PDA

Εμφάνιση Πλήρους Έκδοσης : Μπαρομετρο σε smart/cdi



ankonda
29-09-2011, 09:38
Παιδια γεια χαρα.Προσφατα εβαλα στο smartaki μου ενα μπαρομετρο μονο και μονο για να βλεπω ποσο επιβαρυνω το turbo.Ο τροπος που το εβαλα ειναι αυτος που βλεπεται στη φωτο.Ξερει καποιος αν το σωληνακι παει καπου αλλου η ο φιλος στο ξενο σιτε εκανε καλη δουλεια???????????

ankonda
29-09-2011, 09:41
Παιδια γεια χαρα.Προσφατα εβαλα στο smartaki μου ενα μπαρομετρο μονο και μονο για να βλεπω ποσο επιβαρυνω το turbo.Ο τροπος που το εβαλα ειναι αυτος που βλεπεται στη φωτο.Ξερει καποιος αν το σωληνακι παει καπου αλλου η ο φιλος στο ξενο σιτε εκανε καλη δουλεια???????????
Και για την ιστορια του θεματος να αναφερω οτι εχω δει 0,9-1,00 bar σπασμενο.Ειναι νορμαλ χωρις καμοια επεμβαση

palhothodoros
30-09-2011, 20:56
πολυ καλο ....αλλα θα προτεινα εκει που εχεις βαλει το σταυρο να βαλεις δυο raidap τα λεω εγω τα κρατσ να σφιξεις και ολο το σταυρο για να μη ξεκουμπωσει ο σταυρος γιατι ειναι επιφοβο...
τωρα για τη πιεση δεν ξερω τι βγαζει θα σε γελασω .... βαλε και μια φοτο το μπαρομετρο να το δουμε.....

ankonda
01-10-2011, 20:06
Παιδια γεια χαρα.Προσφατα εβαλα στο smartaki μου ενα μπαρομετρο μονο και μονο για να βλεπω ποσο επιβαρυνω το turbo.Ο τροπος που το εβαλα ειναι αυτος που βλεπεται στη φωτο.Ξερει καποιος αν το σωληνακι παει καπου αλλου η ο φιλος στο ξενο σιτε εκανε καλη δουλεια???????????

Αυτο ειναι λιγο κουνημενη πολυ κοντινη αλλα δεν εχω αλλη
4585

palhothodoros
04-10-2011, 22:43
τι μαρκα ειναι ? απο που το πηρες για δωσε πληροφορειες ?ολοκληρο μοτερ με λαστιχα αλλη παροχη δεν υπηρχε για να παρεις υποπιεση ....? και κατι ασχετο σου εχουνε πει οτι η μετα τη βαλβιδα καυσαεριων υπαρχει ενας θαλαμος με ενα εμβολο που χρειαζετε καθε 15000 χιλιομετρα τουλαχιστον καθαρισμα?

tzem
05-10-2011, 13:49
Πές μας λεπτομέρειες πόσο το πήρες το μπαρόμετρο ? πόσο σου κοστισε ? απο που πέρασες το σωληνάκι και το καλώδιο ?
palhothodoros (http://www.smartmania.gr/forum/member.php/8072-palhothodoros) Για πες λεπτομέρειες για τους καθαρισμούς και τι χρειάζεται να κοιτάμε....και εγώ καινούριος είμαι και έχω cdi του 06

(http://www.smartmania.gr/forum/member.php/8072-palhothodoros)

ankonda
08-10-2011, 22:31
τι μαρκα ειναι ? απο που το πηρες για δωσε πληροφορειες ?ολοκληρο μοτερ με λαστιχα αλλη παροχη δεν υπηρχε για να παρεις υποπιεση ....? και κατι ασχετο σου εχουνε πει οτι η μετα τη βαλβιδα καυσαεριων υπαρχει ενας θαλαμος με ενα εμβολο που χρειαζετε καθε 15000 χιλιομετρα τουλαχιστον καθαρισμα?
Για πες απο που αλλου θα μπορουσα να παρω?Μιλας για την EGR?

palhothodoros
11-10-2011, 11:26
σιγουρα απο εκει που το εχει παρει ο φιλος ειναι το πιο καλυτερο σημειο αλλα ειναι και επικυνδινο .....αν δεν τα σφιξεις ολα καλα. απο που αλλου δεν ξερω .....και εγω για αυτο ψαχνομαι απο που αλλου εχει υποπιεσεις το smart
λογικα το ιδιο μοτερ πρεπει να φοραμε φιλε tzem θα πρεπει να το βγαλω φωτογραφια για να καταλαβετε ολοι ποιο θαλαμο εννοω ειναι μετα τη βαλβιδα καυσαεριων ....... θα σας παραθεσω φοτο και λεπτομερεις σε λιγες μερες.

tzem
11-10-2011, 11:36
Ναι θα είναι καλύτερα με λεπτομέρειες αναλυτικά. εγώ θα ήθελα λεπτομέρειες και φώτο απο που πέρασες το σωληνάκι για να το πας μπροστά.

ankonda
13-10-2011, 18:48
Ναι θα είναι καλύτερα με λεπτομέρειες αναλυτικά. εγώ θα ήθελα λεπτομέρειες και φώτο απο που πέρασες το σωληνάκι για να το πας μπροστά.το σωληνακι περναει με λιγη προσπαθεια απο την τρυπα που περναει η πλεξουδα στο κεντρο σχεδον του κινητηρα απο εκει αφου βγαλεις μοκετα κατω απο τα καθισματα αναλογα που θα το βαλεις κεντρο η αριστερη κολονα

ankonda
13-10-2011, 18:50
σιγουρα απο εκει που το εχει παρει ο φιλος ειναι το πιο καλυτερο σημειο αλλα ειναι και επικυνδινο .....αν δεν τα σφιξεις ολα καλα. απο που αλλου δεν ξερω .....και εγω για αυτο ψαχνομαι απο που αλλου εχει υποπιεσεις το smart
λογικα το ιδιο μοτερ πρεπει να φοραμε φιλε tzem θα πρεπει να το βγαλω φωτογραφια για να καταλαβετε ολοι ποιο θαλαμο εννοω ειναι μετα τη βαλβιδα καυσαεριων ....... θα σας παραθεσω φοτο και λεπτομερεις σε λιγες μερες.
Εγω μιλαω για diesel εδω οχι βενζινη8->

tzem
14-10-2011, 14:44
Ναι diesel έχω και εγώ.

abadon
08-02-2012, 01:06
Επειδή πρόσφατα άλλαξα τουρμπίνα, ο μιχανηκός μου, μου είπε να μη κόψω το σωληνάκι που έχεις κόψει εσύ, γιατί έτσι θα χάναμε την εγγύηση για την τουρμπίνα. Έτσι και εγώ έκανα μια μικρή τρύπα στο κολάρο που φεύγει από την AGR και πάει στο μοτέρ και τοποθέτησα εκεί το σωληνάκι από το μπαρομετρο. Από πιεση, ανεβαζει μέχρι 1.1 και εχω δει και μεχρι 1.2 καποια στιγμη.

gianic
08-02-2012, 03:45
Εγω παιδια το εβαλα με ταφακι στο σωληνακι του map sensor που ειναι δεξια απο το μοτερ. Πιεσεις 1.1-1.15 περιπου βλεπω.

wolf7
09-02-2012, 03:50
παιδια ξερει κανεις αν υπαρχει θεμα εγγυησης σε περιπτωση που βαλω μπαρομετρο?

palhothodoros
05-04-2012, 16:31
Επειδή πρόσφατα άλλαξα τουρμπίνα, ο μιχανηκός μου, μου είπε να μη κόψω το σωληνάκι που έχεις κόψει εσύ, γιατί έτσι θα χάναμε την εγγύηση για την τουρμπίνα. Έτσι και εγώ έκανα μια μικρή τρύπα στο κολάρο που φεύγει από την AGR και πάει στο μοτέρ και τοποθέτησα εκεί το σωληνάκι από το μπαρομετρο. Από πιεση, ανεβαζει μέχρι 1.1 και εχω δει και μεχρι 1.2 καποια στιγμη.
θα μπορουσες να βαλεις μια φοτο σε παρακαλω...

palhothodoros
17-04-2012, 00:37
Για πες απο που αλλου θα μπορουσα να παρω?Μιλας για την EGR?
δεν ξερω αν λεγεται ετσι.... εμενα οταν μου την ειπανε και τη πρωτοκαθαρισα μου την συστησανε σαν βαλβιδα καυσαεριων ....... βασικα αυριο θα τη παω για ενα καθαρισμα γιατι μου κανει κατι κολολπακια το αμαξι και θα βαλω DIY για να τη δειτε ολοι. Παντως αν χαλασει το κοστος ανερχεται στα 200€ σαν ανταλακτικο

Digital
17-04-2012, 01:09
το ιδιο πραμα πρεπει να ενοειτε , περιμενουμε εναγωνιως το DIY σου !

abadon
19-05-2012, 16:40
θα μπορουσες να βαλεις μια φοτο σε παρακαλω...

Sorry για την καθυστερημένη απάντηση. Φωτογραφία απο που θέλεις; Απο την σύνδεση απο το μπαρόμετρο;

abadon
19-05-2012, 16:41
δεν ξερω αν λεγεται ετσι.... εμενα οταν μου την ειπανε και τη πρωτοκαθαρισα μου την συστησανε σαν βαλβιδα καυσαεριων ....... βασικα αυριο θα τη παω για ενα καθαρισμα γιατι μου κανει κατι κολολπακια το αμαξι και θα βαλω DIY για να τη δειτε ολοι. Παντως αν χαλασει το κοστος ανερχεται στα 200€ σαν ανταλακτικο

Ποσα δινεις για καθαρισμα EGR?

Michail_Pap
29-06-2012, 22:39
Τελικα πιο σημειο ειναι το καλυτερο για να βαλεις το ταφακι για το μπαρομετρο?και φιλε μ GIANIC βαλε μια φωτο απο το δικο σου γιατι σημερα που πηγα για να περασω το δικο σε ενα σωληνακι δεξια απο το μοτερ δεν μπορουσε ο μαστορας να το κανει.πρεπει να λεμε το οδιο σωληνακι.ευχαριστω

palhothodoros
27-12-2013, 18:02
βρε παιδια βαλτε οποτε μπορεσετε μια φοτο που εχετε συνδεσει το μπαρομετρο σε σμαρτ πετρελαιο εκτος απο τη πρωτη φοτο του φιλου.

gkhellas
12-05-2014, 16:49
πέρασε μισος χρόνος k φωτό καμια, έχει κάποιος κάποια να μας δείξει?

mitsoscdi
14-05-2014, 20:20
Στην τουρμπινα υπαρχει ενα σωληνακι το οποιο φευγει και παει στο wastegate, απο εκει να παρεις υποπιεση

palhothodoros
08-05-2017, 13:35
Εγω παιδια το εβαλα με ταφακι στο σωληνακι του map sensor που ειναι δεξια απο το μοτερ. Πιεσεις 1.1-1.15 περιπου βλεπω.
παιδια πιο ειναι το το σωληνακι του map sensor που ειναι δεξια στο μοτερ... μπορειτε να μου το δειξετε στη φοτο
8661

Στην τουρμπινα υπαρχει ενα σωληνακι το οποιο φευγει και παει στο wastegate, απο εκει να παρεις υποπιεση
πολυ σωστα αλλα το θεωρω λιγο επικινδυνο γιατι ειναι το κεντρικο σωληνακι τουρμπο με wastegate ....βεβαια οχι οτι ειναι λαθος η συνδεση...

palhothodoros
29-01-2019, 00:33
τελικά για τα cdi παροχή παίρνουμε από το map sensor. Επειδή θέλω να βάλω μπαρόμετρο σε λίγο καιρό θα το δούμε και σε φωτο.

palhothodoros
13-06-2019, 23:13
Για να ξεκαθαρίσουμε το θέμα με τα πετρέλαια και το μπαρόμετρο βάζουμε ένα ταφ στο σωληνακι του map sensor που ειναι δεξια στο μοτερ (θα βάλω φοτο σύντομα ) και τα πετρέλαια δεν έχουν υποπιέσεις παρά μόνο πίεση οπότε το μπαρόμετρο θα πάει στο μηδέν και όχι στο -0,4 ....
Όσο για το σμαρτ το 450 το cdi το 800 οι πιέσεις του πρέπει να είναι 1 bar με 1.1 bar