PDA

Εμφάνιση Πλήρους Έκδοσης : καθολου πιεση



NASOSGT
12-03-2007, 22:04
μολις αλλαξα το τουρμπο απο το 600αρη '99αρη μου με ενα ιδιο μου ειπαν (GT12 GARETT)
στο waste gate υπαρχουν 5 υποδοχες (τρυπες) που τις δοκιμασα ολες μια μια ταπωνοντας τις υπολοιπες 4 καθε φορα...
Δεν καταφερα να κανω το οχημα να δουλεψει press δλδ ΣΕΡΝΕΤΑΙ
Το μονο που δεν εκανα ηταν να ρυθμισω το μηκος του μοχλου απο το παξιμαδι....
Εχετε καμια ιδεα?
Τι πιεση σηκωνει σκετο το w/g?

mysmart.gr
12-03-2007, 23:09
Λοιπον πρεπει να εχεις κανει λαθος στην συνδεσμολογια με την βαλβιδα παντως χρησιμοποιεις για το σωληνακι απο την χρυση βαλβιδα,την μικρη οπη που ειναι 2 στην σειρα...

NASOSGT
13-03-2007, 12:49
thanks :wink:

STELIX
13-03-2007, 12:54
Δες ΕΔΩ (http://www.evilution.co.uk/index.php?page=modpage&id=233&men=engine) τι πρεπει να συνδεσεις και που

NASOSGT
18-03-2007, 16:10
Δες ΕΔΩ (http://www.evilution.co.uk/index.php?page=modpage&id=233&men=engine) τι πρεπει να συνδεσεις και που:prayer:

NASOSGT
18-03-2007, 20:39
Αν δεν παθεις δε θα μαθεις .....Περα απο τη λαθος συνδεσμολογια εκανα το λαθος να αλλαξω σωληνακια με το μοτερ εν λειτουργια .... Αποτελεσμα ΑΜΕΣΩΣ να πεσει σε ενα ειδος μουλοχτου safe mode(διοτι δεν αναψε check) οπου και με σκετο (ασυνδετο) το w/g ΣΕΡΝΟΤΑΝ χωρις πιεση...Μεχρι να παρω χαμπαρι οτι πρεπει να βγαλω τον πολο χλομιασα...
Μετα απλα πηρα press απο το fuell press regulator (δλδ μετα το i/c)με διακλαδωση, ταπωσα τα παντα (και το solenoid overboost) και τωρα δουλευει σταθερο 0,45βαρ και ειναι ΟΚ(?)
Εχει κανει περιπου 111000km μεχρι ποσο να το ανεβασω με bleeder και να μη γινει πυροτεχνημα?(δεν εχει reflash)
ποσο σηκωνουν οταν κανουν overboost?
Mηπως απλα να συνδεσω ξανα το solenoid?
Tι λετε ρε παιδια?
Παντως με τον καινουργιο δισκο και τουρμπο ξαναχαμογελασα και διαπιστωσα οτι η καταναλωση λαδιου οφειλοταν στο ραγισμενο παλιο τουρμπο....
thanks gia ola m8s