αν δεν ειναι ξοφλημένο, λογικα, θα υπαρχει καρακρατηση κυριότητας... κι αν υπαρχει δεν μπορεις να το μεταβιβάσεις...
Καλησπέρα παιδιά,
Έχω βρει ένα σμαρτάκι από ιδιώτη, ο οποίος έχει κάποιες ανεξόφλητες δόσεις σε τράπεζα...
Ξέρετε πως γίνεται η διαδικασία της μεταβίβασης σε μένα???
Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω??
Υπάρχει κάποια παγίδα που πρέπει να προσέξω...???
Παρακαλώ πολύ επείγει....
Αν γνωρίζει κάποιος ας ποστάρει....
αν δεν ειναι ξοφλημένο, λογικα, θα υπαρχει καρακρατηση κυριότητας... κι αν υπαρχει δεν μπορεις να το μεταβιβάσεις...
Αν κατάλαβα καλά εννοείς ότι η άδεια δεν είναι στο όνομά του; Οπότε για να γίνει η μεταβίβαση σε εμένα πρέπει να εξοφληθεί το χρωστούμενο ποσό; Σε περίπτωση που δεν έχει τα χρήματα να το ξοφλήσει τί διαδικασία πρέπει να κάνω;
το αμαξι ειναι της τραπεζας μεχρι να το ξεχρεωσει..του δινει τα χρηματα το ξεχρωνει κ μετα στο μεταβιβαζει..νομικα τι πρεπει να κανεις δεν το ξερω για αν εισαι καλυμενος (ισως ενα ιδιωτικο συμφωνητικο?)...ποσα χρηματα θελει ακομα για να το ξεχρεωσει ξερεις?
BLACK SHADOW
μπορεί αλλά το θέμα είναι εγώ πώς θα κατοχυρωθώ ότι του έδωσα τα χρήματα ; Πρέπει να κάνουμε κάποιο συμφωνητικό; Μήπως του δώσω τα χρήματα και σηκωθεί και φύγει (παρατραβηγμένο ????)
λες ενα συμφωνητικο να μην μπορει να το κανει? ελπιζω ναι..εγω παντως εκει θα πηγαινα!
ρωτησε και θα σου πουνε τι πρεπει να κανεις ακριβως χωρις να χεις και αγχος για τα λεφτα σου!
xristia rulezz...
![]()
μην πας στην αστυνομια ειναι μια εμπορικη διαφορα μεταξυ ιδιωτων,τι να σου κανει..βαλε αν θες γραμματια η κατι με δικηγορους...γιατι αμαξι μιλαμε (μοντελο ετος εξτρα χλμ)κ αν θες πες κ ποσο το δινει για να δουμε εινα ιευκαιρια η τζαμπα κοπος
BLACK SHADOW
smart roadster 40.000χλμ
τον περνεις αγκαζέ πατε στην τραπεζα πληρωνεις αυτα που χρωσταει, η τραπεζα σου δινει το χαρτι 'άρσις της παρακράτησης' μετα πατε στο υπουργείο συγκοινωνιών δινεις το χαρτι κανετε την μεταβίβαση του δίνεις και τα υπόλοιπα και τελος... ουτε δικηγοροι ουτε συμφωνητικά ουτε τιποτα...
Όμως με αυτόν τον τρόπο δεν έχω κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι του ξεπλήρωσα αυτά που χρωστάει, τί να πω τόσο καχύποπτος είμαι;
και σε μενα ετσι ηταν.... πηγαμε στην τραπεζα του ξεπληρωσα το υπολοιπο τον πηρα αγγαλιτσα και πηγαμε για την μεταβιβαση.... και η ψυχη μου στην κουλουρη.....
δεν καλυπτει τον αγοραστη το αγκαλιτσα η χερι χερι...μια φορα θα γινει η στραβη κ αν ελεγε ευχαριστω και αντιο τι θα εκανες?
BLACK SHADOW
Ναι, υπάρχει ο τρόπος του αφού-όντως-κερδίζω-πολλά-χρήματα θα πληρώσω ένα δικηγόρο 100-200€ και θα τα κάνει αυτός για να γλυτώσω ταλαιπωρία, χρόνο και πιθανόν ενδεχόμενη απάτη.. Αυτή την εποχή όχι αγκαλίτσα, αλλά ούτε τσουβαλιασμένο δεν θα τον εμπιστευόμουνα τον άλλο..
Θα πατε στην τράπεζα μαζί , θα εξωφλισετε και αμέσως μετά με το χαρτί τις τράπεζας θα πατε στην αντηπρωσοποια και θα σας δώσει το φεκ και την άρση παρακράτησης , θα έχετε φτιάξει πρώτα τις υπευθινες δηλώσεις ως προς μεταβίβαση ,θα τον ξωφλησεις και θα πάρεις τα χαρτιά όλα και θα τα πας στο υπουργείο να κανείς την μεταβίβαση.
Πρέπει να πας απ' την αντιπροσωπεία εάν κι εφόσον εκείνη έχει την κυριότητα του αυτοκινήτου.
Αν η κυριότητα ανήκει στη μάντρα, τότε πρέπει να πας από τη μάντρα.
Κοινώς, πρέπει να πας από εκεί όπου κρατείται η κυριότητα του αυτοκινήτου (γμτ! 3 προτάσεις έγραψα, και στις 3 φορές έγραψα και την ίδια λέξη: "κυριότητα". Έλεος!!!!!)
Στο θέμα μας:
Αν έχεις τον χρόνο και τη διάθεση να τρέχεις, πήγαινε. Εγώ πάντως θα συμφωνήσω απόλυτα με τον kostastnt και θα σου πω το ίδιο: απευθύνσου σε έναν δικηγόρο και μην αφήνεις τίποτα στην τύχη.
ΙΔΕΑΑΑΑΑΑΑ! που μόλις μου ήρθε: αν σου κάνει μια εξουσιοδότηση; να ασχοληθείς με όλα όσα αφορούν το αυτοκίνητο αυτό; Εσύ θα πας στην τράπεζα να πληρώσεις και θα πάρεις και το χαρτί. Εσύ θα πας για να πάρεις την άρση παρακράτησης. Εσύ και θα την καταθέσεις μετά για τη μεταβίβαση στο όνομά σου. Γίνεται; Δεν ξέρω!
Θα πρότεινα να πάτε παρέα σε ένα ΚΕΠ και να εξηγήσετε την κατάσταση. Αν γίνεται αυτό που λέω, τότε θεωρώ πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα, μιας και όλα τα χαρτιά θα είναι απολειστικά και μόνο στα δικά σου χέρια. Και μάλιστα, με την δική του επίσημη σύμφωνη γνώμη (αφού σε εξουσιοδότησε να το κάνεις όλο αυτό).
Ε; τι λέτε; στέκει κάτι τέτοιο;;;; (Ρώτα στο ΚΕΠ!!!)
Τελευταία επεξεργασία από anda; 26-09-2011 στις 21:07
Η Γνωστή - Άγνωστη Μελαχροινή
Αφαίρεσε 2.500 ευρώ απ' τα χρήματα που θα του δώσεις στο χέρι, πηγαίνετε μαζί στην τράπεζα να το εξοφήσει και να πάρει και τα χαρτιά για την παρακράτηση και όταν όλα είναι έτοιμα από τράπεζα και έμπορο (από κει που το πήρε χρειάζεται ένα χαρτί που λέει οτι το αμάξι είναι εξοφλημένο νομίζω) τον συναντάς, του δίνεις τα υπόλοιπα χρήματα και σου δίνει το κλειδί.
Υπάρχου 1 χρήστες που βλέπουν αυτό το θέμα. (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Σελιδοδείκτες