PDA

Εμφάνιση Πλήρους Έκδοσης : ...ΒΛΑΒΗ ... Δεν ανοίγει η τουρμπίνα !!



iliasxmiras
26-07-2012, 18:04
Παιδιά καλησπέρα, έκανα ρεκτιφιέ στο αμαξάκι μου (smart 600cc cabrio) όπου το στρώνω περίπου 15 μέρες. Όλα λειτουργούσαν κανονικά , ξαφνικά εχθές μου παρουσίασε κάποια "αδυναμία" δηλ. δε τραβούσε καθόλου οι ταχύτητες με το αυτόματο κιβώτιο άλλαζαν στις 6.000 στροφές και σταμάτησα να ακούω το θόρυβο του τούρμπο και το τράβηγμα προς τα πίσω. Μοιάζει να έχασε τη δύναμή του . Παρακαλώ εάν ξέρει κάποιος κάτι ας βοηθήσει !!

goodwood
26-07-2012, 18:57
Λογικα ή η waste gate εχει προβλημα ή η χρυση βαλβιδα του τουρμπο


Sent from my iPhone using Tapatalk

axgt200ps
26-07-2012, 19:12
Παιδιά καλησπέρα, έκανα ρεκτιφιέ στο αμαξάκι μου (smart 600cc cabrio) όπου το στρώνω περίπου 15 μέρες. Όλα λειτουργούσαν κανονικά , ξαφνικά εχθές μου παρουσίασε κάποια "αδυναμία" δηλ. δε τραβούσε καθόλου οι ταχύτητες με το αυτόματο κιβώτιο άλλαζαν στις 6.000 στροφές και σταμάτησα να ακούω το θόρυβο του τούρμπο και το τράβηγμα προς τα πίσω. Μοιάζει να έχασε τη δύναμή του . Παρακαλώ εάν ξέρει κάποιος κάτι ας βοηθήσει !!
πηγαινε αμεσως σε αυτον που στο εφτιαξε,,,καταρχην δεν κανει να το πηγαινεις πανω απο 3000-35000 στο στρωσιμο...το πιο πιθανο ειναι κατι μετο turbo...μαντεμι,τουρμποβαλβιδα η waste..

PaulWalker
26-07-2012, 20:07
99% τουρμποβαλβιδα ειναι! Συχνό θέμα
Και θα συμφωνήσω με τον φίλο επάνω κανονικά μέχρι 3000-3500 στροφές πρέπει να το δουλεύεις στο στρώσιμο ... Απίθανο να ειναι waste . Πολυ σπάνιο , επίσης μπορεί να ειναι κ κάποιο σωλήνακι ειδικά αν φοράς σιλικονης !

iliasxmiras
29-07-2012, 10:33
πηγαινε αμεσως σε αυτον που στο εφτιαξε,,,καταρχην δεν κανει να το πηγαινεις πανω απο 3000-35000 στο στρωσιμο...το πιο πιθανο ειναι κατι μετο turbo...μαντεμι,τουρμποβαλβιδα η waste..

Εχθές το πήγα στο συνεργείο που το έφτιαξα , το έβαλε στον υπολογιστή και δεν έδειξε καμία βλάβη !! Ύστερα όταν έφυγα δούλεψε κανονικά αλλά σήμερα πάλι τα ίδια .... τα έχω χαμένα !! Μήπως μετά το ρεκτιφιέ θέλει κάποιο reset ή έχει σχέση με τη "Φίσα" ???

kostastnt
29-07-2012, 23:21
Κι εμένα όταν χάλασε η τουρμποβαλβίδα δεν έβγαζε σφάλμα.. Άλλαξε την, έλεγξε καλά όλα τα σωληνάκια και επίσης το TIK Pipe για ραγίσματα.. Το τούρμπο στην ανακατασκευή το άλλαξες?

iliasxmiras
30-07-2012, 17:19
ΟΧΙ

iliasxmiras
13-08-2012, 08:56
Το συνεργείο μου είπε βλάβη κάποιος αισθητήρας έχει βλάβη πιθανόν ο αισθητήρας λ ή ο μάζας...
θα το δούμε σε λίγες ημέρες !

tzem
25-08-2012, 11:05
Πες μας μόλις σου πεί γιατί και εμένα έχει το ίδιο πρόβλημα σε cdi , το έχω εδώ και πολύ καιρό και το κατάλαβα ότι δεν τραβούσαν οι ταχύτητες.

iliasxmiras
20-11-2012, 23:20
Καλησπέρα, επανέρχομαι με τη περίπτωση μου...
Μετά το ρεκτιφιέ και τα προβλήματα με τα τραβήγματα κλπ. αλλάξαμε και το τούρμπο η πολλαπλή είναι ραγισμένη και θέλει και αυτή αλλαγή...
Το πρόβλημα όμως συνεχίζεται το τούρμπο συνεχίζει να μη λειτουργεί...

matyas
20-11-2012, 23:53
Μπας και ο μαστορας κατα το βαλε-βγαλε ξεχασε κανενα παλιοστουπο μεσα σε καμμια σωλινωση και το αρπαξε πουθενα (πιθανα ιντερκουλερ) και φρακαρρει???? Αν ηταν καπου αλλου θα εκανε και ζημια εκει (στο ιντερκουλερ) απλα φραζει...
ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΟ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ!!!!!!!

Για τα των προλαλησαντων συμφωνω πληρως !!! ειναι ολα για τσεκαπ! μιας και το μοτορι ειναι νεο!!!!!-ανακατασκευασμενο!!!!!

PaulWalker
21-11-2012, 00:06
Καλησπερα φιλε μου...
Μια παρενθεση... η πολλαπλης σου ειναι ραγισμενη τελικα η οχι.?

kostastnt
21-11-2012, 00:06
Από το καλοκαίρι πας στον ίδιο μάστορα?? Τουρμποβαλβίδα άλλαξες? Σωληνάκια άλλαξες? Το τούρμπο πριν την ανακατασκευή μια χαρά δεν δούλευε?

iliasxmiras
21-11-2012, 16:23
Λες ???
Τέλος πάντων, ξαναπέρασα σήμερα καμία αλλαγή στον εκγέφαλο που το έβαλε δε του εμφανίζει βλάβη.
Θα ξαναβγάλει Λεέι το τούρμπο να δει αν δουλεύει ή γιατί δε δουλεύει.
Μ@λ....ίες !! έχω αρχίζει και κουράζομαι μ'ολη την ιστορία.
Αν ξέρει κάποιος κάτι ....

kostastnt
21-11-2012, 18:05
Ο εγκέφαλος δεν βοηθάει στην περίπτωση σου.. Αυτά που είπαμε θα κάνεις και το πρόβλημα θα λυθεί.. Σε κάθε βάλε βγάλε της τουρμπίνας κτλ πληρώνεις?

talibanezos
21-11-2012, 18:44
Δοκιμασε να αλλαξεις westgate.

leonardosss
26-11-2012, 12:58
Παιδιά καλησπέρα, έκανα ρεκτιφιέ στο αμαξάκι μου (smart 600cc cabrio) όπου το στρώνω περίπου 15 μέρες. Όλα λειτουργούσαν κανονικά , ξαφνικά εχθές μου παρουσίασε κάποια "αδυναμία" δηλ. δε τραβούσε καθόλου οι ταχύτητες με το αυτόματο κιβώτιο άλλαζαν στις 6.000 στροφές και σταμάτησα να ακούω το θόρυβο του τούρμπο και το τράβηγμα προς τα πίσω. Μοιάζει να έχασε τη δύναμή του . Παρακαλώ εάν ξέρει κάποιος κάτι ας βοηθήσει !!

Καλησπέρα!
Επειδή έχω κ εγώ το ίδιο πρόβλημα, για τι κόστη επισκευής μιλάμε σε περιπτώσεις waste ή τουρμποβαλβίδας κτλ?
Να ρωτήσω κ το εξής: Νομίζω πως για λίγο το αυτοκίνητο είχε επανέλθει μόνο του. Σε τέτοια περίπτωση τί μπορεί να είναι?

kostastnt
26-11-2012, 16:27
Καλησπέρα!
Επειδή έχω κ εγώ το ίδιο πρόβλημα, για τι κόστη επισκευής μιλάμε σε περιπτώσεις waste ή τουρμποβαλβίδας κτλ?
Να ρωτήσω κ το εξής: Νομίζω πως για λίγο το αυτοκίνητο είχε επανέλθει μόνο του. Σε τέτοια περίπτωση τί μπορεί να είναι?

Αν μία δουλεύει και μία όχι πολύ πιθανό να είναι η τουρμποβαλβίδα.. 20-25€ στις αντιπροσωπείες καινούρια έχει.. Η wastegate πάει από 20€ μετάχειρο και νομίζω 50-70€ στο ebay.. Είχα πάρει μία για φίλο αλλά πέρασε καιρός και δεν θυμάμαι..

leonardosss
27-11-2012, 21:56
Αν μία δουλεύει και μία όχι πολύ πιθανό να είναι η τουρμποβαλβίδα.. 20-25€ στις αντιπροσωπείες καινούρια έχει.. Η wastegate πάει από 20€ μετάχειρο και νομίζω 50-70€ στο ebay.. Είχα πάρει μία για φίλο αλλά πέρασε καιρός και δεν θυμάμαι..

Σ'ευχαριστώ!
Ευτυχώς δεν ήταν τίποτα σοβαρό. Είχαν κοπεί δύο σωληνάκια κ δεν ανέβαζε πίεση το turbo.