Αποτελέσματα 1 μέχρι 9 από 9

Θέμα: Κάλυμα για γυάλινη οροφή

Ημ. Εγγραφής
    Oct 2008
    Δύναμη Φήμης
    189

Post Κάλυμα για γυάλινη οροφή

Επιτέλους μετά απο αρκετή σκέψη το κατάφερα.
    Σαν κάτοχος smart με γυάλινη οροφή έχω φάει τον ήλιο με την σέσουλα.

Σας παραθέτω με φωτογραφίες την διαδικασία με την οποία φτιάχτηκε το κάλυμα της ηλιοροφής.

0..jpg2..jpg3..jpg1..jpg5.1..jpg
    Τα υλικά αυτά μπορείτε να τα βρείτε σε κατάστημα με κουρτίνες.
    Επιλέγουμε ένα υλικό το οποίο κόβει τον ήλιο. Το παραπάνω project είναι το πατρόν πάνω στο οποίο θα φτιαχτεί το τελικό κάλυμα σε γκρι χρώμα.

Το ύφασμα το έκοψα με βάση το σκιάδιο, οπότε υπάρχει ένα κενό δεξιά και αριστερά το οποίο είναι λιγότερο απο 1cm. Αναγκαίο κακό αφού έτσι θα κλείνει στο πίσω μέρος πιο άνετα.

Ράψαμε το σιρίτι ανα 10 εκατοστά, μέσα απο τον οποίο θα περάσει βέργα για να κρατάει τεντωμένο το ύφασμα. Στο κέντρο κάθε σιρίτι ξαναράψαμε ένα μικρότερο κομματάκι ώστε να μπούνε 2 κομμάτια βέργας τα οποία θα στηρίξουν την κατασκευή. Να σημειωθεί ότι το στήριξα στην ράγα που ανοιγοκλείνει το σκιάδιο. Αναγκαστικά πρέπει να βγεί η ράγα αυτή ώστε να μπει συρταρωτά το κάλυμα.

Παρακάτω είναι το τελικό αποτέλεσμα με κλειστό και ανοιχτό το σκιάδιο.

Τελικό κόστος δεν έχω ακόμα. Η όλη διαδικασία κράτησε περίπου 3 1/2 ώρες χαλαρά και με τον φραπέ ενδιάμεσα.

Ημ. Εγγραφής
    Feb 2009
    Δύναμη Φήμης
    709

Απάντηση: Κάλυμα για γυάλινη οροφή

Πάρα πολύ ωραίο!!! Αν έχει μεράκι ο άνθρωπος Στο κέντρο που λες ότι έκανες κάτι δεν το έπιασα... Τι ακριβώς έγινε εκεί?

Αν και θα μπορούσες να το κάνεις λίγο πιο σκούρο το ύφασμα γιατί σε εμένα που έχω άσπρο κάτω από την κουκούλα έχει κιτρινίσει και μαυρίσει...

Ημ. Εγγραφής
    Oct 2008
    Δύναμη Φήμης
    189

Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από kostastnt Εμφάνιση Μηνύματος
    Πάρα πολύ ωραίο!!! Αν έχει μεράκι ο άνθρωπος Στο κέντρο που λες ότι έκανες κάτι δεν το έπιασα... Τι ακριβώς έγινε εκεί?

Ποιό σημείο λες;

Αν και θα μπορούσες να το κάνεις λίγο πιο σκούρο το ύφασμα γιατί σε εμένα που έχω άσπρο κάτω από την κουκούλα έχει κιτρινίσει και μαυρίσει...
    Το ύφασμα είναι προσωρινό. Θα έχω αυτό όλη την εβδομάδα για να δω πως στέκεται, και το Σάββατο πιθανόν θα περάσω το γκρι

Ημ. Εγγραφής
    Oct 2008
    Δύναμη Φήμης
    0

Μπορείς να μας δωσεις κ αλλες πληροφοριες για τα υλικα που χρησιμοποιησες κ το κοστος τους?
    κ γενικα αν κοβει η ζεστη.....?

Ημ. Εγγραφής
    Oct 2008
    Δύναμη Φήμης
    189

Ετοιμάζω το τελικό κάλυμα, καθώς αυτό που είχα ήταν πρόχειρο. Εκτός οτι γλιτώνεις απο τον ήλιο, μειώνει φοβερά και την ζέστη. Εγώ είδα φοβερή διαφορά και το συνειδητοποίησα τις τελευταίες μέρες που το έβγαλα τελείως για να ετοιμάσω τα μόνιμο. Περιμένω και κάτι κρικάκια επίσης που θέλω να τεστάρω.

Όλα τα υλικά είναι διαθέσιμα σε μαγαζί που πουλάει και κυρίως κατασκευάζει κουρτίνες. Το ποιό δύσκολο είναι οτι χρειάζεσαι καλή μηχανή για το ράψιμο. Το δικό μου το έκανα σε μαγαζί για κουρτίνες και ασχολήθηκαν επειδή είναι φίλοι.

Αν χρειάζεσαι κάτι άλλο είμαι στην διάθεση σου

Ημ. Εγγραφής
    Oct 2008
    Δύναμη Φήμης
    0

καλη επιτυχια ευχομαι!!και αν το τελικο καλυμα ειναι τελειο να μας πεις να παμε κ μεις στα παιδια να μας φτιαξουν κ το δικο μας!!!!χαχα!

Ημ. Εγγραφής
    Jul 2007
    Δύναμη Φήμης
    196

Καλησπέρα! Γίνεται να βάλεις κάποιες φωτογραφίες μεγαλύτερες να το δώ γιατί με ενδιαφέρει? Σε έχει βολέψει? Το σκίαστρο που είχε το έχεις βγάλει? Ευχαριστώ!
    "Μυξο καγκουρας" η "καγκουρας ο πιστονοχαλαστρας" ειναι ο νεαρος καγκουρας που ιδονιζεται απο τον ηχο της μηχανης οταν βαράει κοφτες (με 1η) και οχι απο την επιταχυνση μιας και το τελευταιο δεν ξερει καν τι ειναι. Τον συνανταμε συχνα σε συνεργειο για το κλασικο ρεκτιφιε η (σε ακραιο σημειο) αλλαγμα μοτερ. Τελος συχνά το παιζει προστατης της φυσης κυκλοφορωντας με ποδηλατο για ευνοητους λογους

Ημ. Εγγραφής
    Jul 2007
    Δύναμη Φήμης
    196

Βασικά τώρα που έκανα ζοομ το είδα καλύτερα... Οι βέργες που έχεις περάσει στην κουρτίνα πού στηρίζονται?
    "Μυξο καγκουρας" η "καγκουρας ο πιστονοχαλαστρας" ειναι ο νεαρος καγκουρας που ιδονιζεται απο τον ηχο της μηχανης οταν βαράει κοφτες (με 1η) και οχι απο την επιταχυνση μιας και το τελευταιο δεν ξερει καν τι ειναι. Τον συνανταμε συχνα σε συνεργειο για το κλασικο ρεκτιφιε η (σε ακραιο σημειο) αλλαγμα μοτερ. Τελος συχνά το παιζει προστατης της φυσης κυκλοφορωντας με ποδηλατο για ευνοητους λογους

Ημ. Εγγραφής
    Sep 2010
    Δύναμη Φήμης
    156

να ρωτησω...
    δεν μπορουμε να κανουμε το αλλο?
    να στηριξουμε πισω πισω ενα "ρολο" με υφασμα μαυροδιαφανο δυχτιοτο, την ακρη του υφασματος να την ραψουμε/κολλησουμε/στηριξουμε πανω στο σκιαδιο κι ετσι καθε φορα που θα τραβαμε το σκιαδιο μπροστα να ερχεται μαζι με το υφασμα και καθε φορα που το σπρωχνουμε πισω, το υφασμα να τυλιγεται στο ρολο που βαλαμε πισω

Πληροφορίες Θέματος

Χρήστες που βλέπουν αυτό το θέμα

Υπάρχου 1 χρήστες που βλέπουν αυτό το θέμα. (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Παρόμοια Θέματα

1. σχόλια: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 10-02-2023, 07:26
  2. Γυάλινη οροφή για Roadster / Roadster Coupe
    Από gavanos στο forum Βελτιώσεις
    σχόλια: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 07-02-2023, 08:58
  3. Πλαστική Οροφή - Πρόβλημα
    Από pan στο forum Εξωτερικό
    σχόλια: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 06-02-2016, 13:21
  4. Κάλυμα χώρου αποσκευών