PDA

Εμφάνιση Πλήρους Έκδοσης : Reset ένδειξης service



jos
27-11-2007, 11:40
Οριμένες φορές μπορεί να κάνουμε το service και να ξεχάσουν να μας κάνουν reset τον μετρητή για το επόμενο service. Υπάρχει όμως τρόπος να το κάνουμε μόνοι μας και είναι πολύ απλός με μόλις 3 βήματα! :thumb:

1. Γυρίζουμε το κλειδί στην θέση 1 και αμέσως πατάμε το μεσαίο κουμπί του ταμπλώ(πάνω από το χιλιομετρητή) 2 φορές για να φτάσουμε στην ένδειξη του service.
2.Γυρίζουμε το κλειδί στην θέση 0 και αμέσως πατάμε και κρατάμε πάλι το ίδιο κουμπί και ξαναγυρίζουμε το κλειδί στην θέση 1 (χωρίς να αφήσουμε το κουμπί!
3. Το πολύ σε 15 δευτερόλεπτα η ένδειξη θα έχει γίνει πάλι 10.000χλμ.

Το συγκεκριμένο δουλεύει σίγουρα στο Roadster. Λογικά δουλεύει και στο Fortwo αλλά δεν έχω κάπου να το δοκιμάσω....

Lgeor
28-11-2007, 10:00
Δουλεύει και σε ForTwo

Το έχω δοκιμάσει :thumb:

rixardos
28-11-2007, 12:21
Μηδενίζει και την αντίστοιχη ένδειξη στο Trip Computer του Roadster?
Ίσως φαίνεται χαζή η ερώτηση αλλά σε κάποιες ενδείξεις (π.χ. ώρα) η οθόνη στο Ταχύμετρο διαφωνεί με αυτή του Trip Computer...

mysmart.gr
28-11-2007, 12:26
Ναι για να γινει reset κ εκει κλεισε κ ανοιξε κεντρικο διακοπτη,αφου κανεις το reset στο κεντρικο οργανο

Scotch
28-11-2007, 17:22
Έχει ξανασυζητηθεί (http://www.smartmania.gr/forum/showthread.php?t=24371&highlight=reset) ή μου φαίνεται;:p

SmartFafis
29-11-2007, 18:50
Έχει ξανασυζητηθεί (http://www.smartmania.gr/forum/showthread.php?t=24371&highlight=reset) ή μου φαίνεται;:p
:smt017
Για να γίνει reset σε ένα for2 τι κάνουμε; Ξέρει κανείς να μου πει:

mysmart.gr
29-11-2007, 19:14
Ακριβως τον ιδιο τροπο χρησιμοποιεις

jos
30-11-2007, 09:25
Έχει ξανασυζητηθεί (http://www.smartmania.gr/forum/showthread.php?t=24371&highlight=reset) ή μου φαίνεται;:p

Πράγματι έχει συζητηθεί ξανά αλλά είναι σωστό να υπάρχει σε αυτή την ενότητα.

SmartFafis
02-12-2007, 22:02
Ακριβως τον ιδιο τροπο χρησιμοποιεις
:smt017
Πάτησα το κουμπάκι αριστερά στο καντράν 2 φορές αλλά δεν μου έβγαλε τα χλμ και την ένδειξη για service και δεν έχω κάποιο άλλο κουμπάκι για να πατήσω.
:confused:

mysmart.gr
02-12-2007, 22:22
Καποια στιγμη θα σου βγαλει την ενδειξη για το assyst πολλες φορες δεν την βγαζει απευθειας

SmartFafis
02-12-2007, 22:57
Καποια στιγμη θα σου βγαλει την ενδειξη για το assyst πολλες φορες δεν την βγαζει απευθειας
Δηλαδή κάποια στιγμή θα μου βγάλει αυτό το κλειδάκι στην οθόνη; ρωτάω γιατί λίγο χρόνο το έχω τα σμαρτάκι (μεταχειρισμένο) και δεν ξέρω πως δουλεύει το όλο σκηνικό με τα service.:smt017

Black_Shark
03-12-2007, 08:20
Οριμένες φορές μπορεί να κάνουμε το service και να ξεχάσουν να μας κάνουν reset τον μετρητή για το επόμενο service. Υπάρχει όμως τρόπος να το κάνουμε μόνοι μας και είναι πολύ απλός με μόλις 3 βήματα! :thumb:

1. Γυρίζουμε το κλειδί στην θέση 1 και αμέσως πατάμε το μεσαίο κουμπί του ταμπλώ(πάνω από το χιλιομετρητή) 2 φορές για να φτάσουμε στην ένδειξη του service.
2.Γυρίζουμε το κλειδί στην θέση 0 και αμέσως πατάμε και κρατάμε πάλι το ίδιο κουμπί και ξαναγυρίζουμε το κλειδί στην θέση 1 (χωρίς να αφήσουμε το κουμπί!
3. Το πολύ σε 15 δευτερόλεπτα η ένδειξη θα έχει γίνει πάλι 10.000χλμ.

Το συγκεκριμένο δουλεύει σίγουρα στο Roadster. Λογικά δουλεύει και στο Fortwo αλλά δεν έχω κάπου να το δοκιμάσω....

θα το δοκιμάσω σήμερα και θα σας πω...

Black_Shark
03-12-2007, 08:23
και να φανταστείτε οτι πήρα στον λαϊνοπουλο να τους πω οτι ξεχάσανε να μου μηδενισουν το service αλλά ο τύπος εκει πέρα μου τά λεγε μπερδεμένα...

mysmart.gr
03-12-2007, 09:15
Απλα στο γυριμα που κανεις με το κουμπι δεν εμφανιζει παντα ακομα κ εξωτερικη θερμοκρασια σαν να κολλαει λιγο για αυτο ξαναπροσπαθησε

Frontier
08-12-2007, 17:28
Καλησπέρα,

Για την ακρίβεια, υπάρχουν - σύμφωνα με το Evilution - δύο τρόποι για να κάνεις reset την ένδειξη του service. Στο δικό μου, η μέθοδος 1 είχε επιτυχία.

http://www.evilution.co.uk/index.php?page=modpage&id=128&men=servicing

Black_Shark
17-12-2007, 23:11
Βασικά θέλει καλό συγχρονισμό και μέτρημα δευτερολέπτων... απ ότι κατάλαβα.
Άσχετά αν δεν το εχω πετύχει ακόμα...
;) λόγω υπομονής!

ALEXANDROSSMART
01-09-2008, 13:09
ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ

roadsterf2
01-09-2008, 13:17
σωστοςςςςςςςςςςςς.....................

gavanos
01-09-2008, 16:38
Τελικά στο f2 η διαδικασία ποια είναι? Η ίδια?

mariza 13!
02-09-2008, 01:35
θα το κανω και εγω αυριο γιατι μου εχει σπασει τα νευρα....

ALEXANDROSSMART
02-09-2008, 07:49
Τελικά στο f2 η διαδικασία ποια είναι? Η ίδια?

ειναι η ιδια διαδικασια χρησιμοποιοντας το μοναδικο μπουτον στο κοπτιτ

Dr28
02-09-2008, 08:55
1. Γυρίζουμε το κλειδί στην θέση 1 και αμέσως πατάμε το μεσαίο κουμπί του ταμπλώ(πάνω από το χιλιομετρητή) 2 φορές για να φτάσουμε στην ένδειξη του service.
2.Γυρίζουμε το κλειδί στην θέση 0 και αμέσως πατάμε και κρατάμε πάλι το ίδιο κουμπί και ξαναγυρίζουμε το κλειδί στην θέση 1 (χωρίς να αφήσουμε το κουμπί!
3. Το πολύ σε 15 δευτερόλεπτα η ένδειξη θα έχει γίνει πάλι 10.000χλμ.



επειδη δεν με κάθεται να ρωτήσω...απο το βήμα 1 στο βήμα 2 αφήνω το κουμπι΄? και απο το 2 στο 3 πρέπει να το κρατάω πατημένο 15 δεύτερα ή το αφήνω και μετά απο 15 δευτερα θα σβηστεί η ενδειξη?

pangel
29-01-2009, 11:04
Βρήκα αυτό για το F4. και θα το κάνω σήμερα. ;) γιατί δε μου το μηδενίσανε μετά απο το γενικό service των 80000 km.

Resetting:
Switch on ignition
Select the maintenance indicator with the trip odometer button, within the first 4 sec
Switch off ignition within the display period of approx. 10 sec
The maintenance indicator remains in the multifunction display
Press trip odometer and switch on the ignition with the button pressed
Keep pressing the trip odometer for a further 10 sec
During this period, the maintenance indicator is not replaced by other displays in the multifunction display.
The oil reset is then performed. After this is completed, the multifunction display indicates the remaining distance for the next maintenance.

Dr28
29-01-2009, 13:46
basika μπορει καποιος που το εκανε να με λυσει τις αποριες παρακαλω???

ktop
29-01-2009, 15:06
basika μπορει καποιος που το εκανε να με λυσει τις αποριες παρακαλω???

- γυρνάς κλειδί στο 1
- πατάς 2 φορές κουμπί (το μεσαίο για να δείς το κλειδί και τα χιλιόμετρα)
- αφήνεις κουμπί
- γυρνάς κλειδί στο 0
- πατας και κρατάς πατημένο κουμπί
- γυρνάς κλειδί στο 1
- κρατάς μέχρι να αλλάξει

(αυτό κατάλαβα από το πόστ του jos) :a26:

ξέχασα ... αυτά γρήγορα ... όχι με το πάσο σου ...
τα πρώτα (2) βήματα σε 4-5 secs

jos
29-01-2009, 15:13
Ορισμένες φορές το βήμα 1 δεν πας πηγαίνει στην ένδειξη του κλειδιού και γιαυτό δεν πετυχαίνει. Αν ακολουθήσεις ακριβώς τα βήματα θα πετύχει όμως!

theo905
13-02-2009, 18:06
Ευχαριστώ παιδιά! Το δοκίμασω σήμερα στο δικό μου το F2 και δούλεψε μια χαρά!

gezas
16-02-2009, 17:52
PAIDIA DEN EIMAI SIGOYROS AN TO KANW SWSTA. KATARXHN SE SMART POY EXEI KOYMPI MONO STO KADRAN APO PANW KAI DIXNEI TA XLM THN 8ERMOKRASIA KLP. AYTO ENNOYME?

EINAI TOU 2001 TO DIKO MOU

POIOS EINAI O TROPOS GIA AYTO?

gezas
16-02-2009, 18:35
Παιδιά ακολούθησα τισ οδηγίες και μαλλον το εκανα. Αλλα θα πρεπει να δω κατι να μου δειξει κατι. πως καταλαβαινω οτι μηδενιστηκε οντως.
και που χρησιμευει το reset?
Sorry αν σας κουραζω ειμαι καινουργιος στον χωρο.
ευχαριστω

Sphinxgr
17-02-2009, 10:06
εσένα δεν έχει ένδειξη service αφού είναι 2001. Τσάμπα παλεύεις.

sparasta
17-02-2009, 11:58
Χρήσιμο....

gezas
17-02-2009, 13:56
εσένα δεν έχει ένδειξη service αφού είναι 2001. Τσάμπα παλεύεις.

ΩΧ ΣΟΒΑΡΑ ΜΗΛΑΣ? ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ.
THANKS