Η Αμβέρσα: το μεγαλύτερο λιμάνι του Βελγίου. Μια πόλη γεμάτη εναλλαγές και πολλά διαφορετικά πρόσωπα.
Το πιο ενδιαφέρον σημείο της βέβαια είναι δίπλα στον σταθμό των τρένων: όλα τα κοσμηματοπωλεία συγκεντρωμένα το ένα δίπλα στο άλλο, με κάθε λογής διαμάντι. Η χαρά του... επενδυτή! χαχαχαχαχαχαχα
Αυτό που πάντα με εντυπωσίαζε κάθε φορά που την επισκεπτόμουν ήταν η απόλυτη εναλλαγή: από το ιστορικό της κέντρο με την κεντρική πλατεία, που είναι στο κλασσικό μοτίβο όλων των πλατείων του Βελγίου και της βορειο-κεντρικής Ευρώπης γενικότερα, μέχρι το μοντέρνο λιμάνι της, η απόσταση ήταν μόλις λίγα μέτρα.
Βέβαια, ο δρόμος του λιμανιού είναι δεν περιορίζεται μόνον εκεί.
Επίσης έχει έναν πολύ ωραίο καθεδρικό ναό με έργα του Ρούμπενς, έναν από τους πιο γνωστούς Βέλγους καλλιτέχνες, ο οποίος καταγόταν από την Αμβέρσα.
Ένα τιπ για τους μουσικόφιλους: στον δρόμο από τον σταθμό των τρένων μέχρι την πλατεία (που είναι και ένας απ' τους κεντρικότερους δρόμους της Αμβέρσας) υπάρχει ένα δισκοπωλείο όπου βρίσκεις cd από 3 ευρώ! (ή τουλάχιστον, ελπίζω να υπάρχει ακόμη). Μιλάμε για ό,τι είδος μουσικής μπορεί να ζητήσει κανείς, κάθε εποχής, στυλ, ύφους κλπ κλπ. Μόνο ελληνικά που δεν έχει.
Και τώρα που το σκέφτομαι: αν μέχρι τότε δεν έχω φέρει την μικρή μου εδώ... ποιος ξέρει; Μπορεί αυτή τη φορά να σας ακολουθήσω σε τούτο το roadtrip. Και μετά, όποιος θέλει κι έχει ακόμη αντοχές, είναι ευπρόσδεκτος να συνεχίσει μαζί μου λίγο πιο δυτικά ακόμη. Απλά, εγώ δεν θα επιστρέψω πίσω.
Αλλά αυτό θα το ξέρω τους επόμενους μήνες.
Σελιδοδείκτες