Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Αποτελέσματα 1 μέχρι 25 από 48

Θέμα: Μεταχειρισμένα με γυρισμένα km. Κανόνας;

Μεταχειρισμένα με γυρισμένα km. Κανόνας;

Στην αγορά υπάρχουν πλέον άπειρα μεταχειρισμένα Smart, και είναι λογικό πολλοί νέοι κυρίως ιδιοκτήτες να ψάχνονται για αγορά μεταχειρισμένου.
    Το θέμα με τα γυρισμένα km είναι πλέον σχεδόν κανόνας, τόσο σε μαντράδες, όσο και σε κάποιους ιδιώτες (οι οποίοι το πηγαίνουν πριν την πώληση για γύρισμα km).

Το βασικό ερώτημα είναι πώς να προστατευτούμε από αυτό, έτσι ώστε να δώσουμε τα χρήματα που πρέπει για το αυτοκίνητο που αγοράζουμε (και όχι για αυτό που νομίζουμε πως αγοράζουμε).

Μερικοί βασικοί κανόνες είναι οι εξής:
    1. Προτιμούμε ιδιώτη και όχι μαντρά.
    2. Προτιμούμε αυτοκίνητο "ελληνικό" και όχι εισαγωγής. Παρόλο που κάποτε θεωρείτο πως στο εξωτερικό είναι "τίμιοι" και δεν κάνουν γύρισμα στα km, δυστυχώς ούτε αυτό ισχύει. Επομένως, ακόμα και τίμιος να είναι ο εδώ μαντράς ή ιδιώτης, μπορεί απλά να έχει σκάρτο πράγμα χωρίς να το ξέρει.
    3. Για τον ίδιο λόγο με το #2 προτιμούμε και αυτοκίνητο που να μην έχει αλλάξει πολλούς ιδιοκτήτες.
    4. Θα πρέπει να θεωρούμε ως δεδομένο πως το μεταχειρισμένο που κοιτάζουμε έχει ένα μέσο όρο 15.000km/έτος περίπου. Για παράδειγμα δεν θεωρούμε ευκαιρία κάποιο αυτοκίνητο του 2008, βλέποντας ότι αυτό έχει, ας πούμε 45.000km.
    5. Αφού το κριτήριο των km του κοντέρ είναι πλέον αναξιόπιστο (δεν ξέρουμε αν είναι αληθινά ή όχι) το καλύτερο είναι να το αγνοούμε εντελώς. Ελέγχουμε όμως ολόκληρο το αυτοκίνητο σε συνεργείο, και από τα παρελκόμενα μπορούμε να υποθέσουμε για τα πραγματικά km του, εάν είναι πολλά ή όχι.
    6. Ο έλεγχος θα γίνει σε συνεργείο της δικής μας επιλογής, και όχι του μαντρά. Και αυτό γιατί στις περισσότερες των περιπτώσεων ο κάθε μαντράς έχει και "δικό" του συνεργείο που επισκέπτεται και αυτό θα σας προτείνει. Το συνεργείο της επιλογής σας θα είναι συνεργείο εξειδικευμένο σε smart. Όχι το συνεργείο που ασχολείται ΚΑΙ με smart, όχι το συνεργείο που ασχολείται γενικά με αυτοκίνητα αλλά είναι γνωστός σας και ξέρετε/υποθέτετε πως δεν θα σας εξαπατήσει, κλπ. Συνεργείο αποκλειστικά της δικής σας επιλογής (υπάρχει εδώ στο forum και ειδικό section για συνεργεία και γνώμες μελών εδώ: http://www.smartclub.gr/forum/forumd...B5%CE%AF%CE%B1 και επιπλέον μπορείτε να ρωτήσετε και ειδικά για κάποιο συνεργείο που σας ενδιαφέρει, εάν αυτό δεν είναι στη λίστα).
    7. Εκτός από το συνεργείο, πολλά πράγματα στην κατάσταση του αυτοκινήτου μπορούν οπτικά να σας προϊδεάσουν ότι το αυτοκίνητο δεν έχει 45.000km αλλά....145.000km. Για παράδειγμα φθορά στο κάθισμα (ειδικά) του οδηγού, στο δερμάτινο λεβιέ των ταχυτήτων, στη στεφάνη του τιμονιού κλπ. Το τέλειο εξωτερικά αυτοκίνητο, ειδικά κάποιας ηλικίας, πιο πολύ ύποπτο είναι παρά φυσιολογικό.
    8. Για οποιαδήποτε επιπλέον γνώμη ή απορία, ρωτάμε εδώ στο forum. Είναι σίγουρο πως πολλά μέλη είναι ήδη πολλά χρόνια ιδιοκτήτες smart και η γνώμη τους μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη. Στον παρακάτω τομέα του forum έχουν ήδη ποσταριστεί πολλά τέτοια ερωτήματα μελών για το smart που τους ενδιαφέρει: http://www.smartclub.gr/forum/forumd...B9%CE%BA%CE%AC

Και φυσικά μπορείτε να πείτε τη γνώμη σας εδώ...
    Τελευταία επεξεργασία από gavanos; 18-11-2015 στις 11:22

Ημ. Εγγραφής
    Dec 2005
    Δύναμη Φήμης
    276

Απ: Μεταχειρισμένα με γυρισμένα km. Κανόνας;

Να συμπληρωσω :

Το βιβλιο service, το χαρτι του ΚΤΕΟ και το online συστημα της Mercedes (αφορα ανακλησεις,εγγυησεις κλπ μονο) μπορει να μας δωσει πληροφοριες για τα πραγματικα χιλιομετρα του smart . Αν πας να δεις ενα αμαξι του 2008 που τωρα εχει 60.000 χλμ αλλα το 2011 πηγε σε καποιο συνεργειο smart για καποια ανακληση και τοτε ειχε 55.000 χλμ , κατι δεν παει καλα ... το ιδιο ισχυει και με το ΚΤΕΟ...

Επισης, για να ειμαστε δικαιοι, η αναλογια ετων με χιλιομετρα ισχυει κυριως για Smart που κινουνται σε αστικα κεντρα ηπειρωτικης Ελλαδας. Εχω πχ φιλο στη Συρο που εχει Smart για να κατεβαινει απο την Ανω Συρο στο λιμανι για καφε και ψωνια , αντε και για κανα μπανιο το καλοκαιρι. Το αμαξι κανει-δεν κανει 3-4 χιλιαδες χλμ το χρονο ... Υπαρχουν πολλα smart σε μικρα νησια με στενους δρομους και προβλημα σταθμευσης που πραγματικα ''υπολειτουργουν'' απο πλευρας χιλιομετρων και τα θεωρω καλους υποψηφιους αγορας μεταχειρισμενου ..το προβλημα βεβαια ειναι ο ελεγχος λογω αποστασης ....

Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από Tricky Εμφάνιση Μηνύματος
    Επισης, για να ειμαστε δικαιοι, η αναλογια ετων με χιλιομετρα ισχυει κυριως για Smart που κινουνται σε αστικα κεντρα ηπειρωτικης Ελλαδας. Εχω πχ φιλο στη Συρο που εχει Smart για να κατεβαινει απο την Ανω Συρο στο λιμανι για καφε και ψωνια , αντε και για κανα μπανιο το καλοκαιρι. Το αμαξι κανει-δεν κανει 3-4 χιλιαδες χλμ το χρονο ... Υπαρχουν πολλα smart σε μικρα νησια με στενους δρομους και προβλημα σταθμευσης που πραγματικα ''υπολειτουργουν'' απο πλευρας χιλιομετρων και τα θεωρω καλους υποψηφιους αγορας μεταχειρισμενου ..το προβλημα βεβαια ειναι ο ελεγχος λογω αποστασης ....
    Συμφωνώ απολύτως...Υπάρχουν οι καλές φαινομενικά περιπτώσεις τέτοιων αυτοκινήτων σε νησιά (τα οποία χρειάζονται περισσότερο όμως ψάξιμο για το εάν έκαναν τα σωστά service στα σωστά km, και πού τα έκαναν αυτά τα service), και οι υπάρχουν και κακές φαινομενικά περιπτώσεις που τα αμάξια κάνουν π.χ. 25.000-30.000km το χρόνο και είναι πολύ προσεγμένα. Απλά ένας μέσος όρος στην πλειονότητά τους είναι η τιμή των 15.000km που ανέφερα πιο πάνω.

Ημ. Εγγραφής
    Sep 2007
    Δύναμη Φήμης
    870

Γενικα πρεπει να μπει στο μυαλο ολων μας ότι το μτχ είναι κ λιγο λαχειο.
    Τα αμαξια που είναι στα νησια εχουν λιγα χλμ μεν αλλα υπαρχει το πρόβλημα της αλμυρας.
    Απο εκει κ περα τα αμαξια από εξω εχουν το πρόβλημα με τα χλμ (στην γερμανια υπαρχει νομος που δινει το δικαίωμα εάν το αμαξι είναι για εξαγωγή μπορει να εχει γυρισμένα χλμ).
    Τελος για να το δινει ο άλλος καποιο λογο εχει (από μηχανικο πρόβλημα μεχρι ότι απλα δεν του κανει πλεον σαν αμαξι)
    BLACK SHADOW

Ημ. Εγγραφής
    Dec 2005
    Δύναμη Φήμης
    276

Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από ilman3 Εμφάνιση Μηνύματος
    Τα αμαξια που είναι στα νησια εχουν λιγα χλμ μεν αλλα υπαρχει το πρόβλημα της αλμυρας.
    Καλα ρε συ , το 90% της Ελλαδας ειναι παραλια ...ειτε το παρκαρεις ενιοτε στο λιμανι της Συρου ή στο Τουρκολιμανο, το Ρεθυμνο ή τη Χαλκιδα

Σίγουρα ένα εξειδικευμενο συνεργείο με εμπειρία στα Smart πέρα από τα χλμ μπορεί να διαβάζει την γενική εικόνα του αυτοκινήτου. Στο 95% των περιπτώσεων η εικόνα του αυτοκινήτου από κάτω καθώς και η κατάσταση που επικρατεί γύρω ή και μέσα στο το μοτέρ (ανοίγοντας την τάπα λαδιού) μαρτυρεί την ηλικία ή την ταλαιπωρία που έχει υποστεί το αμάξι.

Pure driving, pure racing, that's what makes me happy.
    Cause driving is not just a simple process it is part of life!!

Ημ. Εγγραφής
    Sep 2007
    Δύναμη Φήμης
    870

Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από Tricky Εμφάνιση Μηνύματος
    Καλα ρε συ , το 90% της Ελλαδας ειναι παραλια ...ειτε το παρκαρεις ενιοτε στο λιμανι της Συρου ή στο Τουρκολιμανο, το Ρεθυμνο ή τη Χαλκιδα
    μετα από 5 χρονια ζωης σε νησι μπορω να σου πω ότι άλλο πραγμα η αλμυρα του νησιου,είναι απλα παντου!!!!! :-)
    BLACK SHADOW

Ημ. Εγγραφής
    Dec 2005
    Δύναμη Φήμης
    276

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι ενας ιδιωτης που εχει ενα smart της προκοπης να το δωσει σε μαντρα, χανοντας τουλαχιστον 25-30% των χρηματων που θα επαιρνε απο την πωληση στο car ή αλλου...
    Στην τελικη αν βιαζεσαι τοσο για μετρητα, δωστο φθηνα να το παρει ενας ιδιωτης να το χαρει και να πινει και ενα κρασι στο ονομα σου

Ημ. Εγγραφής
    May 2018
    Δύναμη Φήμης
    0

καλησπερα σας! αγορασα ενα σμαρτακι του 2005 700αρι μεταχειρισμενο....το πηγα για λαδακια και φιλτρο λαδιου....το αμαξι εχει πανω 92.000χλμ...μηπως θα πρεπει να κανω αλλαγη βαλβολινης και λαδακι κιβωτιου? δεν γνωριζο πολλα ειμαι μικρος αλλα καποια πραγμματα το γνωριζο! ευχαριστω!

Ημ. Εγγραφής
    Oct 2004
    Δύναμη Φήμης
    1189

Έχε κατα νου τα ακόλουθα:

Λάδι μόνο 5-30. Αλλαγές ανά 5000χμ και ποτέ πάνω απο τη μέση του δείκτη. (ποτέ στο max δηλαδή)

Πάντα ζέσταμα πριν ξεκινήσεις μέχρι να ανάψει η πρώτη φουσκάλα και πάντα κρύωμα αν το έχεις τρέξει, πριν το σβήσεις.

Σχετικά με τα service:
    Λάδια + φίλτρο / 5000χμ
    Υγρά φρένων + εξαέρωση / 2 έτη
    Αντιψυκτικό + εξαέρωση / 2 έτη
    Βαλβολίνες / 4 έτη ή 50.000χμ

Αν δεν ξέρεις πότε έχει αλλαχθεί κάτι απο τα προηγούμενα, τότε άλλαξε το ώστε να ξεκινήσεις το μέτρημα για την επόμενη αλλαγή μόνος σου.

12. Thumbs up Απ: Μεταχειρισμένα με γυρισμένα km. Κανόνας;

Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από dimitrov dim Εμφάνιση Μηνύματος
    καλησπερα σας! αγορασα ενα σμαρτακι του 2005 700αρι μεταχειρισμενο....το πηγα για λαδακια και φιλτρο λαδιου....το αμαξι εχει πανω 92.000χλμ...μηπως θα πρεπει να κανω αλλαγη βαλβολινης και λαδακι κιβωτιου? δεν γνωριζο πολλα ειμαι μικρος αλλα καποια πραγμματα το γνωριζο! ευχαριστω!
    δεν είναι κακό, ούτε έχει ακριβά η αλλαγή λαδιού στο κιβώτιο

Ημ. Εγγραφής
    May 2018
    Δύναμη Φήμης
    0

καλησπερα!.. λοιπον εκανα αλλαγη λαδιων εβαλα 10-40 petronas....βαλβολινη ο μαστορας μου ειπε πως ειμαι ενταξει και απο τακακια φρενων....ειχα θεμα με τα μπουλουνια που ηταν σκουριασμενα και δεν εβγαιναν...τα βγαλαμε και βαλαμε καινουρια...αλλα συγνωμη μπουλονια μερσεντες για το σμαρτ αυτο 55ευρω?? ελεος....

Ημ. Εγγραφής
    Sep 2007
    Δύναμη Φήμης
    870

βαλβολινες θα μπορουσε να σου αλλαξει και τωρα,εκτος εάν ειχε αλλαξει προσφατα...τιμες μην το ψάχνεις σε ολες τις εταιριες εχουν ξεφυγει τα πραγματα
    BLACK SHADOW

Ημ. Εγγραφής
    Oct 2004
    Δύναμη Φήμης
    1189

Βαλβολίνες, με ποια λογική σου είπε πως είναι ΟΚ. Είδατε κάπου, πότε αλλάχθηκαν?

Τα μπουλόνια είναι 12! Σαν καινούργια σχετικά σωστή τιμή, γιατί όμως δεν ψάξατε για μεταχειρισμένα? Μου κάνει εντύπωση που ήταν τόσο χάλια. Σε ποια περιοχή να λειτουργούσε το αυτοκίνητο τόσα χρόνια?!

Ημ. Εγγραφής
    May 2018
    Δύναμη Φήμης
    0

Καλημερα! το αυτοκινητο ειναι εισαγωγης εχει ερθει απο ιταλια....τωρα το πως ειδε την βαλβολινη δεν το γνωριζο μηπως εχει καποιον δεικτη και το ειδε απο εκει κατι τετοιο πιστευω!

Ημ. Εγγραφής
    Oct 2004
    Δύναμη Φήμης
    1189

Όχι δεν υπάρχει δείκτης. Μόνο με service book μπορείς να διαπιστώσεις αν γράφει πότε έγινε η αλλαγή.

Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από Sphinxgr Εμφάνιση Μηνύματος
    Έχε κατα νου τα ακόλουθα:

Λάδι μόνο 5-30. Αλλαγές ανά 5000χμ και ποτέ πάνω απο τη μέση του δείκτη. (ποτέ στο max δηλαδή)

Πάντα ζέσταμα πριν ξεκινήσεις μέχρι να ανάψει η πρώτη φουσκάλα και πάντα κρύωμα αν το έχεις τρέξει, πριν το σβήσεις.

Σχετικά με τα service:
    Λάδια + φίλτρο / 5000χμ
    Υγρά φρένων + εξαέρωση / 2 έτη
    Αντιψυκτικό + εξαέρωση / 2 έτη
    Βαλβολίνες / 4 έτη ή 50.000χμ

Αν δεν ξέρεις πότε έχει αλλαχθεί κάτι απο τα προηγούμενα, τότε άλλαξε το ώστε να ξεκινήσεις το μέτρημα για την επόμενη αλλαγή μόνος σου.
    Απορία: Γιατί ο "μάστορας" έβαλε 10-40 και όχι 5-30 λάδι? Μήπως δεν ήταν συνεργείο για smart αλλά γενικό συνεργείο ?

Ημ. Εγγραφής
    May 2018
    Δύναμη Φήμης
    0

καλησπερα! εγω επελεξα να βαλω 10-40 ηθελα λιγο πιο χοντρο λαδακι.... εβαλα το petronas semi synthetic μεχρι στιγμης μετα απο σχεδον 1000χλμ ειμαι μια χαρα.

20. Απ: Μεταχειρισμένα με γυρισμένα km. Κανόνας;

καλησπερα! εγω επελεξα να βαλω 10-40 ηθελα λιγο πιο χοντρο λαδακι.... εβαλα το petronas semi synthetic μεχρι στιγμης μετα απο σχεδον 1000χλμ ειμαι μια χαρα.
    Τα 5-30 με τις προδιαγραφές που ζητάει η smart βοηθούν και στο καθάρισμα του κινητήρα.
    Με τη λογική του χοντρότερου λαδιού για να μην κάψει λάδι θα βάζαμε βαλβολίνη.
    Εγώ έχω βάλει 5-40 διότι δεν έβρισκα 5-30 στις προδιαγραφές του, και με πειράζει που το κυκλοφορώ έτσι, λάδια κάθε 5 χιλιάδες που αλλάζω δεν έχω δει να κατέβει 300 γραμμάρια στο δείκτη με τα 5-30
    (υπόψη πάντα μέχρι τη μέση του δείκτη βάζω το λάδι, δηλαδή 3 λίτρα με το φίλτρο)

Ημ. Εγγραφής
    May 2018
    Δύναμη Φήμης
    0

σαν νεος και εγω με τα σμαρτ επειδη ακουω διαφορα ειπα να βαλω λιγο πιο χοντρο λαδακι.....δεν νομιζω να υπαρχει θεμα...και εγω καθε 5000 λεω να κανω τις αλλαγες στα λαδακια στην χειροτερη 7000...και προτιμισα και ημισυνθετικα λαδακια μεχρι στιγμης ειμαι μια χαρα αν δω πως κατι δεν παει καλα θα βαλω 5-30!

22. Απ: Μεταχειρισμένα με γυρισμένα km. Κανόνας;

σαν νεος και εγω με τα σμαρτ επειδη ακουω διαφορα ειπα να βαλω λιγο πιο χοντρο λαδακι.....δεν νομιζω να υπαρχει θεμα...και εγω καθε 5000 λεω να κανω τις αλλαγες στα λαδακια στην χειροτερη 7000...και προτιμισα και ημισυνθετικα λαδακια μεχρι στιγμης ειμαι μια χαρα αν δω πως κατι δεν παει καλα θα βαλω 5-30!
    Δεν είναι θέμα ηλικίας ούτε νέας χρήσης στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, απλά έχουν γραφτεί εκατοντάδες πόστ για το θέμα "λάδι" και smart και ο κατασκευαστής για λόγους αξιοπιστίας από την αρχή έχει βάλει κάποια στάνταρντ
    Το αν ο κινητήρας σου παρουσιάσει προβλήματα ή όχι ακολουθώντας τις προδιαγραφές του κατασκευαστή δεν έχει να κάνει τόσο με την αξιοπιστία της μηχανής μόνο, αλλά και με την χρήση που της κάνεις.

Ημ. Εγγραφής
    Oct 2004
    Δύναμη Φήμης
    1189

Αν κάτι δεν παέι καλά, θα είναι ιδιαίτερα αργά για να κάνεις κάτι....

Συνοπτικά:
    Αν κάποιος έχει 700cc , δεν καίει λάδια και δεν έχει κάνει ανακατασκευή, βάζει μόνο 5-30 και αλλαγές ανά 5000-6000χμ
    Αν κάποιος έχει 600cc , δεν καίει λάδια και δεν έχει κάνει ανακατασκευή, βάζει μόνο 10-40 και αλλαγές ανά 3500-5000χμ

24. Απ: Μεταχειρισμένα με γυρισμένα km. Κανόνας;

Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από Sphinxgr Εμφάνιση Μηνύματος
    Αν κάτι δεν παέι καλά, θα είναι ιδιαίτερα αργά για να κάνεις κάτι....

Συνοπτικά:
    Αν κάποιος έχει 700cc , δεν καίει λάδια και δεν έχει κάνει ανακατασκευή, βάζει μόνο 5-30 και αλλαγές ανά 5000-6000χμ
    Αν κάποιος έχει 600cc , δεν καίει λάδια και δεν έχει κάνει ανακατασκευή, βάζει μόνο 10-40 και αλλαγές ανά 3500-5000χμ
    Καταλαβαίνω ότι έχουμε ξεφύγει από το θέμα αλλά, ποια 5-30 έχουν πλέον τις προδιαγραφές, διότι στα συνεργεία παίζει η ιστορία ότι τα 5-30 πλέον δεν!! βγαίνουν με τις προδιαγραφές τις Mercedes και πλασάρουν τα 5-40, τουλάχιστον στα 700cc που έχω εγώ.
    Αν έχεις κάτι πρόχειρο σε εταιρείες με αυτές τις προδιαγραφές στα 5-30 θα ήμουν ευγνώμων

Ημ. Εγγραφής
    Oct 2004
    Δύναμη Φήμης
    1189

Αυτό που έβαζα πάντα γιατί θεωρώ πως είναι απο τα καλύτερα, εξακολουθεί και είναι με τις ίδιες προδιαγραφές

EDGE 5W-30 C3

• MB-Approval 229.31/ 229.51

https://www.castrol.com/el_gr/greece...duct-page.html

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Πληροφορίες Θέματος

Χρήστες που βλέπουν αυτό το θέμα

Υπάρχου 1 χρήστες που βλέπουν αυτό το θέμα. (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Παρόμοια Θέματα

1. Μεταχειρισμένα ελαστικά; ΠΡΟΣΟΧΗ !
    Από gavanos στο forum Αυτοκίνητο Γενικά
    σχόλια: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 09-02-2023, 21:03
  2. Μεταχειρισμένα ανταλλακτικα...;
    Από possidi στο forum Smart Γενικά
    σχόλια: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 08-02-2023, 09:59
  3. Φθηνότερα μεταχειρισμένα
    Από nexus στο forum Ενημέρωση
    σχόλια: 13