Νομίζω ότι το 451 το diesel έχει την ίδια μηχανή με το 450 diesel, οπότε θα σου βγάλει τα ίδια προβλήματα... Όσο για την τουρμποβαλβίδα τα ίδια τράβηξα όλο το καλοκαίρι και σε καταλαβαίνω... Και τελικά το βρήκα μόνος μου διαβάζοντας εδώ μέσα...
EIMAI ΝΕΟΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ SMART PULSE DIESEL 54HP ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2500 ΧΛΜ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ, ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΗΦΟΡΑ ΜΕ 5Η ΜΕ 100ΧΛΜ/ΩΡΑ, ΜΠΕΡΔΕΥΕ ΚΑΙ ΠΕΤΟΥΣΕ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ. ΤΟ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ, ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΔΟΚΙΜΗ ΓΙΑ 40 ΧΛΜ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ! ΤΟ ΠΗΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ 5ΛΕΠΤΟ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕ! ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ, ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ! (ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΠΑΤΡΑΣ). ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΠΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, (ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΚΡΟΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ 4,5 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑ 15000 EURO ΜΕΤΡΗΤΑ!) ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΦΗΣΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΘΕΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΩΛΗΝΑΚΙΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ. ΜΕ ΚΑΛΕΣΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3-4 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΒΑΛΒΙΔΑ ΤΟΥΡΜΠΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΑΚΛΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΩ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΑΨΟΓΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ. ΟΤΙ ΕΝΤΟΛΗ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ. ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΛΙΣΕΙΣ; ΕΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΝΑΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ 15000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΤΗΣ;
Νομίζω ότι το 451 το diesel έχει την ίδια μηχανή με το 450 diesel, οπότε θα σου βγάλει τα ίδια προβλήματα... Όσο για την τουρμποβαλβίδα τα ίδια τράβηξα όλο το καλοκαίρι και σε καταλαβαίνω... Και τελικά το βρήκα μόνος μου διαβάζοντας εδώ μέσα...
Δηλαδή, τι προβλήματα να περιμένω να βγάλει και τι πρέπει να προσέξω; (γνωρίζω αρκετά τους κινητήρες diesel). Όσο για την τουρμποβαλβίδα, μου είπαν πως κάποιο σωληνάκι τροφοδοσίας τη ακουμπούσε και την έβγαζε off, ενώ από το εργοστάσιο λένε πως έπρεπε να είχε τουλάχιστον 10mm απόσταση από αυτή. Στις ανακλίσεις που περιμένω είναι και κάποιες βάσεις - αποστάτες για τα σωληνάκια. Μακάρι να τελειώσουμε εκεί... Πάντως τώρα που το έχω μία εβδομάδα στα χέρια μου, δεν μου έκανε το παραμικρό...
παντω σε πολλες μαρκεσ γινοντε ανακλισεις στα αυτοκινητα τους τι να πω?εισουν ατυχος..δεν ξερω..υπομονη...![]()
---> Swatch Mercedes ART
οπως ειπε και ο κωστας πιο πανω ο κινητηρας πετρελαιου του παλιου ειναι ο ιδιος με του νεου...
δυστηχως με τις ανακλησεις ετσι ειναι...
...η γνώση είναι δύναμη...
---roadster coupe 1000 B---
'Ετσι γνώριζα και εγώ! Πως ο 54άρης κινητήρας είναι ο παλιός του 450, αλλά... πιο βελτιωμένος! Από τη μερσεντές μου είπαν πως όλα τα diesel smart πηγαίνουν στο συνεργείο τους μέχρι στιγμής μόνο για service! Τόσα χρόνια τον φορούσαν ρε γαμώτο, τι έκαναν; Είδα και γω ότι ανέβηκαν από 45ΗΡ στους 54ΗΡ, κατανάλωση 3,3lt/100km, θόλωσα και το πήρα... (πραγματική είναι 4,3lt/100km ή 3,75lt/100km εάν πηγαίνεις το πηγαίνεις σα γάτα!!!) Πάντως σαν επιδόσεις, είναι άπαιχτος ο σμάρταρος!!! Κι εάν... αναρρώσει σύντομα, περασμένα ξεχασμένα!!!
Αφού δεν σου έβγαλε πρόβλημα μια βδομάδα αυτό ήταν... Και εγώ με τουρμποβαλβίδα και 2-3 σωληνάκια ξέμπερδεψα και είναι μια χαρά τώρα το θηρίο...
Επίσης καλό θα ήταν όταν βγάζει προβλήματα το αμάξι να ψάχνεις εδώ μέσα γιατί σίγουρα το έχει πάθει και κάποιος άλλος και θα έχει βρεθεί τι φταίει και πως διορθώνεται... Αυτό σε περίπτωση που ο μηχανικός σου δεν βρίσκει τι έχει...
Φίλε Κώστα, σε ευχαριστώ και σένα και τα υπόλοιπα παιδιά του smartmania! Σωστά μιλάς. Πρέπει να ψάχνουμε και μεταξύ μας κάθε πρόβλημα του θηρίου, γιατί δυστυχώς... τα περισσότερα μαστόρια που το παίζουν επιστήμονες και μεγαλογιατροί του είδους τους, πρόκειται για τους μεγαλύτερους κομπογιανήτες!!!
μου ειχε βγαλει και εμενα περυσι προβλημα με την βαλβιδα ανακυκλωσης καυσαεριων.το καταλαβα επειδη δεν ανεβαζε στροφες.το πηγα σε εξουσιοδοτημενο στην πατρα και το εβαλε στο pc να τσεκαρει.το μαλλι πηγε μαζι με εργασια στα 300 αλλα εχει 2 χρονια εγγυηση.μου ειπε οτι ειναι σχετικα συχνο προβλημα και δυστυχως παιρνει μονο αντικατασταση.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ
ΑΛΛΑΞΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2 ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΜΠΟ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΤΟ ΜΑΛΛΙ 200 ΕΥΡΩ
SMART 451 CDI EURO 5
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΣΧΩ 1 ΧΡΟΝΟ
ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΕ ΑΝ ΕΚΑΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΧΛΜ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΗΦΟΡΑ ΜΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΓΕ Η ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ
Υπάρχου 1 χρήστες που βλέπουν αυτό το θέμα. (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Σελιδοδείκτες