PDA

Εμφάνιση Πλήρους Έκδοσης : Πως ανεβαίνει η πίεση στο τουρμπο?



JEKIS
27-01-2009, 15:36
Εχει ανεβασει κανεις στον μαμα κινητηρα (απο 600αρι PULSE) την πιεση;;
Θα αντεξει λιγο ανεβασμα η υπαρχει φοβος να "σπασει" αμεσως;;;;

goodwood
27-01-2009, 15:39
Εχει ανεβασει κανεις στον μαμα κινητηρα (απο 600αρι PULSE) την πιεση;;
Θα αντεξει λιγο ανεβασμα η υπαρχει φοβος να "σπασει" αμεσως;;;;
οταν βαζεις προγραμα αυτο το πραγμα κανεις..

miltossmart
27-01-2009, 16:20
Λοιπόν πάντα μα πάντα όταν ανεβάζεις πίεση σε ένα κινητήρα πέραν του δέοντως μειώνεις την αξιοπιστία του, αν του δείξεις όμως τον προσήκοντα σεβασμό δε θα σου βγάλει προβλήματα. Προσωπική μου άποψη είναι ότι αν του ανεβάσεις την πίεση να μην το σκίζεις συνεχώς, αλλά να χαίρεσαι την καλύτερη επιτάχυνση με μέτρο.

JEKIS
28-01-2009, 07:56
Και αν το κανω,ποσο να το ανεβασω;;;

Garfito
28-01-2009, 09:08
βαγγο αν και τα ειπαμε,δες να βαλεις κανα προγραμα καλυτερα και ασε την τουρμπινα ησυχη,πειραχτηρη χα χα

Sphinxgr
28-01-2009, 09:14
Για να ανεβάσεις την πίεση πρεπει να μπει πρόγραμμα. Οπότε χρησιμοποίησε την αναζήτηση και δες τι γίνεται με προγράμματα κλπ. Έχουν γραφτεί αρκετές φορές τα παραπάνω

JEKIS
28-01-2009, 17:46
Θα δοκιμασω να του δωσω ενα "κλικ" στην τουρμπινα ανεβασμα.
Δεν νομιζω να σπασει ΤΟΣΟ ευκολα,και μετα θα κοιταξω για προγραμμα ωστε να ανεβει κατι παραπανω.

djvolis
28-01-2009, 23:26
για να σηκωσεις πιεση ειτε χαιδευεις την waste ειτε βαζεις προγραμμα

goodwood
28-01-2009, 23:28
για να σηκωσεις πιεση ειτε χαιδευεις την waste ειτε βαζεις προγραμμα
οταν λεει χαιδευεις εννοει οτι σφιγγεις το παξιμαδι της..

SMARTOUBA
28-01-2009, 23:46
και το αποτελεσμα ειναι να βγει ο εγκεφαλος safe mode γιατι θα ανεβαινει πανω απο αυτο που εχει οριο. ή απλα θα στην ξαναριξει στα μαμα επιπεδα.... μονο προγραμματακι κανει δουλεια..... και για πολυ μικρες αυξησεις, μονο custom.

goodwood
29-01-2009, 00:00
και το αποτελεσμα ειναι να βγει ο εγκεφαλος safe mode γιατι θα ανεβαινει πανω απο αυτο που εχει οριο. ή απλα θα στην ξαναριξει στα μαμα επιπεδα.... μονο προγραμματακι κανει δουλεια..... και για πολυ μικρες αυξησεις, μονο custom.
ποιος στο ειπε αυτο?

SMARTOUBA
29-01-2009, 00:27
τα γεγονοτα......... τα γεγονοτα:a33::a33::a33:

goodwood
29-01-2009, 00:29
τα γεγονοτα......... τα γεγονοτα:a33::a33::a33:
το εχεις δοκιμασει?

SMARTOUBA
29-01-2009, 00:34
το εχεις δοκιμασει?
μπα.... ειναι σαν ν παλευω να σπρωχνω βενζινη στα μπεκ, και να ξερω οτι θα με κοψει ο λ..... δεν το προσπαθω καν..... υπαρχει το συστημα:a26:, προγραμματακι..... και ολα ελεγχομενα....:a26:

roadsterf2
29-01-2009, 00:34
εμενα μπηκε σε safe mode οταν διαβασε πανω απο1.5 bar,δεν σπαει γιατι το κοβει αμεσως,γιαυτο το λογο υπαρχει το safe mode.

SMARTOUBA
29-01-2009, 00:37
εμενα μπηκε σε safe mode οταν διαβασε πανω απο1.5 bar,δεν σπαει γιατι το κοβει αμεσως,γιαυτο το λογο υπαρχει το safe mode.
λογικο. εχει αισθητηρα πιεσης στην εισαγωγη, και αν βρει παραπανω πιεση απο αυτην που εχει προγραμματιστει, την κοβει.....

goodwood
29-01-2009, 00:39
λογικο. εχει αισθητηρα πιεσης στην εισαγωγη, και αν βρει παραπανω πιεση απο αυτην που εχει προγραμματιστει, την κοβει.....
σε ξαναρωταω..το εχεις δοκιμασει?

SMARTOUBA
29-01-2009, 00:40
και βεβαια αν το πιασουμε πιο σοβαρα, και να ανεβασεις την πιεση μονο, δεν κανεις τιποτα. ισα ισα που το μοτερ ξεραινεται απο βενζηνη και σπαει απο μεγαλες θερμοκρασιες......

SMARTOUBA
29-01-2009, 00:40
σε ξαναρωταω..το εχεις δοκιμασει?
σου ξαναλεω οτι δεν κανω πειραματα..... κανω το σωστο......!

goodwood
29-01-2009, 00:41
και βεβαια αν το πιασουμε πιο σοβαρα, και να ανεβασεις την πιεση μονο, δεν κανεις τιποτα. ισα ισα που το μοτερ ξεραινεται απο βενζηνη και σπαει απο μεγαλες θερμοκρασιες......
εγω το εχω εδω και 6 μηνες και δεν εχει παθει τιποτα..

jos
29-01-2009, 00:41
και βεβαια αν το πιασουμε πιο σοβαρα, και να ανεβασεις την πιεση μονο, δεν κανεις τιποτα. ισα ισα που το μοτερ ξεραινεται απο βενζηνη και σπαει απο μεγαλες θερμοκρασιες......
Δεν είναι τόσο απλή η διαδικασία, υπάρχει περιθώριο μικρής αύξησης της πίεσης χωρίς πρόβλημα στα μείγματα ή αλλού.

SMARTOUBA
29-01-2009, 00:47
ok.ο καθε ενας κανει οτι κρινει σωστοτερο στο αμαξι του. παραιτουμαι. καλη συνεχεια...

jos
29-01-2009, 00:51
Φυσικά και ο καθένας κρίνει και ο καθένας μπορεί να κεφράσει την γνώμη του. Γιυτό πρέπει να τεκμηριώνουμε την άποψη μας και να την στηρίζουμε με στοιχεία.

djvolis
29-01-2009, 00:56
safe παρεπιμπτωντος ειναι ανω του 1,7

goodwood
29-01-2009, 00:58
safe παρεπιμπτωντος ειναι ανω του 1,7
οχι σε ολα..
f2 1,45
roadster 1.55
ή
f2 1,55
roadster 1,65

goodwood
29-01-2009, 01:04
1,7 παναγιωτη δεν αντεχουν χωρις σφυρηλατα πιστονια(που δεν δουλευουν καλα)και μπιελες
και ειδικα οι μπιελες του roadster που εχουν και βαρια πιστονια..
ποσα roadster σπασανε με sw

djvolis
29-01-2009, 01:27
λεω την μικροτερη πιεση που διαβαζει και σε πεταει σε safe..σε πεταει και σε αλλες περιπτωσεις ασχετες με πιεση, τωρα το ποσο αντεχει και ποσο δουλευει και τι εμβολα και μπιελες φοραει ειναι αλλο θεμα. επισης υπαρχουν γνωστες μου περιπτωσεις με roadie που δουλευουν σταθερο 1,6 καθως και f2 με σταθερο 1,5 και οχι μονο δεν εχουν σπασει αλλα "θεριζουν"

goodwood
29-01-2009, 01:29
λεω την μικροτερη πιεση που διαβαζει και σε πεταει σε safe..σε πεταει και σε αλλες περιπτωσεις ασχετες με πιεση, τωρα το ποσο αντεχει και ποσο δουλευει και τι εμβολα και μπιελες φοραει ειναι αλλο θεμα. επισης υπαρχουν γνωστες μου περιπτωσεις με roadie που δουλευουν σταθερο 1,6 καθως και f2 με σταθερο 1,5 και οχι μονο δεν εχουν σπασει αλλα "θεριζουν"
το 1,7 που λες δεν ειναι η μικροτερη..

djvolis
29-01-2009, 01:32
οκ ισως ειναι 1,68...ειναι η μικροτερη για να διαβασει ο αισθητηρας fault..

mysmart.gr
29-01-2009, 11:00
Το safe mode καθοριζεται απο το προγραμμα,εφοσον ολες οι βαλβιδες δουλευουν σωστα.Ο αισθητηρας μετρησης πιεσης ειναι πιεζοστατικο ελασματακι το οποιο το οριο του ειναι εκτος δυνατοτητων του smart.Ειναι δυνατον να σηκωσει λιγο πιεση για 0,1 εως 0,2 max,γιατι παραπανω δν σε αφηνει ο εργοστασιακος προγραμματισμος.Η αυξηση οφειλεται στα ορια ανοχης ολου του συστηματος.Δηλ σε καινουργιο αυτοκινητο,δν θα σηκωσει πιεση κ θα μπερδευει σε καποιες στροφες.Οταν το αυτοκινητο μπαινει σε safe mode σε οποιεσδηποτε στροφες κ πιεση,χωρις να εχει υπερβει την ονομαστικη πιεση που δουλευει το προγραμμα,πρεπει να ελεγθει το προγραμμα σε θεμα συμβατοτητας.Tα SW ειναι απο τα πιο δυνατα προγραμματα που κυκλοφορουν,εφοσον τηρηθουν ολες οι προυποθεσεις ασφαλειας.

JEKIS
29-01-2009, 15:33
Ειλικρινα με μπερδεψατε!!!!!

Τελικα να την κανω την δοκιμη;;;;

mysmart.gr
29-01-2009, 15:38
Κανε τη δοκιμη,καθε στροφη βιδας wastegate κ 0,1 bar δυο στροφες μαξ να σηκωσεις,προσοχη αν σηκωσεις παραπανω θα μπει σε safe mode.Η αληθεια ειναι οτι ξεφυγαμε λιγο

SMARTOUBA
29-01-2009, 15:46
τελικα μονο ο καβρακος μπορει να δωσει μια σωστη απαντηση....

stampol
29-01-2009, 16:33
μην ασχολειστε με τετοια ρε παιδες..ουτε στροφες προς τα πανω-κατω κ ροδελες στη wastegate κ συναφη που ακουω.ολα ειναι ηλεκτρονικα ελεγχομενα κ εκτος αυτου δεν βλεπεις ουσιωδη διαφορα...ειναι σπασιμο το safemode.για βολτα βγαινουμε οχι για ραλλυ.:a26:

manousakis
29-01-2009, 16:46
έχω την εντύπωση οτί έχουμε ξεφύγει λίγο από το θέμα... ο Βαγγέλης ρώτησε πως ανεβαίνει η πίεση, σίγουρα δεν θέλει να το κάνει πύραυλο ετσι ώστε να τον απασχολούν τόσο μεγάλες πιέσεις που να μπαίνει το safe mode.
κατα τη γνώμη μου ο πιό ασφαλές τρόπος είναι να κάνεις ένα επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου ανεβάζόντας την πίεση στο 1-1.1 bar καταργόντας τον κόφτη τον 140 και έχοντας και την κατάλληλη ιπποδύναμη - ροπή για να επιταχύνεις από στάση και σε ρεπριζ.

djvolis
29-01-2009, 17:42
Το safe mode καθοριζεται απο το προγραμμα,εφοσον ολες οι βαλβιδες δουλευουν σωστα.Ο αισθητηρας μετρησης πιεσης ειναι πιεζοστατικο ελασματακι το οποιο το οριο του ειναι εκτος δυνατοτητων του smart.Ειναι δυνατον να σηκωσει λιγο πιεση για 0,1 εως 0,2 max,γιατι παραπανω δν σε αφηνει ο εργοστασιακος προγραμματισμος.Η αυξηση οφειλεται στα ορια ανοχης ολου του συστηματος.Δηλ σε καινουργιο αυτοκινητο,δν θα σηκωσει πιεση κ θα μπερδευει σε καποιες στροφες.Οταν το αυτοκινητο μπαινει σε safe mode σε οποιεσδηποτε στροφες κ πιεση,χωρις να εχει υπερβει την ονομαστικη πιεση που δουλευει το προγραμμα,πρεπει να ελεγθει το προγραμμα σε θεμα συμβατοτητας.Tα SW ειναι απο τα πιο δυνατα προγραμματα που κυκλοφορουν,εφοσον τηρηθουν ολες οι προυποθεσεις ασφαλειας.οπως προειπα το safe mode μπορει να ερθει απο πολλους παραγοντες και ετσι καθοριζεται απο παρα πολλους αισθητηρες (καποιοι οριζονται και απο το προγραμμα), συγκεκριμενα μιλωντας για safe απο υπερβολικη το σμαρτ διαβαζει τρεις διαφορετικους. αυτο ειναι κατι το οποιο δεν μεταβαλεται/επιρεαζεται απο το οποιοδηποτε προγραμμα.
τωρα σχετικα με τα sw και κατα ποσο ειναι απο τα δυνατοτερα επιτρεψτε μου να χω διαφορετικη αποψη, πιο συγκεκριμενα για οποιοδηποτε αγγλικης βασης προγραμμα..(αναμενουμε και το βασιλη να μας πει τι του φτιαξε ο Ιαν)

djvolis
29-01-2009, 17:44
οντως ξεφυγαμε , και για να επανερθουμε στο θεμα η πιο σιγουρη και "αξιοπιστη" λυση ανεβασματος πιεσης ειναι το προγραμμα

JEKIS
29-01-2009, 17:57
μην ασχολειστε με τετοια ρε παιδες..ουτε στροφες προς τα πανω-κατω κ ροδελες στη wastegate κ συναφη που ακουω.ολα ειναι ηλεκτρονικα ελεγχομενα κ εκτος αυτου δεν βλεπεις ουσιωδη διαφορα...ειναι σπασιμο το safemode.για βολτα βγαινουμε οχι για ραλλυ.:a26:

Μα δεν ζηταω κι εγω να το στηνω για κοντρες!!!
Απλα ρωτησα αν μπορει να ανεβει ενα κλικ παραπανω,αφου βρηκα μια βιδα που μπορει να το πειραξει λιγο!!!
Και βεβαια παντα με σωστο τροπο ωστε να μην μειωση η αντοχη της τουρμπινας στη πιεση αλλα και στο χρονο.

billisvic
03-12-2010, 10:11
που ειναι αυτη η βιδα φιλε μου?