτη φορα το εβαλα μπρος (στην κρυα σκαλα, με αναμενα και τα δυο κοκκινα φωτακια) αλλα απο κρυο τζιφος......
τι κανουμε τα κακαρωσε?
mpofor...
Απο οτι ξερω πρεπει να κινειται
το αυτοκινητο για να δουλεψει το A/C στο σμαρτ δοκιμασε να δεις..
Τελευταία επεξεργασία από typhoongeorges; 02-04-2009 στις 12:16
ημουν σε κινηση και για αρκετη ωρα μαλιστα...
mpofor...
Υπάρχου 1 χρήστες που βλέπουν αυτό το θέμα. (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Σελιδοδείκτες