σταυρος κολονας...κλασικη περιπτωση
Καλησπερα σε ολους. Εχω το 450 700cc του 2004. Εδω και λιγο καιρο οταν το αυτοκινητο περναει απο μετριες λακουβες, πχ νεροφαγωματα, ακουγεται ενας θορυβος απο την μπροστινη αναρτηση σα να υπαρχουν κενα στο συστημα. Εχω αλλαξει αμορτισερ-sachs-, μπρατσακια ζυγαριας και ρουλεμαν. Υπαρχει περιπτωση να ειναι η κολωνα του τιμονιου ή η σερπατινα του αεροσακου? Γνωριζει καποιος?
ευχαριστω εκ των προτερων.
σταυρος κολονας...κλασικη περιπτωση
κάνε και ένα τσέκ σε μπαλάκια ψαλιδιών ή σινεμπλόκ...
Το αντιμετώπισα πρόσφατα και τα άλλαξα και το πρόβλημα εξαφανίστηκε.
Στην κολώνα τιμονιού μια κλασική ένδειξη είναι πως γίνεται πολύ πιο σκληρό το τιμόνι στο στρίψιμο και επιπλέον κάποιες φορές η δύναμη που απαιτείται για να στρίψει δεν είναι η ίδια σε όλες τις γωνίες. Σε κάποια σημεία πιο σκληρό, σε κάποια άλλα πιο μαλακό κλπ (εάν πχ δοκιμάσεις να το στρίψεις από άκρη σε άκρη).
Αυτο μου ειπαν στο συνεργειο, οτι φταιει η κολωνα του τιμονιου. Βαζουμε απο 451 και τελος το προβλημα. Απλα μου κανει εντυπωση γιατι ο θορυβος βγαινει κατω απο το καντραν δηλαδη ψηλα στην κολωνα τιμονιου και λεω μηπως ειναι η σερπατινα του αεροσακου φθαρμενη και ακουγεται απο εκει.
Οι αναρτησεις μου ειναι καινουριες δλδ αμορτισερ, μπαλακια, μπρατσα ζυγαριας. Επισης και το τιμονι λειτουργει σωστα ουτε κολλαει ουτε ειναι σκληρο.
Καλημερα. Τελικα αλλαξα την κολωνα του τιμονιου, βαλαμε απο w451. Αλλο αυτοκινητο!!! Απλα τσεκαρε λιγο και τις πλαστικουρες στο καντραν και γυρω απο αυτο μηπως απο κει σου βγαζει θορυβους.
Υπάρχου 1 χρήστες που βλέπουν αυτό το θέμα. (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Σελιδοδείκτες