PDA

Εμφάνιση Πλήρους Έκδοσης : roadster & πιεση



mixalhs_101
07-05-2007, 14:14
να ρωτησω κατι που το εχω απορια! ως τουρμπο κινητηρας το roadster μπορει να παρει πανω καποιο ρυθμιστη πιεσης που να μπορεις να εχεις δυο πιεσεις δλδ 1,0bar η μικρη σου και 1.5 η μεγαλη? μιλαμε παντα με προγραμμα! γιατι αν ειναι δυνατο κατι τετοιο ισως και να ναι σωτηριο για τους ιδιοκτητες με προγραμμα οπου θα μπορουν να δουλευουν συνεχεια το αμαξι τους στο 1bar και ενα σαββατο βραδυ η σε μια πιστα μπορουν να γυρνανε το διακοπτακι και να σηκωνουν απευθειας 1,5! οχι οτι αν ειναι να κανει κανενα μπαμ και να σπασει πανω στο "πατημα" δε θα σπασει,αλλα στανταρ ο κινητηρας θααντεει πολυ περισσοτερο καιρο!
ειχα ρωτησει παλιοτερα εναν μηχανικο σμαρτ και η απαντηση του δεν ηταν πολυ κατατοπιστικη, του στιλ "μπαινει,αλλα θα εχει προβλημα αλλα θα δουλευει,αλλα μπορει να σπασει το μοτερ κλπ κλπ κλπ" οποτε δε το πολυ κρατησα στη μνημη μου,γι αυτο ρωταω αν εχετε εσεις καποια αποψη!

esteban
07-05-2007, 14:18
Η λογική μου λέει πως όχι, δεν γίνεται. Και αυτό όχι επειδή μπορώ να το τεκμηριώσω κάπως, απλά πιστεύω ότι αν γινότανε, θα το είχαν ήδη κάνει τουλάχιστον 2 από τους βελτιωτές (δηλ. οι πιό ψαγμένοι)

jos
07-05-2007, 14:18
Μπαίνει αλλά δεν δουλέυει ποτέ σωστά!

mixalhs_101
07-05-2007, 14:20
Η λογική μου λέει πως όχι, δεν γίνεται. Και αυτό όχι επειδή μπορώ να το τεκμηριώσω κάπως, απλά πιστεύω ότι αν γινότανε, θα το είχαν ήδη κάνει τουλάχιστον 2 από τους βελτιωτές (δηλ. οι πιό ψαγμένοι)
καλα λογικη και βελτιωτες,δε πολυσυμβαδιζουν,οποτε....


οκ jos,γιατι δε δουλευει σωστα!? που κολλαει!?

jos
07-05-2007, 14:25
...όπως το είπες .... κολλάει. Η βαλβίδα αυτή πρακτικά κόβει μόνο την πίεση και όχι και το καύσιμομε αποτέλεσμα να δουλευει το αυτοκίνητο λαθος, να μπερδεύεται ο λ και όλο το σύστημα. επίσης έχουμε ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη waste πράγμα που περιπλέκει τα πράγματα... Προσωπική μου άποψη είναι ότι και να δούλευε, είναι ανούσιο να καις τσάμπα τα καύσιμα χωρίς να έχεις την απόδοση

djvolis
07-05-2007, 14:27
nomizw pws autou tou tupou oi "ry8mistes" paizoun vash wastegate...de nomizw na doulevei swsta mias k to xazamaxo logw tou oti einai arketa hlektroniko pi8anotata na mpainei sixna se safe mode

duke21gr
07-05-2007, 14:28
Απ' οσο γνωρίζω για να γίνει κατι τέτοιο θα πρέπει να τοποθετηθεί ενας παράλληλος εγκέφαλος για να ρυθμιστεί αναλόγως το αυτοκίνητο και για τις 2 πιέσεις και φυσικα να της κρατήσει στη μνήμη του.
Αυτό ειναι απο εμπειρία μου σε άλλο αυτοκίνητο και οχι σε Smart.

mixalhs_101
07-05-2007, 14:28
...όπως το είπες .... κολλάει. Η βαλβίδα αυτή πρακτικά κόβει μόνο την πίεση και όχι και το καύσιμομε αποτέλεσμα να δουλευει το αυτοκίνητο λαθος, να μπερδεύεται ο λ και όλο το σύστημα. επίσης έχουμε ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη waste πράγμα που περιπλέκει τα πράγματα... Προσωπική μου άποψη είναι ότι και να δούλευε, είναι ανούσιο να καις τσάμπα τα καύσιμα χωρίς να έχεις την απόδοση

αυτο ειναι που δεν ηξερα και πιστευω επιρεαζει κατα πολυ! παντως γιαννη πιστεψε με δεν ειναι καθολου ανουσιο,σκεψου ποσο καιρο κρατησε το αμαξι μου επειδη ειχα την επιλογη του ρυθμιστη και δε το ελιωνα ολη την ωρα 0,55! εχει διαφορα αλλιως δε θα πουλαγε!

mixalhs_101
07-05-2007, 14:30
Απ' οσο γνωρίζω για να γίνει κατι τέτοιο θα πρέπει να τοποθετηθεί ενας παράλληλος εγκέφαλος για να ρυθμιστεί αναλόγως το αυτοκίνητο και για τις 2 πιέσεις και φυσικα να της κρατήσει στη μνήμη του.
Αυτό ειναι απο εμπειρία μου σε άλλο αυτοκίνητο και οχι σε Smart.


γιαννη δε νομιζω πως θελει παραλληλο! μια μικρη συσκευη θελει που ειναι στο κιτ του ρυθμιστη και εσυ απλα ρυθμιζεις τις δυο πισεις που θες απο ενα"βρυσακι".

jos
07-05-2007, 14:35
Αυτο που λέει ο Duke είναι η σωστή λύση.... Αυτό που λες Μιχάλη είναι η φτηνή λύση η οποία όμως δεν λειτουργεί στο smart

jos
07-05-2007, 14:37
Υπάρχουν πολλές λύσεις για να να μην έχεις συνεχεια full δύναμη στο αυτοκίνητο.... Έχω δει και λύση η οποία έριχνε το avance... και δούλευε κιόλας...

mixalhs_101
07-05-2007, 14:38
Αυτο που λέει ο Duke είναι η σωστή λύση.... Αυτό που λες Μιχάλη είναι η φτηνή λύση η οποία όμως δεν λειτουργεί στο smart

ααα,μιλαμε για ψηφιακο boost control? που αυξομειωνεις τη πιεση απο το μηχανημα μεσα!? κατι τετοιο δουλευει!?

jos
07-05-2007, 14:42
Απο αυτά που έχω ακούσει ούτε το boost control δουλεύει....

mixalhs_101
07-05-2007, 14:45
Απο αυτά που έχω ακούσει ούτε το boost control δουλεύει....

τοτε που αναφερεσαι και εσυ και ο duke?

jos
07-05-2007, 14:47
Γενικά το μόνο που μπορεί να δουλέψει νομίζω είναι παράλληλος εγκέφαλος.... Δεν υπάρχει λόγος όμως να το κάνεις αυτό.... Το smart είναι ένα καθημερινό αυτοκίνητο άρα εκ των πραγματων θες να δουλευει καλά... Ειναι αστείιο να βάλεις ρυθμιστή πίεσης για να κόψεις 10 -15 άλογα.... Κάνεις μια βελτίωση μέχρι εκεί που πιστεύεις θα είσαι οκ και είσαι συνέχεια με αυτή την πίεση. Στο κατω κάτω με 115 άλογα ακόμα δεν έχει παρουσιάσει κανένα αμάξι πρόβλημα οπότε φαίνετε καλή λύση....

mixalhs_101
07-05-2007, 14:50
καλα 82 με 115 δεν ειναι 10 αλογα ειναι 33,αισθητη διαφορα,ακομα περισσοτερη ειναι με 122...και ακομα περισσοτερο ειναι αν προσπαθισεις κατι παραπανω!για σκεψου τη διαφορα που θα χει 82 με 122 και ποσο πιο ανθεκτικο θα ναι αν το δουλευεις ηρεμα και χαλαρα και που και που του σηκωνες στα 122+!?

Alex
07-05-2007, 14:52
Eπειδη εχω διαβασει 15 ποστ σε αυτη τη σελιδα χωρις να εχω καταλαβει το ακριβες νοημα.....

Ρυθμιστης πιεσης στο smart που να μπαινει ευκολα, σχετικα φτηνα και να δουλευει σωστα, δεν υπαρχει.

Αν θελετε λιγοτερη πιεση και δεν μπορειτε να ελεγξετε το ποδι σας, βαλτε ενα τουβλο κατω απο το γκαζι, ετσι ωστε να μην μπορει να κανει ολη του τη διαδρομη. Λυση φτηνη, αποτελεσματικη και απροβλιματιστη!!!

mixalhs_101
07-05-2007, 14:55
Eπειδη εχω διαβασει 15 ποστ σε αυτη τη σελιδα χωρις να εχω καταλαβει το ακριβες νοημα.....

Ρυθμιστης πιεσης στο smart που να μπαινει ευκολα, σχετικα φτηνα και να δουλευει σωστα, δεν υπαρχει.

Αν θελετε λιγοτερη πιεση και δεν μπορειτε να ελεγξετε το ποδι σας, βαλτε ενα τουβλο κατω απο το γκαζι, ετσι ωστε να μην μπορει να κανει ολη του τη διαδρομη. Λυση φτηνη, αποτελεσματικη και απροβλιματιστη!!!

σε κανενα ποστ μου δεν ανεφερα τη λεξη φτηνη! ρωταω αν μπορει να μπει ρυθμιστης πιεσης στο σμαρτ,καθε ειδους καθε μαρκας και με οποιαδηποτε λειτουργια!
ελπιζω να εγινα πιο κατανοητος!

jos
07-05-2007, 14:56
Σκέψου όμως και τι θα κάνουν 4 λίτρα/100Κm βενζίνη (τόση είναι η διαφορά στην κατανάλωση) που θα περνάει άκαυτη στον καταλήτη σου..... Ασε που αν οδηγήσεις με 122 το 82 άρι σου φαίνεται ότι δεν κινήτε....

jos
07-05-2007, 14:57
σε κανενα ποστ μου δεν ανεφερα τη λεξη φτηνη! ρωταω αν μπορει να μπει ρυθμιστης πιεσης στο σμαρτ,καθε ειδους καθε μαρκας και με οποιαδηποτε λειτουργια!
ελπιζω να εγινα πιο κατανοητος!

Και σε όλα τα Post η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει...

mixalhs_101
07-05-2007, 15:02
Σκέψου όμως και τι θα κάνουν 4 λίτρα/100Κm βενζίνη (τόση είναι η διαφορά στην κατανάλωση) που θα περνάει άκαυτη στον καταλήτη σου..... Ασε που αν οδηγήσεις με 122 το 82 άρι σου φαίνεται ότι δεν κινήτε....

καλα αυτο ειναι οντως το τραγικο,γιατι αν δουλευε που βασει λεγομενων καταλειγουμε στο οτι δε δουλευει ηλεκτρονικο boostcontroler ρυθμιζει και τα μιγματα στις δυο πιεσεις,αλλα αφου δε παιζει....ασκοπο να το συζηταμε!

Alex
07-05-2007, 15:15
σε κανενα ποστ μου δεν ανεφερα τη λεξη φτηνη! ρωταω αν μπορει να μπει ρυθμιστης πιεσης στο σμαρτ,καθε ειδους καθε μαρκας και με οποιαδηποτε λειτουργια!
ελπιζω να εγινα πιο κατανοητος!

Με αυτα τα κριτιρια ναι, μπορει να μπει.

Μπορουν επισης να μπουν: μοτερ απο Brabus biturbo, τουρμπινα απο boeing 757, φτερα απο F-16, χρηματοκιβωτιο, ντουσιερα, ψυγειοκαταψυκτης και τηλεμεταφορεας.

Φυσικα ολα αυτα προυποθετουν σπαταλη τοσων χρηματων, που θεωρουνται απο οποιονδηποτε νοημων ανθρωπο ηλιθιες και αχρηστες προσθηκες, γι'αυτο -γυρνωντας στο αρχικο προβλημα- μπορειτε απλα να εφαρμοσετε το κολπο με το τουβλο. :thumb:

Alex
07-05-2007, 15:32
Τα off-topic ποστ διεγραφησαν.

zike
07-05-2007, 15:39
Η γνώμη μου ως μηχανικός είναι, πρώτα καλά εντόσθια και μετά πίεση, αλλιώς να είσαι έτοιμος να τα πάρεις στα χέρια. Αν μπορείς βγάλε ότι μπορείς και ότι είναι δυνατόν με το 1 bar...

Alex
07-05-2007, 15:51
Το θεμα στο smart (και ειδικα στα roadster) ειναι οικονομικο. Δεν υπαρχει περιφερειακη βελτιωση η οποια να σου δινει με ασφαλεια ικανοποιητικο οφελος εκτος απο τον επαναπρογραμματισμο (που επιφερει φυσικα και αυξηση της πιεσης.

Οι συμβατικες λυσεις (ελευθερα φιλτρα, εξατμισεις, ροικες εξελιξεις κλπ) ειναι ακριβες και δινουν ασημαντο κερδος.

gavanos
08-05-2007, 11:07
Τα άσχετα posts μεταφέρθηκαν εδώ: http://www.smartmania.gr/forum/showthread.php?p=452079#post452079

Υ.Γ. Thanks Duke ;)

stp_cv
27-02-2008, 21:13
Λοιπόν. Το κόστος ενός ρυθμιστή πίεσης ειναι περί τα 70-80 € το κόστος ενός προγράμματος είναι περί τα 400 € περίπου. Για μια αλλαγή (μόνιμη) της πίεσης σε roadster από 1 bar σε 1,2 και αντίστοιχη αύξηση σε overboost δεν ενδείκνειται ο ρυθμιστής? Μπορεί να κάνει μια τέτοια δουλειά ή τελικά δεν μπορεί να κάνει τίποτα σε smart? Εστω ότι βάζω και & ένα φίλτρο κ&Ν 57ι το κόστος πάει περίπου στα 200 €. Δεν είναι θέμα τσιπιάς απλά δεν ήθελα πρόγραμμα με πίεση 1,4 και 1,5 (το φοβάμαι) και ένα πρόγραμμα με μικρότερη πίεση στοιχίζει τα ιδια λεφτά με τα μεγάλα προγράμματα, και εφόσον δεν με ενδιαφέρουν τα άπειρα άλογα και οι τελικές άλλα το ''μπαμ'' απλά για να κάνει το αυτοκίνητο τα χορευτικά του αν θα ήταν καλή η λύση του ρυθμιστή πίεσης. :smt017:smt017:smt017 ευχαριστώ...

mysmart.gr
27-02-2008, 23:14
Ακουστε λιγο με τον ρυθμιστη πιεσης ειναι σημαντικο.Οι βαλβιδες του σμαρτ ειναι ηλεκτρικες,οι οποιες με του που δοθει σημα να κοπει στιγμαια η πιεση γιατι ξεφευγει απο τα ορια του προγραμματος(εργοστασιακου η μη),υπαρχει μια μικρη παροδο του χρονου.Αν βαλετε μια βαλβιδα χειροκινητη,ωστε εστω κ λιγο αυξησετε την πιεση,θα πετυχετε,μεγαλυτερη αδρανεια(χρονικα) στο συστημα ελεγχου του αυτοκινητου,μπερδεμα στα ηλεκτρικα του,safe mode,παιξιμο στο ρελαντι με αντισπιν λαμπακι στο καντραν κ πολλα αλλα διαφορα.Αν εχετε προγραμμα τοτε ξεχαστε το τελειως θα σπασετε το μοτερ,με απλα λογια.Αν ζητας stp λιγο παραπανω πιεση,κανε update στο εργοστασιακο λογισμικο σε 10 καταληξη,θα παιζεις απο 1,1 εως 1,3 overboost