Αποτελέσματα 1 μέχρι 8 από 8

Θέμα: επιδιόρθωση διακόπτη φώτων (φλασιέρα) στο 450, και μάλλον και στα μεταγενέστερα

Ημ. Εγγραφής
    Oct 2007
    Δύναμη Φήμης
    0

επιδιόρθωση διακόπτη φώτων (φλασιέρα) στο 450, και μάλλον και στα μεταγενέστερα

Ξαφνικά χάλασε ο διακόπτης των φώτων στον αριστερο λεβιέ, και από ερευνα αγοράς μεταχειρισμένο το βρήκα 45€ , και μάλιστα κάποια στιγμή θα το ξαναπάθαινε, αφού απο ότι έμαθα και στο συνεργείο είναι συχνή βλάβη..
    Δεν τα σκάω τόσα φράγκα μάγκες μου σκέφτηκα, θα δοκιμάσω να το φτιάξω μόνος μου.
    Στο μέλλον θα ανεβάσω και φωτό, προς το παρόν ας αρκεστουμε σε μια περιγραφή..
    1) τραβάμε το μικρό μέρος του διακόπτη, αυτό που γυρνάμε για να ανάψουμε τα φώτα. Προσοχή, στην άκρη έχει μια μπιλίτσα με ελατήριο, χρησιμεύει για να έχει τις σκάλες. Μην το χάσετε.
    2) στην άκρη θα δούμε κάποιες μεταλλικές επαφές. Η μεσαία, είναι αυτή που ενεργοποιεί το φως.
    3) Καθαρίζουμε την επαφή με λίγο γυαλόχαρτο, αν δεν έχουμε με ενα μαχαιράκι.
    4) Ψεκάζουμε με ένα σπρέϋ επαφών, (kontakt spray Philips), αυτό έχω εγώ και χρησιμεύει σε πολλές δουλειές..
    5) Ξανακλείνουμε τον διακόπτη και δοκιμάζουμε. αν όλα πήγαν καλά, γλυτώσατε ενα 50άρι..

Αν κάποιος τα βρει σκούρα, εδώ είμαι να τον βοηθήσω.

Ημ. Εγγραφής
    Jan 2010
    Δύναμη Φήμης
    162

Απάντηση: επιδιόρθωση διακόπτη φώτων (φλασιέρα) στο 450, και μάλλον και στα μεταγενέσ

Να κάνω μόνο μια διόρθωση λόγω εμπειρίας σε επαφές διακοπτών και ρελέ , εάν τις τρίψουμε με γυαλόχαρτο καταστρέφουμε την επίστρωση της επαφής και η επαφή μετράει λίγο χρόνο ζωής. Εγώ τις καθαρίζω με μία απλή γομολάστιχα να φύγει η μαυρίλα , η οποία είναι υπεύθυνη για μη συνέχεια του ρεύματος , και μετά για να φύγουν τα υπολείμματα της γομολάστιχας τις περνάμε με μία μπατονέτα ελαφρώς νοτισμένη με λευκή βενζίνη. Φυσάμε λίγο για να εξατμιστεί η βενζίνη και είμαστε ok. Κατόπιν δεν χρειάζεται το σπρέι επαφών. Όσες φορές και να τις καθαρίσουμε με αυτόν τον τρόπο δεν φθείρονται καθόλου και γίνονται σχεδόν καινούργιες. Το γυαλόχαρτο χρειάζεται μόνο για την περίπτωση που η επαφή έχει κάνει ''μπιμπίκι'' αλλά πρέπει να το δουλέψουμε με πολύ προσοχή και μόνο πάνω στο εξόγκωμα. Αφού το ''φάμε'' συνεχίζουμε με την γομολάστιχα.

Ημ. Εγγραφής
    Sep 2008
    Δύναμη Φήμης
    844

Απάντηση: επιδιόρθωση διακόπτη φώτων (φλασιέρα) στο 450, και μάλλον και στα μεταγενέσ

Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από makis_s Εμφάνιση Μηνύματος
    Ξαφνικά χάλασε ο διακόπτης των φώτων στον αριστερο λεβιέ, και από ερευνα αγοράς μεταχειρισμένο το βρήκα 45€ , και μάλιστα κάποια στιγμή θα το ξαναπάθαινε, αφού απο ότι έμαθα και στο συνεργείο είναι συχνή βλάβη..
    Δεν τα σκάω τόσα φράγκα μάγκες μου σκέφτηκα, θα δοκιμάσω να το φτιάξω μόνος μου.
    Στο μέλλον θα ανεβάσω και φωτό, προς το παρόν ας αρκεστουμε σε μια περιγραφή..
    1) τραβάμε το μικρό μέρος του διακόπτη, αυτό που γυρνάμε για να ανάψουμε τα φώτα. Προσοχή, στην άκρη έχει μια μπιλίτσα με ελατήριο, χρησιμεύει για να έχει τις σκάλες. Μην το χάσετε.
    2) στην άκρη θα δούμε κάποιες μεταλλικές επαφές. Η μεσαία, είναι αυτή που ενεργοποιεί το φως.
    3) Καθαρίζουμε την επαφή με λίγο γυαλόχαρτο, αν δεν έχουμε με ενα μαχαιράκι.
    4) Ψεκάζουμε με ένα σπρέϋ επαφών, (kontakt spray Philips), αυτό έχω εγώ και χρησιμεύει σε πολλές δουλειές..
    5) Ξανακλείνουμε τον διακόπτη και δοκιμάζουμε. αν όλα πήγαν καλά, γλυτώσατε ενα 50άρι..

Αν κάποιος τα βρει σκούρα, εδώ είμαι να τον βοηθήσω.
    οταν ανεβασεις φωτο επισιμανε πως το ξεκουμπωσεσ σε παρακαλω γιατι επειδι εχω το ιδιο προβλημα και το προσπαθησα λιγακι μονος μου να το ανοιξω δεν τα καταφερα γιατι φοβηθηκα μην το πολυζορισω!
    Το χιούμορ είναι το ντεκολτέ του άνδρα

Ημ. Εγγραφής
    Jan 2007
    Δύναμη Φήμης
    407

για να βγει το καπάκι του διακόπτη κ να φανούν οι επαφές :
    τον στρίβουμε μέχρι την θέση 3 ( εκεί που ανάβουν τα φώτα ομίχλης )
    κ με λίγη παραπάνω δύναμη το στρίβουμε λίγο ακόμα κ μετά τον τραβάμε προς τα έξω ....
    προσοχή στο ελατηριάκι κ την μπίλια γιατί αυτά φροντίζουν για να μένει ο διακόπτης στη σωστή θέση κάθε φορά !!!!
    ποτέ γυαλόχαρτο ναι στον τρόπο με τη γομολάστιχα!!
    μετά λίγο ειδικό γράσο επαφών κ είναι σαν καινούριος !!!!
    dm 4891 nikol
    σε οσους αρέσουμε για τους αλλους δεν...

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των ανόητων είναι ότι προσέχουν τα σφάλματα των άλλων και δεν βλέπουν τα δικά τους.

Ημ. Εγγραφής
    Jan 2007
    Δύναμη Φήμης
    407

εάν δεν θες να ανοίξεις τον διακόπτη υπάρχει κ μια ακόμα λύση :
    βγάζοντας το διακοσμητικό καπάκι που έχει στο διακόπτη
    ανοίγεις με προσοχή μία τρύπα 2mm
    απο εκεί ψεκάζεις κάποιο ΚΑΛΟ σπρέι επαφών
    όχι wd40 γιατί θα δημιουργήσεις άλλα προβλήματα ....
    dm 4891 nikol

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των ανόητων είναι ότι προσέχουν τα σφάλματα των άλλων και δεν βλέπουν τα δικά τους.

Ημ. Εγγραφής
    Jan 2007
    Δύναμη Φήμης
    407

το κόκκινο σημάδι δείχνει που πρέπει να γίνει η τρύπα των 2mm
    το μπλε τόξο τη φορά της τρύπας !
    κ το πράσινο την κατεύθυνση που πρέπει να στρίψουμε τον διακόπτη
    (μετά απο τη θέση που ανάβουν τα ομίχλης )
    κ μετά να τραβήξουμε αντίθετα με το μπλε τόξο για να βγει

.
    dm 4891 nikol

Ημ. Εγγραφής
    Sep 2008
    Δύναμη Φήμης
    844

να σαι καλα φιλε μου για την βοηθεια !! οσο για το σπρει καλα που το ειπεσ για το wd40 γιατι ειναι το μονο που εχω προς στιγμης και ειχα σκοπο να βαλω αυτο!
    Το χιούμορ είναι το ντεκολτέ του άνδρα

Ημ. Εγγραφής
    Jan 2004
    Δύναμη Φήμης
    236

...... Μια χαρα!!!!!!

Μακαρι να το ηξερα 1-2 χρονακια πριν αλλαξω το διακοπτη (90 ευρω καινουριος!!!!!!! - ΛΑΛΑΚΙΑ εκανα!!!!).....

Σε περιπτωση που ξαναχαλάσει (ελπιζω οχι) ξερω τι θα κανω αυτη τη φορα
    Good things come to those who.... wait

Πληροφορίες Θέματος

Χρήστες που βλέπουν αυτό το θέμα

Υπάρχου 1 χρήστες που βλέπουν αυτό το θέμα. (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Παρόμοια Θέματα

1. Ζοφερό το μέλλον της smart(;)
    Από claudio στο forum Smart Γενικά
    σχόλια: 32
    Τελευταίο μήνυμα: 07-02-2023, 22:49
  2. σχόλια: 55
    Τελευταίο μήνυμα: 11-02-2010, 11:54

Σελιδοδείκτες

Σελιδοδείκτες

Δικαιώματα Δημοσίευσης

• Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δε μπορείτε να δημοσιεύετε απαντήσεις